Sorunlardan Sorumluluktan kaçmak çözüm değil

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gerçek yaşamda okuldan kaçmak, işten kaytarmak Sorunlardan .Sorumluluktan kaçmak çözüm değildir...

Çıkış yolu, Sorunlardan kaçmak değil Çıkış yolu bulmak, Çözüm Üretmek, Sorunlarla baş etmek,Bir Sorun Olduğunda ,imkan dahilinde Çözümü Üretmektir.....
çocukluğumda Sorunlardan Sorumluluktan kaçardım sonra fark ettim ;kaçmak beni arada bir olsada eksiklik hissedip rahatsız ediyordu....

Sorunlardan kaçmak sizce bir çözüm mü...?
bhoff

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm Gönül hocam. Aslında sorunlardan kaçmak çözüm değilde işte zaman öyle bi noktaya gelmiş ki sorunlar çoğaldıkça çoğalıyor, onlar çoğaldıkçada insan bunu çözeyim şunu çözeyim derken bir bakmışız hayat akıp gitmiş, sen sen olmaktan çıkmışın. Zaten istesende kimi sorunlar sana yapışıp kalıyor kaç kaçabilirsen. Bazen düşünmüyor değilim acaba bizde mi sorun varda en ufak şeyleri bile dert edinir olduk. Yalnız bazı sorunlar da varki ne çıkış yolu bulabiliyorsun nede çözüm üretebiliyorsun. Öyle olunca da köşeme çekilip Yaradana havale ediyorum sabrederek...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Sorumluluk almadan, sorun yaşamadan hayatı sürdürmek mümkün değil ama bunlardan mümkün olduğunca kaçmaya çalışırım. Tabi kaçmak derken oluşan bir sorundan veya aldığım bir sorumluluktan değil! Aksine bir sorun varsa zaten çözüme ulaştırmadan, aldığım bir sorumluluk varsa gereğini yapmadan rahat edemem. Kaçmak, uzak durmak veya tedbir almak manasında.

Mesela yolumun üstünde bir sorun varsa, o sorunla karşılaşmadan başka bir yoldan gitme imkanı da varsa niye bilerek sorun yaşanacak yoldan gideyim.

Sorumluluk alacaksam da aynı, mecbur olmadıkça almamaya çalışırım. Ama aldıysam da çare yok, kaçmak yok gereği yapılacak.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Evet dikkatimi çekti genelde erkekler kadınlar gibi konuşmak yerine ,sorunlardan mümkün olduğunca kaçmaya çalışıyorlar....
Kadın eşine diyor ki
-Bey bunu yapmamız gerekli yada bu sorunumuz var bir an once çözülmeli yeni bir ev almamız gerekli bu muhit iyi değil mesela..
-ERkek hemen kulaklarını kapatıp duymak istemiyorum der...deve kuşu gibi başını kuma sokmak isterler..

Sorunlardan kaçıp kendini rahatlatamazsın. Bence kaçmak yerine elinde bulunan imkanlar dahilinde gerekli yapılması gerekli olan yapılmalı.. çözüm bulunmalı...

Bugünün İşini ve sorununu Yarına Bırakma! Korkarım ki yarın Bugünün İşini ve sorunun iplerini elinden kaçırabilirsin...
Bugünün İşi ve sorunu küçük iken hal etmek, hakim olmak gerekir...BUGÜNÜN KÜÇÜĞÜ, YARININ BÜYÜĞÜ ...EyvaALLAH...

"Mesela yolumun üstünde bir sorun varsa, o sorunla karşılaşmadan başka bir yoldan gitme imkanı da varsa niye bilerek sorun yaşanacak yoldan gideyim. "

O sizin dediğiniz sorun değil ,karar ve seçimdir..

Sorun;Araştırılıp öğrenilmesi, düşünülüp çözümlenmesi, bir sonuca bağlanması gereken durum, mesele, problem,Sıkıntı veren durum, dert....Her mesele "sorun" değildir..

Üst Alt