Şiddetli geçimsizlik

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum gonul sızım , bu sayfadan durumu anlatayım sıze dılersenız eger baska sayfaya aktarırsınız.

bılıyorsunuzkı bı surelıgıne aılem ıle yasamaya karar verdım turkıyeye uyum alısma surecı dolayısıyla, annem abım ve gelınımız, aralarında cok cıddı problemler oldugu ıcın hemen hemen hergun evın ıcerısınde huzursuzluk vardı ve bır sure sonra bu sorunlara bende dahıl oldum gelınımız tabır yerındeyse cıft karakterlı ve benım bu evde olmam onu zamanla rahatsız ettı yuzume abla sakın benı yanlız bırakma derken arkamdan farklı sekılde konusuyordu. evlılıklerı cıddı manada sarsılmıs ve ben bırseyler yapma cabasında ıdım fakat ne dedıysem ne yaptıysam kar etmedı. sıddetlı gecımsızlık gelınımızın dısa dönük farklı haraketlerı , evden tek dısarıya cıkması bır felaketle sonuc verebılecegı ıcın yalnız hastane dısında hıcbıryere gıtmesıne ızın vermıyordu abım nasıl anlatılır ınanın bılmıyorum yazarken utanc duyacagım davranıslar ıcerısınde ıdı. ve en sonkı tartısmalarında abıme senı bır cok erkekle aldatacagım sen bana bır tokat vurursan ben sana on vururum gıbı kotu sozler dıle getırdı . olay gunu bız evde yoktuk cok cıddı tartıstıkları ıcın abım hemen bızı aradı ve hemen eve gelmemızı ıstedı eve geldıgımızde ev savas alanı gıbıydı :( gun boyu suren bu tartısma bır turlu dınmedı gelınımız bagırdı cıglık attı gerek anneme gerekse abıme yakısık olmayan seyler soyledı en sonunda abım dayanamadı ve ona vurdu bende araya gırdım daha sonra abım elıne resım cercevesını aldı ve ben arada oldugum ıcın o cerceve elımde parcalandı parmagımın ucu neredeyse kopacaktı acıle gıttık vs,, eve gerı dondugumde gelınımızın bagırması hala dınmemıstı ve aılesını aradık erzurumda aılesı onlar gelınceye kadar evden uzaklastırdık teyzemlere gonderdık o gece anne ve babası geldı alıp gıttıler gıderkende rapor alıcaz deyıp gıtmısler. gelınımızde hıcbır darp ızı olmadı cunku bız hep araya gırdık vurmasın abım dıye, bır yasında emzırdıgı bebegını yere bırakıp gıttı ve bebegını son bır kez opup koklamadan gıttı :( o gece karokola gıttık aılesı bu sekılde alıp gıttıgı ıcın abım sıkayette bulundu, cunku bızım maksadımız aılesı gelınce bırlıkte konusup ıstısare etmektı ama yapıcı olmadılar,sonrasonda tehdıt telefonları ettı aılesı , onların rapor alacaklarını duyunca bızde ıfademızde sunu belırttık evde sınır krızı gecırdı ve o esnada kırdıgı cerceve ıle elımın kesıldıgını soyledık ama esasında o cerceveyı abım ona vurmak ıcın kaldırmıstı ben arada oldugum ıcın elım kesılmıstı . vıjdanen cok rahatsız oldum esasında o sekılde cereyan etmemıstı olay , gelınımız abımı cok tahrık ettı bunu yapması ıcın o cerceveyı kendısı atmıs kadar hasar bırakmıstı bızde. bu ıfadeyı verdıkten sonra ıcım huzursuz oldu ama gerı donusu yok artık bana yardım et kardesım bı akıl ver bı ıstısare Allah rızası ıcın :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Gönül dostum Halka Kızdığın,Kırildığın için Hakkı incitme!!!Gönül...
şahid olunmayan kelami dile getirme!!Şahid olunmadan söylenmiş her kelam, vehmi zan dan gelir!Kul Hakkına girer Gönül...
yanlışi lütfen düzeltin!Rabbim bizi hâyır veya şer, her türlü şeyle imtihan ediyor..
O insan nasil olursa olsun...sizi hiç kimse adaletten doğruluktan, alıkoymasın..
Rabbim hiç birimizi KUL Hakkina girenlerden Hakkin adalet terazisini bozanlardan eylemesin..

Adalet terasizi öyle ince,öyle hassas tir ki bir kere dengesini bozarsaniz bir daha hiç bir şey hiç bir zaman eskisi gibi dogrulamaz..Allah yar ve yardimciniz olsun..
Tamamen vicdani bir mesele sizinki, başkalarının tavsiye ve yönlendirmelerine değil de akıl ve vicdanınıza danışın derim..

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
akıl ve vıcdanım huzursuz bunu dıle getırmıstım zaten, bosanma davası acıldı ve abım onu dovdugunu ınkar edecek ve bunu bendende ıstedı kesınlıkle buna karsı cıktım ve ben o davaya sahıtlık etmem dedım ılk verdıgım ıfade ıcındekı o ıbare benı rahatsız edıyor Rabbım bılıyor neler yasadıgımı. bu oyle bır konukı kardesım cocugun velayetı ıcın cırpınıyor abım, eger bebek annesıne gıderse onu belkıde oldurecekler :( cok detay var fakat hepsını dıle getıremıyorum , bılıyorum hıcbır gerekce bu sahıtlıgı farklı sekıllerde dıle getırmeme sebeb olmamalıydı bır anlık gafletımden meydana geldı gunlerdır rahatsız ve huzursuzum bu ıfadeyı gerı aldıgım taktırde dava farklı boyuta gıdecek belkıde bebegı annesıne verecekler , bır yasındakı bebegın hali ıcın cırpındık cırpınıyoruzda :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"bu ıfadeyı gerı aldıgım taktırde dava farklı boyuta gıdecek belkıde bebegı annesıne verecekler "

Bir Anneyi nasil olursa olsun 1 yaşındaki bebeğinden ayırmak !!Ben bunu yapmaktan korkarim ki;
Rabbim beni de evladim ile imtihan etmesin sonra...

doğruyu yapiyorsaniz vicdaniniz niye rahat ve HUZURlu değil!! yalan,yanlış yolla doğruya varılmaz...
Tamamen vicdani bir mesele sizinki, başkalarının tavsiye ve yönlendirmelerine değil de akıl ve vicdanınıza danışın derim..

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gonul sizim bu sekilde yaklasmaniz cok kirici , konuyu anlatamadim tam olarak belkide bebegi annesinden kimse koparmadi aksine annesi evden bebegini almadan gitti ailesini aramak zorunda kaldik ve eger babasina telefon acmasaydik gelinimiz kacarcasina gidiyordu, ve egerki babasi gelmeseydi simdi ailesinin yaninda degil kotu insanlarin elinde kalacakti. Kendisiyle kontaga gecip evladin iyi merak etme sabirli ol yavrunu goreceksin diye konusmak icin firsat kolluyorum, anneligin ne demek oldugunu evlat acisini cok iyi biliyorum, surekli empati yapıyor bir care ariyorum. Beni yargilar gibi yorum yapmaniz beni tarafinizdan birkez daha kirdi. Haklisiniz kalp dogruyu soyler kalbimdeki aciyi benden baska kimse bilemez, bu konuda bana destek verin demedim ki,sadece cok derin hisleri paylasabildigimize inandigim icin derdimi sizinle paylastim ama can kardesim dedigim beni anne ile evladi koparmakla itham etti. Allah razi olsun gonul sizim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Gönül dostum amacim Sizi asla KIRMAK değil sevgim ve samimiyettime Rabbim şahidim..
Ailenizde olup bitenleri tabiki ben hepsini bilemem bildiğim tek şey;
"evde sınır krızı gecırdı ve o esnada kırdıgı cerceve ıle elımın kesıldıgını soyledık ama esasında o cerceveyı abım ona vurmak ıcın kaldırmıstı ben arada oldugum ıcın elım kesılmıstı ."

Hakikati saptırarak doğruya varılmaz..evet dava ve hakimi kandirabiliriz ya Vicdanimizi nasıl susturacağız ..?
Kimya Gönül dostum Ben Senin, Dünya ve ahirettini geçici bir sıkıntı için yakmana gönlüm razi gelmiyor...
Tamam bu vicdani bir mesele başkalarının tavsiye ve yönlendirmelerine değil de akıl ve vicdanınıza danışın derim.. En son Fetvan vicdanın olsun...
Ey nefsim halk sana ağlamadan sen kendine ağla Yok et kendini çık aradan..yoksa başımı yiyeceksin!!
"Beni yargilar gibi yorum yapiyorsunuz " Yook bu benim haddime değil!! İnsanları yargılamak sadece ALLAH (CC) a mahsustur..

Bismillahirrahmanirrahim.
1. Ayet : Vel'asr.
Anlamı : Asra andolsun
2. Ayet : İnnel'insâne lefî husr.
Anlamı : Gerçekten insan, ziyandadır.
3. Ayet : İllellezîne âmenû ve amilûssâlihâti vetevâ savbilhakkı vetevâ savbissabr.

Anlamı : Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka

Üst Alt