Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Sikayetim var..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="(((__meftun__)))" data-source="post: 19221" data-attributes="member: 1120"><p><em><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px">Sanal alem deyince kücük bir parcadan bahsetmiyoruz. Sanal, dünyaya acilan bir pencere artik. Evinizdesiniz, özel mekaninizdasiniz, ne bileyim mahrem bölümünüzde bulunuyorsunuz ama insanlarla ic icesiniz, sohbet ediyorsunuz, muhabbet ediyorsunuz, onlarla beraber gülüyor, seviniyor ya da agliyorsunuzdur vs. Islam'in belirledigi kaidelerin sanal'i ya da reeli olamaz. Bir mesele reelde haramsa sanal'da da haramdir, reelde helal ise sanalda da helaldir. Lakin, bu meyanda alimlerimize de soru sorulmus ve sanal hirsizligin caiz olup olmadigi ögrenilmeye calisilmistir ki, bu sorular da genellikle, ilahi, türkü, yazilim ve diger programlar gibi hususlarla alakali idi. Bunlarin cevazina da fetva verenler oldugu gibi belli kistaslar cercevesinde ahlaki bulmayanlar da vardi. Islami radyolardaki arsivleri bir tarayiniz tamami calintidir. Yani izinsiz alinmistir. Ama ticari degildir. Kazanmak degildir. Sadece alip radyo dinleyicilerle o ilahiyi ya da türküyü paylasmaktir. Buna helal diyenler oldugu gibi bunu ahlaki bulmayanlar da vardi. Yazilim ptogramlari. Orjinali disarda 400, 500 dolar'a satiliyor, biri bu yazilimi kopya yapmis bedevadan 100 kisiye, 1000 kisiye bu programin kopyasi ulastiriliyor. Bunlara dahi cevaz verenler var amac ticari degilse. Birakiniz bunlari elimizde var olan bilgisayarlarda bulunan windows XP, Windows 7 programlari gibi ürünlerin dahi bir cogu kopyadir. Orjinal degildir sahislara endeksli. Programlar ise zaten kopyadir. Kisiler bunu rahatlikla yapiyor ama,</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px">Bana da sorarsaniz, ister program olsun, ister yazi olsun, isterse, ilahi, sarki, türkü vs olsun, kisilerin emekleri karsisinda ortaya konumussa, onlari kopyalamak "izinli" olmasi gerekiyor, ticari olmasa da sanal'dan ürün kopyalamak, indirmek izinsiz bunlari yapmanin ahlaki olmadigini düsünüyorum en azindan. Peygamberimiz, süpheli olan seylerden dahi olabildigince uzak durmamizi bizlere tavsiye etmislerdir. Yani, siteler olsun, radyolar olsun, orjinal olmayan kopyalardan olabildigince yararlaniyorlar ve isin esprisi dahi düsünülmüyor... Sizin basiniza gelen de bu bakis acisinin bir ifadesidir... Zaten "google"ye isminiz, nikinizi ya da konubasliginizi girerseniz google o isim, nik ya da konu basligi altinda ne kadar, nik, isim ya da yazi varsa size gösteriyor zaten. Ben biraz dolastim da yazilar baska yerlerden ve sitelerden cikmakta. Yani ne bileyim, artik yasamin bir parcasi olmus sanki bunlar ama pek de hayra alamet degil. Site aciyorsunuz, bir sürü konu basliklari var. Site sahibi o konu basliklarini kendi yazarak nasil dolduracak ve bu emek onun kac senelerini alacaktir. Tabi her kopya haram olmaz. O da izinli olmak kaydiyla.</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px">NETICE: Ister yazi, yorum, program olsun, bunlar kime ait ise onlardan izin alip paylasilmalidir... Usul bu olmalidir, niyyet bu olmalidir. Izinsiz yazi, yorum ya da program kopyalamak hos degildir, ahlaki degildir, dogru degildir, dogru olmayan sey de caiz degildir diye düsünüyorum.</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px">Gönül Sizim, haklisiniz ama cok da derinlerden derinlerden düsünüp üzülmeyiniz... Sanal alem koskoca bir dünya. 4 milyarlik insan toplulugu. Her an her sey olabilir. Gecmis olsun, Mevla Teala Teala yar ve yardimciniz olsun...</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px">Yazilar, yorumlar, aciklamalar size ait olunca, bir anlamda o sizlerin "özel"i oluyor, siz o "özel"i nerede paylasilmasina müsade etmisseniz o "özel" sadece orada paylasilmali... Haklisiniz... Kolayliklar dilerim...</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"></span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="(((__meftun__))), post: 19221, member: 1120"] [I][FONT=comic sans ms][SIZE=3]Sanal alem deyince kücük bir parcadan bahsetmiyoruz. Sanal, dünyaya acilan bir pencere artik. Evinizdesiniz, özel mekaninizdasiniz, ne bileyim mahrem bölümünüzde bulunuyorsunuz ama insanlarla ic icesiniz, sohbet ediyorsunuz, muhabbet ediyorsunuz, onlarla beraber gülüyor, seviniyor ya da agliyorsunuzdur vs. Islam'in belirledigi kaidelerin sanal'i ya da reeli olamaz. Bir mesele reelde haramsa sanal'da da haramdir, reelde helal ise sanalda da helaldir. Lakin, bu meyanda alimlerimize de soru sorulmus ve sanal hirsizligin caiz olup olmadigi ögrenilmeye calisilmistir ki, bu sorular da genellikle, ilahi, türkü, yazilim ve diger programlar gibi hususlarla alakali idi. Bunlarin cevazina da fetva verenler oldugu gibi belli kistaslar cercevesinde ahlaki bulmayanlar da vardi. Islami radyolardaki arsivleri bir tarayiniz tamami calintidir. Yani izinsiz alinmistir. Ama ticari degildir. Kazanmak degildir. Sadece alip radyo dinleyicilerle o ilahiyi ya da türküyü paylasmaktir. Buna helal diyenler oldugu gibi bunu ahlaki bulmayanlar da vardi. Yazilim ptogramlari. Orjinali disarda 400, 500 dolar'a satiliyor, biri bu yazilimi kopya yapmis bedevadan 100 kisiye, 1000 kisiye bu programin kopyasi ulastiriliyor. Bunlara dahi cevaz verenler var amac ticari degilse. Birakiniz bunlari elimizde var olan bilgisayarlarda bulunan windows XP, Windows 7 programlari gibi ürünlerin dahi bir cogu kopyadir. Orjinal degildir sahislara endeksli. Programlar ise zaten kopyadir. Kisiler bunu rahatlikla yapiyor ama, Bana da sorarsaniz, ister program olsun, ister yazi olsun, isterse, ilahi, sarki, türkü vs olsun, kisilerin emekleri karsisinda ortaya konumussa, onlari kopyalamak "izinli" olmasi gerekiyor, ticari olmasa da sanal'dan ürün kopyalamak, indirmek izinsiz bunlari yapmanin ahlaki olmadigini düsünüyorum en azindan. Peygamberimiz, süpheli olan seylerden dahi olabildigince uzak durmamizi bizlere tavsiye etmislerdir. Yani, siteler olsun, radyolar olsun, orjinal olmayan kopyalardan olabildigince yararlaniyorlar ve isin esprisi dahi düsünülmüyor... Sizin basiniza gelen de bu bakis acisinin bir ifadesidir... Zaten "google"ye isminiz, nikinizi ya da konubasliginizi girerseniz google o isim, nik ya da konu basligi altinda ne kadar, nik, isim ya da yazi varsa size gösteriyor zaten. Ben biraz dolastim da yazilar baska yerlerden ve sitelerden cikmakta. Yani ne bileyim, artik yasamin bir parcasi olmus sanki bunlar ama pek de hayra alamet degil. Site aciyorsunuz, bir sürü konu basliklari var. Site sahibi o konu basliklarini kendi yazarak nasil dolduracak ve bu emek onun kac senelerini alacaktir. Tabi her kopya haram olmaz. O da izinli olmak kaydiyla. NETICE: Ister yazi, yorum, program olsun, bunlar kime ait ise onlardan izin alip paylasilmalidir... Usul bu olmalidir, niyyet bu olmalidir. Izinsiz yazi, yorum ya da program kopyalamak hos degildir, ahlaki degildir, dogru degildir, dogru olmayan sey de caiz degildir diye düsünüyorum. Gönül Sizim, haklisiniz ama cok da derinlerden derinlerden düsünüp üzülmeyiniz... Sanal alem koskoca bir dünya. 4 milyarlik insan toplulugu. Her an her sey olabilir. Gecmis olsun, Mevla Teala Teala yar ve yardimciniz olsun... Yazilar, yorumlar, aciklamalar size ait olunca, bir anlamda o sizlerin "özel"i oluyor, siz o "özel"i nerede paylasilmasina müsade etmisseniz o "özel" sadece orada paylasilmali... Haklisiniz... Kolayliklar dilerim... [/SIZE][/FONT][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Sikayetim var..
Alt