Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Bunları biliyormuyuz
Soğan doğrarken Göz Yanmaması İçin ne yapılır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Turab" data-source="post: 109438" data-attributes="member: 2"><p><strong><u><span style="font-size: 18px">Soğan doğrarken gözlerimizn yaşarmamaı için neler yapabiliriz?</span></u></strong></p><p>Sarımsak ve soğan sağlığınız için oldukça faydalıdır. Peki, soğan doğrarken ağlamayı nasıl önlersiniz?</p><p></p><p>Sarımsak ve soğanın göğüs ve kolon kanseri riskini azalttıklarından ayrıca C Vitamini ve kesretin gibi antioksidanlar içermeleri nedeniyle yaşlanmayı geciktirdiğinden ve hastalıklara karşı savunma sağladıklarından bahsediliyor.</p><p></p><p>Bu kadar faydalı özelliğe sahip olmalarına karşın sarımsak ve soğan, koku bakımından gerçekten rahatsız ediciler. Ayrıca sizi ağlatabilirler. Uzmanlar, bunun nedeninin içeriklerinde bulunan sülfür olduğunu söylüyor. Aynı madde soğanı keserken gözlerinizin yanmasına da neden olur.</p><p></p><p>Bunu önlemek istiyorsanız işte size tavsiyeler:</p><p>-Soğanları kesmeden önce bir miktar soğutun. Böylece sülfürün havaya yayılma süresini uzatmış olursunuz ve gözleriniz yanmaz.</p><p></p><p>-Soğan doğramadan önce, soyduğunuz soğanlara 2-3 damla limon sıkın, gözleriniz hiç yaşarmayacak.</p><p></p><p>-Burnunuzdan nefes almayın,ağzınızdan nefes alın elinizi soğuk suya bıçakla birlikte tutun.</p><p></p><p>-Soğan doğrarken mum yakmak, ocakta pişen başka yemek varsa onun yakınında soğan doğramak gözü yaşartmıyor.</p><p></p><p>-Lens kullananların gözleri soğanın yakıcı etkisinden etkilenmez.</p><p></p><p>-En kesin çözüm; soğanı dışarıda yani ya balkonda yada camın önünde doğrayıp hazırlarımaktır.</p><p></p><p>Soğangilleri Sofranızdan Eksik Etmeyin</p><p></p><p>Sarımsak, soğan ve alyum ailesi olarak da bilinen diğer soğangiller, birçok yemeğe lezzet katmasının yanı sıra sağlık açısından da çok faydalıdır. İçeriğinde bulunan sülfürden dolayı güçlü bir koku ve tada sahip olan soğanlar, meme ve kolon kanseri riskini azaltır.</p><p></p><p>İçerdiği C Vitamini ve kuersetin gibi antioksidanlar ise hastalıkların engellenmesine ve yaşlanmanın önüne geçilmesine destek olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab, post: 109438, member: 2"] [B][U][SIZE=5]Soğan doğrarken gözlerimizn yaşarmamaı için neler yapabiliriz?[/SIZE][/U][/B] Sarımsak ve soğan sağlığınız için oldukça faydalıdır. Peki, soğan doğrarken ağlamayı nasıl önlersiniz? Sarımsak ve soğanın göğüs ve kolon kanseri riskini azalttıklarından ayrıca C Vitamini ve kesretin gibi antioksidanlar içermeleri nedeniyle yaşlanmayı geciktirdiğinden ve hastalıklara karşı savunma sağladıklarından bahsediliyor. Bu kadar faydalı özelliğe sahip olmalarına karşın sarımsak ve soğan, koku bakımından gerçekten rahatsız ediciler. Ayrıca sizi ağlatabilirler. Uzmanlar, bunun nedeninin içeriklerinde bulunan sülfür olduğunu söylüyor. Aynı madde soğanı keserken gözlerinizin yanmasına da neden olur. Bunu önlemek istiyorsanız işte size tavsiyeler: -Soğanları kesmeden önce bir miktar soğutun. Böylece sülfürün havaya yayılma süresini uzatmış olursunuz ve gözleriniz yanmaz. -Soğan doğramadan önce, soyduğunuz soğanlara 2-3 damla limon sıkın, gözleriniz hiç yaşarmayacak. -Burnunuzdan nefes almayın,ağzınızdan nefes alın elinizi soğuk suya bıçakla birlikte tutun. -Soğan doğrarken mum yakmak, ocakta pişen başka yemek varsa onun yakınında soğan doğramak gözü yaşartmıyor. -Lens kullananların gözleri soğanın yakıcı etkisinden etkilenmez. -En kesin çözüm; soğanı dışarıda yani ya balkonda yada camın önünde doğrayıp hazırlarımaktır. Soğangilleri Sofranızdan Eksik Etmeyin Sarımsak, soğan ve alyum ailesi olarak da bilinen diğer soğangiller, birçok yemeğe lezzet katmasının yanı sıra sağlık açısından da çok faydalıdır. İçeriğinde bulunan sülfürden dolayı güçlü bir koku ve tada sahip olan soğanlar, meme ve kolon kanseri riskini azaltır. İçerdiği C Vitamini ve kuersetin gibi antioksidanlar ise hastalıkların engellenmesine ve yaşlanmanın önüne geçilmesine destek olur. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Bunları biliyormuyuz
Soğan doğrarken Göz Yanmaması İçin ne yapılır?
Üst
Alt