Sizce bu evlilik uygun mu?

• Konuyu başlatan gurbetci38
  • Başlangıç tarihi
G

gurbetci38

Kayıtsız
Misafir
Hayirli günler. Benim bir sorum olacakti. Basimdan bir evlilik gecti, 5 yil surdu 16 yasinda evlenmistim ve 2 yil olacak bosandim. Bu evlilikden bir de 4 yasinda kizim var. Ben su an almanyadayim. Evelenip Turkiyeye ye yerlesmistim. Yurt disini hic sevmiyorum.. Bir cok talibim oldu ama kizim oldugu icin hep korktum. Su an birisi var 45 yasinda avukat Turkiye de kaliyor. Kendisi evladimi da beni de kabul ediyor. Namazli abdestli efendi biri. Kendi de bosanmis iki kizi var ama annesin de kaliyor. Sizce bu izdivac uygun mu ? Simdi den Allah razi olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli günler..ama bu sorunun cevabini sadece Allah bilir!!!
öncelikle Allah yardımcn olsun..
Evlenmek için önce hayırlı bir insanı gönlüme sevdir diye dua edin..
Sizin ve evladiniz için hakkınızda hayırlı olani versin..
Evlenmeden önce bu insan ,bu evlilik uygun mu diye Salih, güvenilir kimselerle istişare edin..onun hakkinda sorup,soruşturun..

İstihare eden kimse mahrum kalmaz, istişare eden pişman olmaz. İktisat eden darlık çekmez.) [Taberani]

Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır.
Salih, güvenilir kimselerle istişareden sonra, istihare yapmalıdır.

aranızda büyük bir yaş farkı da var..
Eşler arasında büyük yaş farkı olması ileride ilişkide çok ciddi sorunlara neden olabilir.

Evlilik sadece bu günden,cicim aylarından ibaret olmadığını her evlenen bikaç ay sonra anlar.
O insan beş sene sonra hayatinin Sonbaharinda olacak Siz ise Hayatinizin ilkbaharinda iki mevsim arasında yaşamak zordur!!
Marifet iki mevsime de ayak uydurabilecek kapasite ve olgunlukta misiniz..?
Annesini ,Ailesini bir taniyin derim..
Önce düşün,sonra tAŞın...

Üst Alt