Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Sünni alevi evliliği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="gülseda dündar" data-source="post: 55485" data-attributes="member: 3136"><p>selamun aleyküm..</p><p>bütün yazıları tek tek tekrar tekrar okudum. Allah razı olsun; bana yardım etmek için o değerli zamanınızı harcayıp cevaplamışsınız. korkularımla yüzleşmemi sagladınız. gönül sızımın ilk yazdıklarını okuduğumda eksik bilgiler verdiğimin farkına vardım ve onları düzeltmek istiyorum. öncelikle benim evleneceğim insan alevi evet ama her gün sabah ezanında kalkıp kuran okur, namaza tekrar başlamam için yönlenirmeye çalışır.camiye gider girmemezlik yapmaz ama cem evlerine de gider, bu yıl ramazanda beraber oruç tuttuk mesela.. ve her defasında ben zaten alevi bi insanla hiç evlilik düşünmedim ben istersem namazımı kılar orucumu tutarım yani Allahın emirlerini yaparım bunları yadırgıcak bi insanla olmak istemezdim diyor yani düşünsenize bu gerçekten de çok güzel bişey yani sorsanız mezhebini alevi ama bunları düşünüyor.. sorun ne diceksiniz o vakit sorun çok belli ailesi; tahmin edersiniz ki sadece biz evlenmiyoruz ailelerde evleniyor aynı zamanda bence..yarın öbür gün çocugumuz oldugunda nolucak? kişilik çatışması yaşıcak ve alevilik ona daha cazip gelirse yani ben çocuğuma bunları nasıl aşılıcam nasıl aşılıcaz ? en çok bundan korkuyorum ! babannesinin evine gittiğinde farkli seyler görücek annesinin evinde farklı seyler buna hakkımız var mı? offf sanırım bu benim imtihanım olucak Allah yardımcımız olsun:S</p><p>Ve sen yine denediğinde,</p><p> Ve yine kalbin daraldığında,</p><p> Ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında,</p><p> Ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde.. Uzun uzun düşün ve hatırla yaradan'ını! Allah kuluna kâfi değil mi? [Zümer/36]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gülseda dündar, post: 55485, member: 3136"] selamun aleyküm.. bütün yazıları tek tek tekrar tekrar okudum. Allah razı olsun; bana yardım etmek için o değerli zamanınızı harcayıp cevaplamışsınız. korkularımla yüzleşmemi sagladınız. gönül sızımın ilk yazdıklarını okuduğumda eksik bilgiler verdiğimin farkına vardım ve onları düzeltmek istiyorum. öncelikle benim evleneceğim insan alevi evet ama her gün sabah ezanında kalkıp kuran okur, namaza tekrar başlamam için yönlenirmeye çalışır.camiye gider girmemezlik yapmaz ama cem evlerine de gider, bu yıl ramazanda beraber oruç tuttuk mesela.. ve her defasında ben zaten alevi bi insanla hiç evlilik düşünmedim ben istersem namazımı kılar orucumu tutarım yani Allahın emirlerini yaparım bunları yadırgıcak bi insanla olmak istemezdim diyor yani düşünsenize bu gerçekten de çok güzel bişey yani sorsanız mezhebini alevi ama bunları düşünüyor.. sorun ne diceksiniz o vakit sorun çok belli ailesi; tahmin edersiniz ki sadece biz evlenmiyoruz ailelerde evleniyor aynı zamanda bence..yarın öbür gün çocugumuz oldugunda nolucak? kişilik çatışması yaşıcak ve alevilik ona daha cazip gelirse yani ben çocuğuma bunları nasıl aşılıcam nasıl aşılıcaz ? en çok bundan korkuyorum ! babannesinin evine gittiğinde farkli seyler görücek annesinin evinde farklı seyler buna hakkımız var mı? offf sanırım bu benim imtihanım olucak Allah yardımcımız olsun:S Ve sen yine denediğinde, Ve yine kalbin daraldığında, Ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında, Ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde.. Uzun uzun düşün ve hatırla yaradan'ını! Allah kuluna kâfi değil mi? [Zümer/36] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Sünni alevi evliliği
Alt