Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Sokak çocukları...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 31910" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">Selamun aleykum.. Bugun Pazar..sakin..sessiz ve ben Seni Cook ozledim..</span></p><p><span style="color: black">edebiyatti bir kenara birakip icimden geleni yazip cikacagim..</span></p><p><span style="color: black">Bugun Pazar..Aile..Muhabbet taksicilik gunum..</span></p><p><span style="color: black">Vaktim az.. o yuzden sadece yuregime dokunan yazilara kisa bir yorum yazabiliyorum..</span></p><p><span style="color: black">Hayirdir Gonul Sizim bu ne telas...diyen bekkaini duyar gibi odum..</span></p><p><span style="color: black">Can Pazar gunu cocuklarimi pazar okulluna yani camiye goturur birakirim.. Oglumun At surme kursu var.. oglenden sonra.. </span></p><p><span style="color: black">calisan bir anne olarak.. sadece Pazarlari cocuklarim.. vakif ile gonlumce ilgilenebiliyorum..</span></p><p><span style="color: black">ehh Hazan mevsimi her taraf yaprak.. bahce ..temizlenecek.. ben baslarinda durmasam sadece yapraklar ile oynasiyorlar.. ben de onlar ile yaprak... topluyor cuvalara koymak zorundayiz.. bazen ufakliklar yapraklarin icinde saklanip oynasirlar benim ile.. </span></p><p><span style="color: black">iste oyle canim..</span></p><p><span style="color: black">Sokak Cocuklari.. ahh icime bir Ates dustu.. Sokagin cocuklari da mi var?Sokak Anne diye hic anne duymamistim da...</span></p><p><span style="color: black">Sokak anne olmus da haberimiz mi yok bizim...</span></p><p><span style="color: black">Sahi Sokak Cocuklari kime Aittir?bilen var mi bilenler soylerse sevinirim...</span></p><p><span style="color: black">bu konu beni hep acitir neden mi oyle iste..</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Ebu Cemile Süneyn den: Süleymoğullarından bir adam Ömer b. Hattab devrinde (sokağa) atılmış bir çocuk buldu...</span></p><p><span style="color: black">''Onu Ömer b. Hattab'a getirdim'' dedi. Ömer b. Hattab da:</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">— Bu çocuğu niçin aldın? deyince adam:</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">— Ölüm tehlikesiyle karşı karşıya buldum ve aldım» dedi. Ömer b. Hattab'a, o adamı tanıyan biri:</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">— Ya Emir'el Mü'minin, o adam doğru bir kişidir» deyince Ömer ona:</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">— Öyle mi? dedi. Tanıdık biri:</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">— Evet diye cevap verdi. Bunun üzerine Ömer b. Hattab (adama hitaben):</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">— Gidebilirsin o hürdür, vela'sı (mirası) sana ait, bakımı da hazineye aittir, dedi.</span></p><p><span style="color: black">İmam Malik der ki: Atılmış çocuk hürdür, velisi müslümanlardır....</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">demekki <span style="font-size: 12px">SOKAK COCUKLARIN VELISI BIZ imisiz</span>..duydunuz degil mi?</span></p><p><span style="color: black">Ölünce varisi müslümanlar olur. Borçlanır ya da bir suç işlerse mali külfeti müslümanlara aittir. Bizce hüküm böyledir....</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 31910, member: 1049"] [COLOR=black]Selamun aleykum.. Bugun Pazar..sakin..sessiz ve ben Seni Cook ozledim.. edebiyatti bir kenara birakip icimden geleni yazip cikacagim.. Bugun Pazar..Aile..Muhabbet taksicilik gunum.. Vaktim az.. o yuzden sadece yuregime dokunan yazilara kisa bir yorum yazabiliyorum.. Hayirdir Gonul Sizim bu ne telas...diyen bekkaini duyar gibi odum.. Can Pazar gunu cocuklarimi pazar okulluna yani camiye goturur birakirim.. Oglumun At surme kursu var.. oglenden sonra.. calisan bir anne olarak.. sadece Pazarlari cocuklarim.. vakif ile gonlumce ilgilenebiliyorum.. ehh Hazan mevsimi her taraf yaprak.. bahce ..temizlenecek.. ben baslarinda durmasam sadece yapraklar ile oynasiyorlar.. ben de onlar ile yaprak... topluyor cuvalara koymak zorundayiz.. bazen ufakliklar yapraklarin icinde saklanip oynasirlar benim ile.. iste oyle canim.. Sokak Cocuklari.. ahh icime bir Ates dustu.. Sokagin cocuklari da mi var?Sokak Anne diye hic anne duymamistim da... Sokak anne olmus da haberimiz mi yok bizim... Sahi Sokak Cocuklari kime Aittir?bilen var mi bilenler soylerse sevinirim... bu konu beni hep acitir neden mi oyle iste.. Ebu Cemile Süneyn den: Süleymoğullarından bir adam Ömer b. Hattab devrinde (sokağa) atılmış bir çocuk buldu... ''Onu Ömer b. Hattab'a getirdim'' dedi. Ömer b. Hattab da: — Bu çocuğu niçin aldın? deyince adam: — Ölüm tehlikesiyle karşı karşıya buldum ve aldım» dedi. Ömer b. Hattab'a, o adamı tanıyan biri: — Ya Emir'el Mü'minin, o adam doğru bir kişidir» deyince Ömer ona: — Öyle mi? dedi. Tanıdık biri: — Evet diye cevap verdi. Bunun üzerine Ömer b. Hattab (adama hitaben): — Gidebilirsin o hürdür, vela'sı (mirası) sana ait, bakımı da hazineye aittir, dedi. İmam Malik der ki: Atılmış çocuk hürdür, velisi müslümanlardır.... demekki [SIZE=3]SOKAK COCUKLARIN VELISI BIZ imisiz[/SIZE]..duydunuz degil mi? Ölünce varisi müslümanlar olur. Borçlanır ya da bir suç işlerse mali külfeti müslümanlara aittir. Bizce hüküm böyledir....[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Sokak çocukları...
Alt