Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Sünni alevi evliliği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 55437" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Aleykum Selam Size Masallah diyorum ..oldukca olgun ve akilli bir insansiniz..niye mi...?arkadaşlık farkli evlilik ise tamamen farkli bir olaydir..</span></p><p><span style="color: Black">Evlilik;iki insanin canini, kanini, nesebini,Neslini, sulbumunu birlestirdigi Allah Kattinda cok kutsal ulvi olan bir anlasmali beraberliktir..</span></p><p><span style="color: Black">O yuzden kimin ile birlestirmeden once insan cook ince ayrintilari ile ve gelecegi de dusunerek karar vermeli...</span></p><p><span style="color: Black">Siz sadece kendinize Koca degil.. Cocuklarinizi yetistirecek, ornek olacak insani da seciyorsunuz...</span></p><p><span style="color: Black">Bu evlenmeyi dusundugunuz insan icin de aynen gecerli..</span></p><p><span style="color: Black">evlilik iki seven insan ile sadece kurulmuyor ortak noktalari, ortak bakis acisi, ortak hayat gorusu ,ortak inanc, ortak kultur ,ortaklik ,benzerlik cogaldikca ..</span></p><p><span style="color: Black">hani evlilik bir masa gibidir.. ortak noktalar ise o masanin ayaklari.. ayaklari cok oldukca evlilikte daha saglam oluyor..</span></p><p><span style="color: Black">Burada Sizin durumunuzda olan evli ciftler goruyorum.. onlar bir sekilde hayatlarini surduruyorlar ama cocuklari ne sunni ,nede Alevi cemaatina, toplumuna dahil olamadiklari icin nefeslerini kilisede aliyorlar.. yani Hiristiyan veya tamamem inancsiz islami ve aleviligi red ediyorlar..</span></p><p> <span style="color: Black">cunku Ne olduklarinin kargasasi ve bunalimini yasiyorlar...</span></p><p><span style="color: Black">kardesim konu bitmedi ufakligimi Ana okulluna birakip muhabette devam etmek istiyorum.. Benim de kanim size isindi Siz dogruyu yanlisi ayirt edebilecek </span></p><p><span style="color: Black">vicdan Sahibi guzel bir insansiniz..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Sadece sevmek Evlilik icin yeterli degil malesef..evlilikte bi çok şeyi göz önüne almak gerekiyor..hadi oldu diyelim sevdiniz evlendiniz ..</span></p><p><span style="color: Black">aileler hiçbir zaman birbirini kabullenmeyecektir..her seferinde bazı gerçekler iki tarafında yüzüne tokat gibi çarpılacak..sunni alevi tartismasi olacaktir..</span></p><p><span style="color: Black">Ailevi, sunni baskisi ile kisinin kendi bakis acisi vicdani ile SIKISIP kaliniyor..</span></p><p><span style="color: Black">aslinda gunumuzde Sunniyi de ,aleviyi de islama musliman olmaya cagirmak lazim..Yani islama emir ve yasaklari ile yasamaya...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Kendini Alevi olarak isimlendiren bazı fırkaların Kur'an ile uzaktan yakından alakası yok. Namazı inkar ediyor, Ramazan orucunu inkar ediyor, içki içmeyi mubah görüyorlar..</span></p><p><span style="color: Black">iste Alevi-sünni ayrımının temel noktası budur.Hem hz Ali taraftarlığı adı altında, hiçbir delile dayanmadan Kuranın emir ve yasaklarını inkar edip hemde Müslüman olduklarını iddia ediyorlar..kardesim bu konuda cook dikkatli olmaniz gerekli..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Alevîliğin ne olduğunu belirleyebilsek mesele biter, "Evlenmek uygundur, yahut da değildir" diye cevap verebiliriz. </span></p><p><span style="color: Black">Aslında bir Müslüman’ın veya bir tarikatın Hz. Ali muhabbetini meslek ve diğer sahabelere tecâvüz etmemek sartiyla ve meşrebine esas almasının dinen hiçbir mahzuru yoktur.</span></p><p><span style="color: Black">Gerçek şu ki, Kitap ve Sünnet'i bilen ve gereği gibi yaşayan hakikî bir Alevî, ancak Allah-ü Teâlâ'yı ma'bûd olarak tanır. </span></p><p><span style="color: Black">Kendisini, İslâmîyet’in bir ferdi olarak bilir, Peygamberimizi, en son Peygamber, Kur'ân-ı Kerîm'i de son semavî kitap kabul eder.</span></p><p><span style="color: Black">Müslüman bir hanım ancak müslüman bir kimse ile evlenebileceğinden önce müslümanı tanıtmamız lazımdır. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Müslüman, İslâm dininin bütün kesin hükümlerini kabul edip hiç birisini reddetmeyen kimsedir. Yani namaz, oruç, zekât, hac, abdest, gusül </span></p><p><span style="color: Black">ve benzeri emirleriyle; zina, içki, faiz ve benzeri nehiyleri kabul edip onlara inanan kimsedir.</span></p><p><span style="color: Black">Ve zikredilen şeylerin tümünü veya bir kısmını kabul etmeyen kimse müslüman sayılmadığı gibi onunla evlenmek de caiz değildir. </span></p><p><span style="color: Black">Evlenme vaki olduğu takdirde evlilik hayatı gayri meşrudur. Bunun adı ister sünni olsun, ister alevi olsun. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Demek ki evlenmenin ölçüsü İslâm'dır. Maalesef bugün yurt içinde veya dışında birçok müslüman hanım, durumu sormadan ve İslâm'ın hükmünü öğrenmeden </span></p><p><span style="color: Black">müslüman olmayan kimse ile evlenirse ve kendini kıyamete kadar Allah'ın lanetine müstahak eder.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">kardesim karar sizin..ben sizin icin karar verecek hukumde degilim..</span></p><p><span style="color: Black">Ben olsam bunu yapar sunu yapardim da diyecek degilim Cunku Ben Siz degilim..</span></p><p><span style="color: Black">Tam olarak bilmedigim, emin olmadigim konularin da vebalini almak altinda ezilmek istemem dogrusu..</span></p><p><span style="color: Black">Siz de Ben degilsiniz..Sizin ,ailenizin, icinde bulundugunuz ortam ve sartlari da bilmiyorum ki saglikli, ve adil bir karar verebileyim..</span></p><p><span style="color: Black">ama ben derim ki..siz gelin ilk once kendinizi ve islami tanimak icin cevrenizde bir Hoca, Kur`an kursu varsa kendinizi dini yonden yetistirin.. </span></p><p><span style="color: Black">bu arada bilgi ile biraz olgunlasip zamani geldiginde dogru karari vereceginize inaniyorim..</span></p><p><span style="color: Black">ve her zaman.. her seyin HAYIRLISINI dileyin...</span></p><p><span style="color: Black">Hayirli Gunler kardesim..</span></p><p><span style="color: Black">Evlilik Kader mi diye sormussunuz bu konudaki cevabinizi ins. bu bolumde bulabilirsiniz diye okumanizi tavsiye ederim..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><a href="https://www.islamiforumlar.net/gonulden-gonule-dertleselim/24531-evlilik-kadermi.html" target="_blank">https://www.islamiforumlar.net/gonulden-gonule-dertleselim/24531-evlilik-kadermi.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 55437, member: 1049"] [COLOR=Black]Aleykum Selam Size Masallah diyorum ..oldukca olgun ve akilli bir insansiniz..niye mi...?arkadaşlık farkli evlilik ise tamamen farkli bir olaydir.. Evlilik;iki insanin canini, kanini, nesebini,Neslini, sulbumunu birlestirdigi Allah Kattinda cok kutsal ulvi olan bir anlasmali beraberliktir.. O yuzden kimin ile birlestirmeden once insan cook ince ayrintilari ile ve gelecegi de dusunerek karar vermeli... Siz sadece kendinize Koca degil.. Cocuklarinizi yetistirecek, ornek olacak insani da seciyorsunuz... Bu evlenmeyi dusundugunuz insan icin de aynen gecerli.. evlilik iki seven insan ile sadece kurulmuyor ortak noktalari, ortak bakis acisi, ortak hayat gorusu ,ortak inanc, ortak kultur ,ortaklik ,benzerlik cogaldikca .. hani evlilik bir masa gibidir.. ortak noktalar ise o masanin ayaklari.. ayaklari cok oldukca evlilikte daha saglam oluyor.. Burada Sizin durumunuzda olan evli ciftler goruyorum.. onlar bir sekilde hayatlarini surduruyorlar ama cocuklari ne sunni ,nede Alevi cemaatina, toplumuna dahil olamadiklari icin nefeslerini kilisede aliyorlar.. yani Hiristiyan veya tamamem inancsiz islami ve aleviligi red ediyorlar.. cunku Ne olduklarinin kargasasi ve bunalimini yasiyorlar... kardesim konu bitmedi ufakligimi Ana okulluna birakip muhabette devam etmek istiyorum.. Benim de kanim size isindi Siz dogruyu yanlisi ayirt edebilecek vicdan Sahibi guzel bir insansiniz.. Sadece sevmek Evlilik icin yeterli degil malesef..evlilikte bi çok şeyi göz önüne almak gerekiyor..hadi oldu diyelim sevdiniz evlendiniz .. aileler hiçbir zaman birbirini kabullenmeyecektir..her seferinde bazı gerçekler iki tarafında yüzüne tokat gibi çarpılacak..sunni alevi tartismasi olacaktir.. Ailevi, sunni baskisi ile kisinin kendi bakis acisi vicdani ile SIKISIP kaliniyor.. aslinda gunumuzde Sunniyi de ,aleviyi de islama musliman olmaya cagirmak lazim..Yani islama emir ve yasaklari ile yasamaya... Kendini Alevi olarak isimlendiren bazı fırkaların Kur'an ile uzaktan yakından alakası yok. Namazı inkar ediyor, Ramazan orucunu inkar ediyor, içki içmeyi mubah görüyorlar.. iste Alevi-sünni ayrımının temel noktası budur.Hem hz Ali taraftarlığı adı altında, hiçbir delile dayanmadan Kuranın emir ve yasaklarını inkar edip hemde Müslüman olduklarını iddia ediyorlar..kardesim bu konuda cook dikkatli olmaniz gerekli.. Alevîliğin ne olduğunu belirleyebilsek mesele biter, "Evlenmek uygundur, yahut da değildir" diye cevap verebiliriz. Aslında bir Müslüman’ın veya bir tarikatın Hz. Ali muhabbetini meslek ve diğer sahabelere tecâvüz etmemek sartiyla ve meşrebine esas almasının dinen hiçbir mahzuru yoktur. Gerçek şu ki, Kitap ve Sünnet'i bilen ve gereği gibi yaşayan hakikî bir Alevî, ancak Allah-ü Teâlâ'yı ma'bûd olarak tanır. Kendisini, İslâmîyet’in bir ferdi olarak bilir, Peygamberimizi, en son Peygamber, Kur'ân-ı Kerîm'i de son semavî kitap kabul eder. Müslüman bir hanım ancak müslüman bir kimse ile evlenebileceğinden önce müslümanı tanıtmamız lazımdır. Müslüman, İslâm dininin bütün kesin hükümlerini kabul edip hiç birisini reddetmeyen kimsedir. Yani namaz, oruç, zekât, hac, abdest, gusül ve benzeri emirleriyle; zina, içki, faiz ve benzeri nehiyleri kabul edip onlara inanan kimsedir. Ve zikredilen şeylerin tümünü veya bir kısmını kabul etmeyen kimse müslüman sayılmadığı gibi onunla evlenmek de caiz değildir. Evlenme vaki olduğu takdirde evlilik hayatı gayri meşrudur. Bunun adı ister sünni olsun, ister alevi olsun. Demek ki evlenmenin ölçüsü İslâm'dır. Maalesef bugün yurt içinde veya dışında birçok müslüman hanım, durumu sormadan ve İslâm'ın hükmünü öğrenmeden müslüman olmayan kimse ile evlenirse ve kendini kıyamete kadar Allah'ın lanetine müstahak eder. kardesim karar sizin..ben sizin icin karar verecek hukumde degilim.. Ben olsam bunu yapar sunu yapardim da diyecek degilim Cunku Ben Siz degilim.. Tam olarak bilmedigim, emin olmadigim konularin da vebalini almak altinda ezilmek istemem dogrusu.. Siz de Ben degilsiniz..Sizin ,ailenizin, icinde bulundugunuz ortam ve sartlari da bilmiyorum ki saglikli, ve adil bir karar verebileyim.. ama ben derim ki..siz gelin ilk once kendinizi ve islami tanimak icin cevrenizde bir Hoca, Kur`an kursu varsa kendinizi dini yonden yetistirin.. bu arada bilgi ile biraz olgunlasip zamani geldiginde dogru karari vereceginize inaniyorim.. ve her zaman.. her seyin HAYIRLISINI dileyin... Hayirli Gunler kardesim.. Evlilik Kader mi diye sormussunuz bu konudaki cevabinizi ins. bu bolumde bulabilirsiniz diye okumanizi tavsiye ederim.. [/COLOR] [URL]https://www.islamiforumlar.net/gonulden-gonule-dertleselim/24531-evlilik-kadermi.html[/URL] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Sünni alevi evliliği
Alt