Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Subhaneke duası bize ne der
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 47663" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="color: red">Namazdaki sure ve dualar Allah ile kul arasında sonsuz ve sınırsız muhabbettir; huzurla dolu sohbettir.</span> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Sure ve duaları okurken namaz kılan kişi, Allah’a kavuşma ve O’nunla bütünleşme duygusunu yaşar.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="color: red">Sübhaneke duasında namaz kılan kişi,</span> “Allah’ı hamd, övgü, şükür ve takdir içerisinde tesbih ediyorum.’’ dediğinde Rabbi, O’na ‘Ben de seni hamd, övgü, takdir ve şükür içerisinde anıyorum, seni övülmüş kullarımın içerisine katıyorum. Bana dost ve övülmüş kullarımla beraber senin ey kulum, iki cihanda dereceni yükseltiyorum.’ müjdesini verir. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">“Senin adın ne yücedir, Senin şanın ne büyüktür.’’ <span style="color: red">(Ve Tebareke’s-müke ve Teala ceddüke)</span> dediğinde Rabbi O’na ‘Senin adını ve şanını iki cihanda maddi ve manevi alanda yücelteceğim.’ müjdesini sunar. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Bu niyaz bize Kevser Suresi’ni hatırlatır. Müşrikler Peygamber Efendimiz’e ‘Sen öleceksin Senin adın, şanın şöhretin Seninle beraber yok olacak, soyu kesik Muhammed!’ diye sataşırken Rabbi, Resulüne “Adı şanı yok olacak ‘Sana kin tutandır, Ey Muhammed.’’ <span style="color: red">(Kevser 108/3)</span> diyerek O’na destek oluyordu. İşte biz de Rabb’imizi ‘’Senin adın ne yücedir, Sen’in şanın ne büyüktür.’’ diye yücelttiğimizde Kevser Suresinde Rabb’imizin Rasulü’ne verdiği müjde bizim için de geçerli olabilecektir. Rabb’imizin adını ve şanını yüceltirken bizler de iki cihanda adımızın şanımızın hiç unutulmayıp dostlar ve övülmüşler kervanında ölümsüz bir kul olma şerefine nail oluyoruz. Bir insanın namazı iki cihanda amel defterini kapatmayacak en büyük mucizedir. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Namaz kılan insan, “Senden başka ibadet edecek yoktur.’’<span style="color: red"> (Vela ilahe ğayruk)</span> dediğinde kul Rabbine “Rabb’im ibadet ve itaat edeceğim, sonsuz sevgi, şefkat ve huzurun hazzını yaşayacağım tek dostum ve sevgilim Sensin.’’ diye niyazda bulunmaktadır. Rabbi kulunun bu niyazına karşılık ‘’Seni razı olmuş ve razı olunmuş hayırlı kulların arasında dostluk ve rıza makamına erdireceğim.’’ “Ey huzura ermiş nefis Rabb’inden razı olmuş ve razı olunmuş olarak Rabb’ine dön iyi kullarımın arasında gir cennetime.’’ <span style="color: red">(Fecr 27-30)</span> ayetindeki müjdeyi kuluma sunacağım.” der.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Alıntı.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"></span></span></span> </p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 47663, member: 1043"] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=navy][COLOR=red]Namazdaki sure ve dualar Allah ile kul arasında sonsuz ve sınırsız muhabbettir; huzurla dolu sohbettir.[/COLOR] [/COLOR][/SIZE] [/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS] [/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=navy]Sure ve duaları okurken namaz kılan kişi, Allah’a kavuşma ve O’nunla bütünleşme duygusunu yaşar. [COLOR=red]Sübhaneke duasında namaz kılan kişi,[/COLOR] “Allah’ı hamd, övgü, şükür ve takdir içerisinde tesbih ediyorum.’’ dediğinde Rabbi, O’na ‘Ben de seni hamd, övgü, takdir ve şükür içerisinde anıyorum, seni övülmüş kullarımın içerisine katıyorum. Bana dost ve övülmüş kullarımla beraber senin ey kulum, iki cihanda dereceni yükseltiyorum.’ müjdesini verir. [/COLOR][/SIZE] [/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS] [/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=navy]“Senin adın ne yücedir, Senin şanın ne büyüktür.’’ [COLOR=red](Ve Tebareke’s-müke ve Teala ceddüke)[/COLOR] dediğinde Rabbi O’na ‘Senin adını ve şanını iki cihanda maddi ve manevi alanda yücelteceğim.’ müjdesini sunar. [/COLOR][/SIZE] [/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS] [/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS] [/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=navy]Bu niyaz bize Kevser Suresi’ni hatırlatır. Müşrikler Peygamber Efendimiz’e ‘Sen öleceksin Senin adın, şanın şöhretin Seninle beraber yok olacak, soyu kesik Muhammed!’ diye sataşırken Rabbi, Resulüne “Adı şanı yok olacak ‘Sana kin tutandır, Ey Muhammed.’’ [COLOR=red](Kevser 108/3)[/COLOR] diyerek O’na destek oluyordu. İşte biz de Rabb’imizi ‘’Senin adın ne yücedir, Sen’in şanın ne büyüktür.’’ diye yücelttiğimizde Kevser Suresinde Rabb’imizin Rasulü’ne verdiği müjde bizim için de geçerli olabilecektir. Rabb’imizin adını ve şanını yüceltirken bizler de iki cihanda adımızın şanımızın hiç unutulmayıp dostlar ve övülmüşler kervanında ölümsüz bir kul olma şerefine nail oluyoruz. Bir insanın namazı iki cihanda amel defterini kapatmayacak en büyük mucizedir. [/COLOR][/SIZE] [/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS] [/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=navy]Namaz kılan insan, “Senden başka ibadet edecek yoktur.’’[COLOR=red] (Vela ilahe ğayruk)[/COLOR] dediğinde kul Rabbine “Rabb’im ibadet ve itaat edeceğim, sonsuz sevgi, şefkat ve huzurun hazzını yaşayacağım tek dostum ve sevgilim Sensin.’’ diye niyazda bulunmaktadır. Rabbi kulunun bu niyazına karşılık ‘’Seni razı olmuş ve razı olunmuş hayırlı kulların arasında dostluk ve rıza makamına erdireceğim.’’ “Ey huzura ermiş nefis Rabb’inden razı olmuş ve razı olunmuş olarak Rabb’ine dön iyi kullarımın arasında gir cennetime.’’ [COLOR=red](Fecr 27-30)[/COLOR] ayetindeki müjdeyi kuluma sunacağım.” der. Alıntı. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS] [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Subhaneke duası bize ne der
Alt