Soya kıymalı pazı dolması

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Soya kıymalı pazı dolması

MALZEMELER

100 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)

1 kg pazı yaprağı, haşlanmış

1 su bardağı pirinç

1/2 demet dereotu

1/2 demet nane

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaığı domates salçası

3 adet domates, rendelenmiş

3 adet kuru soğan, rendelenmiş

1 çay bardağı soya yağı

1 yemek kaşığı soya baharı

1/4 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIşI

Geniş bir kap içinde soğan, soya kıyması, pirinç, ince kıyılmış dereotu ile nane, nar ekşisi, biber salçası, 3 yemek kaşığı soya yağı, soya baharı, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, harcınızı hazırlayın.

Haşladığınız pazı yapraklarına harcı sarın, tencereye dizin.
Kalan soya yağını domates salçası ve 1.5 su bardağı sıcak suyla karıştırıp, dolmaların üzerine dökün.

Pirinçler pişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Yoğurtla birlikte servis yapın
.​
 
Üst Alt