Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
Sıkıntılarım var
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 75056" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Allah (c.c) YAR VE Yardimciniz Olsun..Yusuf Siz sadece biraz yorgun ve stress içindesiniz!!Bunlarda gecer Ya Huu!!</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Kim ki zerre kadar bir iyilik yapsa onun karşılığını görecek ve her kim de zerre kadar bir kötülük yapsa onun karşılığını görecek" Zilzal Suresi 7 ve 8 ayet </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">İyi bir insan, herkes için bir nimettir...insanlar iyilikleri suistimal ediyorlar diye yaptiğimiz iyiliklerden vaz mi gecelim.. diyorsunuz ...?</span></p><p><span style="color: Black">“Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size böyle öğüt verir.” (Nahl, 16/90)</span></p><p><span style="color: Black">iyilik yapmak bana mutluluk, haaz veriyor!!beni mutlu ediyor huzur veriyor !!</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">küçücük bir çocuk iken annem hep derdi ki"İyilik yap denize at. Balık bilmezse Hâlık bilir.” </span></p><p><span style="color: Black">Hâlık kim anne..?</span></p><p><span style="color: Black">Hâlık, Yaratıcı demekti, önce bunu öğrendim.“İyilik, iyiliktir. Ondan asla zarar gelmez, kayıp söz konusu olmaz. İstersen yaptığın iyiliği denize at, balıkların arasına düşür. </span></p><p><span style="color: Black">Balık bilmezse, balığın Hâlık’ı bilir, yine boşa gitmez.”olduğunu yillar sonra anladim!!</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">7 sene önce Yeni doğan bir bebeğin koruyucu annesi olmuştum..nasilsa benim değil idi!Ana gibi bakacak değilim ya yedir icir!at odaya ne hali varsa görsün!!</span></p><p><span style="color: Black">hem de Yabancı asıllı bir bebekti..aman!!anasi atmiş ben mi bakip sevecem..benim yavrum değil ki..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">ama Aşağıdaki marangoz hikayesini biliyordum..ve bu bebeği ahiret evimi inşaa eder gibi bakiyordum!!Sevgi, merhamet ve adalet ile...</span></p><p><span style="color: Black">ve Allah`in Hikmettini bakin iki sene sonra bu bebeği evladlik almaya karar verdim adini da Yusuf koydum...</span></p><p><span style="color: Black">Eğer onu alacağimi bilseydim çok daha farklı bakardim diyecek keşkelerim yok!!Hamd olsun!!olsa idi bu gün ona her baktiğimda vicdan azabi duyardim!!</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Marangoz biziz…</span></p><p><span style="color: Black">Her gün bir çivi çakar, bir tahta koyar ya da duvar dikersiniz ama o evi kendinize yapar gibi yaparsanız çok güzel bir eser meydana getiririz..</span></p><p><span style="color: Black">Bugün yaptığımız davranış ve seçimler, yarın belki de içinde ebedi yaşayacağımız evi kurar bizlere. Öyle ise onu akıllıca ve gönlünüzden gelerek yapalım. </span></p><p><span style="color: Black">Ne müteahhide (Yaradana)karşı mahcup olalım, ne de kendimize karşı..</span></p><p><span style="color: Black">Kötülük bir hatadan, bilgisizlikten doğar. Aynı zamanda kişinin mutluluğu yanlış yerde aramasından kaynaklanır. </span></p><p><span style="color: Black">Tabii ya, suistimal dediğimiz şeyler de birilerinin sahte değerleri değil miydi? Bunlara aldanıp da iyilikten vazgeçmek Müslüman yaşantısında yakışık almaz…</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti. Yıllardır yanında çalıştığı müteahhidini de çok seviyordu ama artık bu işlerden iyice bıkmıştı.</span></p><p><span style="color: Black">İşi bırakmak ve emekli olmak istediğini çok sevdiği müteahhide söyleyince müteahhit çok üzüldü bu duruma. Ve ondan, kendisine son bir ev yapmasını rica etti. </span></p><p><span style="color: Black">Marangoz kabul etti ve işe girişti ama gönlünden gelerek çalışmıyordu. Baştan savma bir işçilik yaptı ve kalitesiz malzeme kullandı. </span></p><p><span style="color: Black">Mesleğinde zirve olmanın hiçbir izini taşımayan bu evi normalinden de kısa sürede bitirdi.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">İşini bitirdiğini müteahhide söyleyince müteahhit de şaşırmıştı. Çünkü şimdiye kadar bu kadar kısa bir sürede hiçbir evi teslim edememişti patronuna. </span></p><p><span style="color: Black">Müteahhit, evi gözden geçirmek için geldi. Evi baştan sona dolaştıktan sonra dış kapının anahtarını marangoza uzattı. “Bu ev senin” dedi, </span></p><p><span style="color: Black">“yıllardır bana ettiğin hizmetlerin karşılığı olarak sana benden hediye.”</span></p><p><span style="color: Black">Marangoz şoka girdi. Ne kadar utanmıştı. Eğer yaptığı evin kendi evi olduğunu bilseydi ne de güzel, özenerek yapardı onu!</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hayat bizim için de bazen böyledir. Gün be gün kendi hayatımızı kurarız. Çoğu zamanda yaptığımız işe, elimizden gelenden daha azını koyarız. </span></p><p><span style="color: Black">Sonra da şoka girerek kendi yaptığımız o baştan savma evde yaşayamayacağımızı anlarız.</span></p><p><span style="color: Black">Eğer tekrar yapabilsek, çok daha farklı yaparız. Tekrar bu hayatı yaşayabilsek çok daha farklı ve hatasız yaşamaya çalışırız. </span></p><p><span style="color: Black">Ne var ki; hayata geri dönüş ve tekrar bir şeyler yapabilmek mümkün olmaz hiçbir zaman.</span></p><p></p><p><strong>Marangoz biziz…</strong></p><p><strong>Her gün bir çivi çakar, bir tahta koyar ya da duvar dikersiniz ama o evi kendinize yapar gibi yaparsanız çok güzel bir eser meydana getiririz..</strong></p><p><strong>Bugün yaptığımız davranış ve seçimler, yarın belki de içinde ebedi yaşayacağımız evi kurar bizlere. Öyle ise onu akıllıca ve gönlünüzden gelerek yapalım. </strong></p><p><strong>Ne müteahhide (Yaradana)karşı mahcup olalım, ne de kendimize karşı...</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 75056, member: 1049"] [COLOR=Black]Allah (c.c) YAR VE Yardimciniz Olsun..Yusuf Siz sadece biraz yorgun ve stress içindesiniz!!Bunlarda gecer Ya Huu!! Kim ki zerre kadar bir iyilik yapsa onun karşılığını görecek ve her kim de zerre kadar bir kötülük yapsa onun karşılığını görecek" Zilzal Suresi 7 ve 8 ayet İyi bir insan, herkes için bir nimettir...insanlar iyilikleri suistimal ediyorlar diye yaptiğimiz iyiliklerden vaz mi gecelim.. diyorsunuz ...? “Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size böyle öğüt verir.” (Nahl, 16/90) iyilik yapmak bana mutluluk, haaz veriyor!!beni mutlu ediyor huzur veriyor !! küçücük bir çocuk iken annem hep derdi ki"İyilik yap denize at. Balık bilmezse Hâlık bilir.” Hâlık kim anne..? Hâlık, Yaratıcı demekti, önce bunu öğrendim.“İyilik, iyiliktir. Ondan asla zarar gelmez, kayıp söz konusu olmaz. İstersen yaptığın iyiliği denize at, balıkların arasına düşür. Balık bilmezse, balığın Hâlık’ı bilir, yine boşa gitmez.”olduğunu yillar sonra anladim!! 7 sene önce Yeni doğan bir bebeğin koruyucu annesi olmuştum..nasilsa benim değil idi!Ana gibi bakacak değilim ya yedir icir!at odaya ne hali varsa görsün!! hem de Yabancı asıllı bir bebekti..aman!!anasi atmiş ben mi bakip sevecem..benim yavrum değil ki.. ama Aşağıdaki marangoz hikayesini biliyordum..ve bu bebeği ahiret evimi inşaa eder gibi bakiyordum!!Sevgi, merhamet ve adalet ile... ve Allah`in Hikmettini bakin iki sene sonra bu bebeği evladlik almaya karar verdim adini da Yusuf koydum... Eğer onu alacağimi bilseydim çok daha farklı bakardim diyecek keşkelerim yok!!Hamd olsun!!olsa idi bu gün ona her baktiğimda vicdan azabi duyardim!! Marangoz biziz… Her gün bir çivi çakar, bir tahta koyar ya da duvar dikersiniz ama o evi kendinize yapar gibi yaparsanız çok güzel bir eser meydana getiririz.. Bugün yaptığımız davranış ve seçimler, yarın belki de içinde ebedi yaşayacağımız evi kurar bizlere. Öyle ise onu akıllıca ve gönlünüzden gelerek yapalım. Ne müteahhide (Yaradana)karşı mahcup olalım, ne de kendimize karşı.. Kötülük bir hatadan, bilgisizlikten doğar. Aynı zamanda kişinin mutluluğu yanlış yerde aramasından kaynaklanır. Tabii ya, suistimal dediğimiz şeyler de birilerinin sahte değerleri değil miydi? Bunlara aldanıp da iyilikten vazgeçmek Müslüman yaşantısında yakışık almaz… Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti. Yıllardır yanında çalıştığı müteahhidini de çok seviyordu ama artık bu işlerden iyice bıkmıştı. İşi bırakmak ve emekli olmak istediğini çok sevdiği müteahhide söyleyince müteahhit çok üzüldü bu duruma. Ve ondan, kendisine son bir ev yapmasını rica etti. Marangoz kabul etti ve işe girişti ama gönlünden gelerek çalışmıyordu. Baştan savma bir işçilik yaptı ve kalitesiz malzeme kullandı. Mesleğinde zirve olmanın hiçbir izini taşımayan bu evi normalinden de kısa sürede bitirdi. İşini bitirdiğini müteahhide söyleyince müteahhit de şaşırmıştı. Çünkü şimdiye kadar bu kadar kısa bir sürede hiçbir evi teslim edememişti patronuna. Müteahhit, evi gözden geçirmek için geldi. Evi baştan sona dolaştıktan sonra dış kapının anahtarını marangoza uzattı. “Bu ev senin” dedi, “yıllardır bana ettiğin hizmetlerin karşılığı olarak sana benden hediye.” Marangoz şoka girdi. Ne kadar utanmıştı. Eğer yaptığı evin kendi evi olduğunu bilseydi ne de güzel, özenerek yapardı onu! Hayat bizim için de bazen böyledir. Gün be gün kendi hayatımızı kurarız. Çoğu zamanda yaptığımız işe, elimizden gelenden daha azını koyarız. Sonra da şoka girerek kendi yaptığımız o baştan savma evde yaşayamayacağımızı anlarız. Eğer tekrar yapabilsek, çok daha farklı yaparız. Tekrar bu hayatı yaşayabilsek çok daha farklı ve hatasız yaşamaya çalışırız. Ne var ki; hayata geri dönüş ve tekrar bir şeyler yapabilmek mümkün olmaz hiçbir zaman.[/COLOR] [B]Marangoz biziz… Her gün bir çivi çakar, bir tahta koyar ya da duvar dikersiniz ama o evi kendinize yapar gibi yaparsanız çok güzel bir eser meydana getiririz.. Bugün yaptığımız davranış ve seçimler, yarın belki de içinde ebedi yaşayacağımız evi kurar bizlere. Öyle ise onu akıllıca ve gönlünüzden gelerek yapalım. Ne müteahhide (Yaradana)karşı mahcup olalım, ne de kendimize karşı...[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
Sıkıntılarım var
Alt