Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Simit paralarıyla cenneti satın almak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 47780" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: red">Bozukluklar, simit paralarıyla cenneti satın almak </span></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #0000ff"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #ff0000">G</span></span></strong> </span></span>ünün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali hazırlanmamıştı.Gecikmek</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">için de elinden geleni yapıyordu.Nihayet zil çaldı. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Öğrenciler bir anda</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı. Ağır ağır eşyasını topladı. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Bir</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">yandan göz ucuyla öğretmenine bakıyor, bir yandan da arkadaşlarının</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">gitmesini bekliyordu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Öğretmeni, onun bu hâlini fark etti:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Hayrola Ali, dedi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Eve gitmeyecek misin?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Ali, son arkadaşının da çıktığını görünce cevap verdi:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Sizinle konuşmak istiyordum öğretmenim.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Peki, dedi öğretmeni. Ne söyleyeceksin bakalım?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Ahmet arkadaşımız var ya?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Evet, ne olmuş Ahmet’e?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Durumları pek iyi değil galiba. Annesi, beslenme çantasına pekiyi şeyler</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">koymuyor.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Ee?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Ona yardım etmek istiyorum. Ama benim yardım ettiğimi bilirse üzülür.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Günde bir simit parası biriktirip her hafta size versem, siz de ona</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">verseniz?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Cebinden bir avuç bozuk para çıkarıp öğretmenin masasının üzerine koydu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Nurhan Öğretmen, paraya dokunmadı. Sandalyesine oturup düşündü.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Ali</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">hakkındaki bilgilerini yokladı. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Bildiği kadarıyla ailesinin durumu pekiyi</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">değildi. Bu çalışkan ve sevimli öğrencisi, ne kadar da iyi niyetli ve</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">düşünceliydi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Zengin bir ailenin çocuğu değildi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Buna rağmen yardım etmek</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">istiyordu. Üstelik yardım ettiğinin bilinmesini istemiyordu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Nurhan Öğretmen:</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Dur bakalım Ali, dedi. Bildiğim kadarıyla sizin de maddî durumunuz pekiyi</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">değil. Yanlış mı biliyorum?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Doğru biliyorsunuz öğretmenim. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Babam gündelikçi. Çoğu zaman iş bulamıyor.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Ama ben de çalışıyor, para kazanıyorum.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Nerede çalışıyorsun?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Simit satıyorum.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Nurhan Öğretmen yine durup düşündü. ıyiliğin bu kadarına ne deme liydi şimdi.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Bunun gerçekleşmesi zordu. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Onu, bundan vazgeçirmek için bir çare bulmalıydı.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Bunu yaparken, sevimli öğrencisini de kırmamalıydı. Onunla biraz daha</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">konuşursa, belki bir yolunu bulurdu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Nurhan Öğretmen, Ali’ye döndü:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Büyüyünce ne olmak istiyorsun, diye sordu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Çok zengin bir işadamı?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Niçin?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- ınsanlara daha çok yardım etmek için?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Güzel, dedi Nurhan Öğretmen. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Bak şimdi Ali, Ahmet’in ailesinin durumu</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">pekiyi değil; bu doğru. Ama sizinki de bundan pek farklı değil. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">istersen</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">acele etme; çok zengin olduğun zaman insanlara yardım edersin.Olmaz mı?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Olmaz, dedi Ali. şimdi yapmalıyım.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Neden olmaz?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><strong>- Üç sebepten dolayı olmaz.</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Birincisi:</span> Bu para zaten benim değil. iyilik ettiğim için Allah, beni</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">insanlara sevimli gösteriyor. ! ınsanlar da bundan etkileniyor, daha çok simit</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">alıyorlar. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Bu sayede gün boyu çalışanlardan bile fazla simit satıyorum. Hele</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">mahallede Hasan Amca var, her gün iki simit alıp güvercinlere veriyor.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">ikincisi:</span> ‘Ağaç yaş iken eğilir.’ deniliyor. şimdiden iyilik yapmayı</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">öğrenmezsem büyüdüğümde hiç yapamam.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Üçüncüsü ise daha önemli:</span> Büyüdüğüm zaman çok zengin bir işadamı olmak</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">istiyorum. Zamanında yatırım yapmayanlar büyük işadamı olamazlar.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Nurhan Öğretmen, karşısında büyük biri varmış gibi dinliyordu:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Bu sonuncusunu pek iyi anlayamadım, dedi.?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">- Açıklayayım öğretmenim, dedi Ali. şimdi, çok zengin olmadığım için, ancak</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">günde bir simit parası kadar yardım edebiliyorum. Bundan fazlasını veremem.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Allah, Cennet’i gücü kadar iyilik edene veriyor. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">şimdi gücüm bu olduğuna</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">göre Cennet’in fiyatı birkaç simit parası kadardır. Eğer zengin olmadan</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">ölürsem birkaç simit parasıyla Cennet’e girebilirim. Bundan daha kârlı bir</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">yatırım olur mu?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Nurhan Öğretmen’in gözleri dolmuştu. Başını ‘Evet’ anlamında sallarken Aliyi</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">evine yolladı.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Sınıfa geri dönerken okulun boşaldığını fark etti. Eşyalarını toplamak için</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">masasına döndüğünde Ali’nin bıraktığı parların masaüstünde kaldığını fark</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">etti. Sandalyesine gayrı ihtiyarı oturdu ve paraları eline aldı. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Hiçbir para</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">ona bu kadar kıymetli gelmemişti. Sanki elinde dünyanın en kıymetli</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">incilerini, yakutlarını, elmaslarını tutuyordu. Hatta bu paralar onlardan</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">bile kıymetliydi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Öyle bu paralar, Bu bozuk simit paraları, Cenneti satın</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">alabilecek paralardı. Sanki hiç bırakmak istemeyen b ir duygu ile sımsıkı</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">kavradı bu bozuk simit paralarını.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Oturduğu yerden kalkamadı Nurhan Öğretmen. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">içinin dolduğunu, Tarif</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">edilemeyen duygulara boğulduğunu hissetti. Birden boşalan sağanak yağmurlar</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">gibi ağlamaya başladı. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Ağladı ? Ağladı.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Kendine geldiğinde akşam olmuştu. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Yavaş yavaş sınıftan çıkıp okuldan</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">ayrılırken bekçi Sadık Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak, Bozuk</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Simit paraları ile cenneti satın almak’ diye Nurhan öğretmenin sayıkladığını</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">duydu. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Bekçinin hayretler içinde ‘ Ne dediniz hocam ‘ demesini bile duymayan</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Nurhan öğretmen bekçinin şaşkın bakışları altında akşamın alaca karanlığına</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">karışıvermişti.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Alıntı.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 47780, member: 1043"] [FONT=Verdana][SIZE=3][B][COLOR=red]Bozukluklar, simit paralarıyla cenneti satın almak [/COLOR][/B] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=#0000ff][B][FONT=Verdana][COLOR=#ff0000]G[/COLOR][/FONT][/B] [/COLOR][/FONT]ünün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali hazırlanmamıştı.Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu.Nihayet zil çaldı. Öğrenciler bir anda kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı. Ağır ağır eşyasını topladı. Bir yandan göz ucuyla öğretmenine bakıyor, bir yandan da arkadaşlarının gitmesini bekliyordu. Öğretmeni, onun bu hâlini fark etti: - Hayrola Ali, dedi. Eve gitmeyecek misin? Ali, son arkadaşının da çıktığını görünce cevap verdi: - Sizinle konuşmak istiyordum öğretmenim. - Peki, dedi öğretmeni. Ne söyleyeceksin bakalım? - Ahmet arkadaşımız var ya? - Evet, ne olmuş Ahmet’e? - Durumları pek iyi değil galiba. Annesi, beslenme çantasına pekiyi şeyler koymuyor. - Ee? - Ona yardım etmek istiyorum. Ama benim yardım ettiğimi bilirse üzülür. Günde bir simit parası biriktirip her hafta size versem, siz de ona verseniz? Cebinden bir avuç bozuk para çıkarıp öğretmenin masasının üzerine koydu. Nurhan Öğretmen, paraya dokunmadı. Sandalyesine oturup düşündü. Ali hakkındaki bilgilerini yokladı. Bildiği kadarıyla ailesinin durumu pekiyi değildi. Bu çalışkan ve sevimli öğrencisi, ne kadar da iyi niyetli ve düşünceliydi. Zengin bir ailenin çocuğu değildi. Buna rağmen yardım etmek istiyordu. Üstelik yardım ettiğinin bilinmesini istemiyordu. Nurhan Öğretmen: - Dur bakalım Ali, dedi. Bildiğim kadarıyla sizin de maddî durumunuz pekiyi değil. Yanlış mı biliyorum? - Doğru biliyorsunuz öğretmenim. Babam gündelikçi. Çoğu zaman iş bulamıyor. Ama ben de çalışıyor, para kazanıyorum. - Nerede çalışıyorsun? - Simit satıyorum. Nurhan Öğretmen yine durup düşündü. ıyiliğin bu kadarına ne deme liydi şimdi. Bunun gerçekleşmesi zordu. Onu, bundan vazgeçirmek için bir çare bulmalıydı. Bunu yaparken, sevimli öğrencisini de kırmamalıydı. Onunla biraz daha konuşursa, belki bir yolunu bulurdu. Nurhan Öğretmen, Ali’ye döndü: - Büyüyünce ne olmak istiyorsun, diye sordu. - Çok zengin bir işadamı? - Niçin? - ınsanlara daha çok yardım etmek için? - Güzel, dedi Nurhan Öğretmen. Bak şimdi Ali, Ahmet’in ailesinin durumu pekiyi değil; bu doğru. Ama sizinki de bundan pek farklı değil. istersen acele etme; çok zengin olduğun zaman insanlara yardım edersin.Olmaz mı? - Olmaz, dedi Ali. şimdi yapmalıyım. - Neden olmaz? [B]- Üç sebepten dolayı olmaz.[/B] [COLOR=red]Birincisi:[/COLOR] Bu para zaten benim değil. iyilik ettiğim için Allah, beni insanlara sevimli gösteriyor. ! ınsanlar da bundan etkileniyor, daha çok simit alıyorlar. Bu sayede gün boyu çalışanlardan bile fazla simit satıyorum. Hele mahallede Hasan Amca var, her gün iki simit alıp güvercinlere veriyor. [COLOR=red] ikincisi:[/COLOR] ‘Ağaç yaş iken eğilir.’ deniliyor. şimdiden iyilik yapmayı öğrenmezsem büyüdüğümde hiç yapamam. [COLOR=red]Üçüncüsü ise daha önemli:[/COLOR] Büyüdüğüm zaman çok zengin bir işadamı olmak istiyorum. Zamanında yatırım yapmayanlar büyük işadamı olamazlar. Nurhan Öğretmen, karşısında büyük biri varmış gibi dinliyordu: - Bu sonuncusunu pek iyi anlayamadım, dedi.? - Açıklayayım öğretmenim, dedi Ali. şimdi, çok zengin olmadığım için, ancak günde bir simit parası kadar yardım edebiliyorum. Bundan fazlasını veremem. Allah, Cennet’i gücü kadar iyilik edene veriyor. şimdi gücüm bu olduğuna göre Cennet’in fiyatı birkaç simit parası kadardır. Eğer zengin olmadan ölürsem birkaç simit parasıyla Cennet’e girebilirim. Bundan daha kârlı bir yatırım olur mu? Nurhan Öğretmen’in gözleri dolmuştu. Başını ‘Evet’ anlamında sallarken Aliyi evine yolladı. Sınıfa geri dönerken okulun boşaldığını fark etti. Eşyalarını toplamak için masasına döndüğünde Ali’nin bıraktığı parların masaüstünde kaldığını fark etti. Sandalyesine gayrı ihtiyarı oturdu ve paraları eline aldı. Hiçbir para ona bu kadar kıymetli gelmemişti. Sanki elinde dünyanın en kıymetli incilerini, yakutlarını, elmaslarını tutuyordu. Hatta bu paralar onlardan bile kıymetliydi. Öyle bu paralar, Bu bozuk simit paraları, Cenneti satın alabilecek paralardı. Sanki hiç bırakmak istemeyen b ir duygu ile sımsıkı kavradı bu bozuk simit paralarını. Oturduğu yerden kalkamadı Nurhan Öğretmen. içinin dolduğunu, Tarif edilemeyen duygulara boğulduğunu hissetti. Birden boşalan sağanak yağmurlar gibi ağlamaya başladı. Ağladı ? Ağladı. Kendine geldiğinde akşam olmuştu. Yavaş yavaş sınıftan çıkıp okuldan ayrılırken bekçi Sadık Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak, Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak’ diye Nurhan öğretmenin sayıkladığını duydu. Bekçinin hayretler içinde ‘ Ne dediniz hocam ‘ demesini bile duymayan Nurhan öğretmen bekçinin şaşkın bakışları altında akşamın alaca karanlığına karışıvermişti. Alıntı. [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Simit paralarıyla cenneti satın almak
Alt