Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Söz Dinleyen Kazanır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 23863" data-attributes="member: 1208"><p><strong>Söz Dinleyen Kazanır </strong></p><p><strong></strong><span style="font-size: 10px">Bir kâfilede bulunan insanlar, <span style="color: #0066cc">Ebü'l-Hasan Harkânî</span> hazretlerinin huzûruna gelip; </span></p><p><span style="font-size: 10px">- Yollar korkuludur. Bize bir duâ öğretiniz." diye istirhâm edince;</span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">- O zaman, Ebü'l-Hasan'ı hatırınıza getiriniz, buyurdu.</span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Bu söz, gelenlerin hoşlarına gitmedi. Yolda eşkıyâ, önlerine çıktı. Hepsinin mal ve metâlarını aldı. Yalnız, Ebü'l-Hasan-ı Harkânî hazretlerini hatırlayan bir kimsenin malına zarar gelmedi. Bu hâle arkadaşları şaşıp, sebebini sorduklarında; </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">- Ebü'l-Hasan-ı Harkânî'yi hatırladım ve kurtuldum, cevâbını verdi. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Gelip durumu Ebü'l-Hasan hazretlerine anlattılar. Ve; </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">- Biz Allah'tan yardım istedik, eşkıyâlar bizi soydu. Fakat seni hatırlayıp, senden yardım isteyen şu arkadaş kurtuldu. Bunun hikmeti nedir?" diye sordular. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">- O arkadaşınızı kurtaran, Allahü teâlâdır. Günahkâr ağızdan çıkan duâyı cenâb-ı Hak kabûl etmez. Bunun için siz Allah'a yalvardığınız zaman duânız kabûl olmadı. Bu arkadaşınız beni hatırlayıp imdât isteyince, ben de Rabbime duâ ettim; "Yâ Rabbî! Şu kulunu içinde bulunduğu belâdan kurtar." dedim. Rabbim benim duâmı kabûl ettiği için, o arkadaşınız kurtuldu. Mesele bundan ibârettir." buyurdu.</span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 23863, member: 1208"] [B]Söz Dinleyen Kazanır [/B][B][/B][SIZE=2]Bir kâfilede bulunan insanlar, [URL="javascript:if(confirm('https://biriz.biz/evliyalar/ea0633.htm \n\nThis file was not retrieved by Teleport Pro, because it is addressed on a domain or path outside the boundaries set for its Starting Address. \n\nDo you want to open it from the server?'))window.location='https://biriz.biz/evliyalar/ea0633.htm'"][COLOR=#0066cc]Ebü'l-Hasan Harkânî[/COLOR][/URL][URL="javascript:if(confirm('https://biriz.biz/evliyalar/ea0633.htm \n\nThis file was not retrieved by Teleport Pro, because it is addressed on a domain or path outside the boundaries set for its Starting Address. \n\nDo you want to open it from the server?'))window.location='https://biriz.biz/evliyalar/ea0633.htm'"][COLOR=#0066cc] [/COLOR][/URL]hazretlerinin huzûruna gelip; [/SIZE] [SIZE=2]- Yollar korkuludur. Bize bir duâ öğretiniz." diye istirhâm edince; [/SIZE] [SIZE=2]- O zaman, Ebü'l-Hasan'ı hatırınıza getiriniz, buyurdu. [/SIZE] [SIZE=2]Bu söz, gelenlerin hoşlarına gitmedi. Yolda eşkıyâ, önlerine çıktı. Hepsinin mal ve metâlarını aldı. Yalnız, Ebü'l-Hasan-ı Harkânî hazretlerini hatırlayan bir kimsenin malına zarar gelmedi. Bu hâle arkadaşları şaşıp, sebebini sorduklarında; [/SIZE] [SIZE=2]- Ebü'l-Hasan-ı Harkânî'yi hatırladım ve kurtuldum, cevâbını verdi. [/SIZE] [SIZE=2]Gelip durumu Ebü'l-Hasan hazretlerine anlattılar. Ve; [/SIZE] [SIZE=2]- Biz Allah'tan yardım istedik, eşkıyâlar bizi soydu. Fakat seni hatırlayıp, senden yardım isteyen şu arkadaş kurtuldu. Bunun hikmeti nedir?" diye sordular. [/SIZE] [SIZE=2]- O arkadaşınızı kurtaran, Allahü teâlâdır. Günahkâr ağızdan çıkan duâyı cenâb-ı Hak kabûl etmez. Bunun için siz Allah'a yalvardığınız zaman duânız kabûl olmadı. Bu arkadaşınız beni hatırlayıp imdât isteyince, ben de Rabbime duâ ettim; "Yâ Rabbî! Şu kulunu içinde bulunduğu belâdan kurtar." dedim. Rabbim benim duâmı kabûl ettiği için, o arkadaşınız kurtuldu. Mesele bundan ibârettir." buyurdu. [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Söz Dinleyen Kazanır
Alt