Sevgililer günü ne demek ve nerden geliyor

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
SEVGİLİLER GÜNÜ NE DEMEK VE NERDEN GELİYOR
başlangıç tarihi eski Roma zamanına uzanıyor.
zamanın İmparatoru 2. Claudius, Roma'yı kendi katı kuralları ile zalimce
yöneten bir hükümdardı.
Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker
bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi.

İşte bu yüzden Roma'daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı.Aziz Valentine,Claudius'un hükümdarlığı zamanında Roma'da yaşayan bir papazdı.
Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius'un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Milattan sonra 270 yılının 14 Şubatı Hristiyan şehitliğine gömüldü.

14 Şubat 270 yılında ölen Valentine'nin ölüm günü o günden sonra Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanmıştırBu olaydan 226 yıl sonra 496'da Papa Gelasius Aziz Valentine'i onurlandırmak için Şubat 14'ü olarak belirlemiştir.
Yıllar 14 Şubat aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı, şiirler
okuduğu, beraber vakit geçirdiği bir gün olarak günümüze kadar geldi.
Bununla pararel olarak Aziz Valentine de bütün sevenlerin koruyucu azizi
haline gelip böyle anılmaya başlandı. Sevgililer Günü, 1800 yıllardan sonra
Amerika'da Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu
yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi.

Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok gelişti. Neredeyse herkes
her yıl 14 Şubat'ta sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile
bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler vererek bu günü
kutlamaktadırlar..
MÜSLÜMANIM DİYEN BİRİ BU AMELİ YAPMASI ÇOK SAKINCALIDIR İSLAMDAN ÇIKARAN VE YASAKLANMIŞ
BİR AMELDİR.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
şunuda belirteyimki, Valentinday.. Hristiyanların ruhani bir din adamının yaşadığı bir hadisenin anısına hristiyan aleminde kabul görmüş bir gündür.

Türkiyemin gözünü seveyim, bu güne gelince bunu ülkemiz insanları arasına yayanlar günün adını insanımızı ürkütmemek için ''sevgililer günü'' olarak yaydılar!

güzel kardeşim evli veya nişanlı olsun niye başkasının tayin ettigi bi günde hediyeleşmek hoşunuza gidiyorki sizin özel günleriniz yok mu..?
mesela evlilik yıldönümümüzü tanışma yıl dönümümüzü ,ilk bebeğinizin olmasi,size ait başkasına değil...
illa eşinizle özel bir yemek geçirmek istiyorsanız bunun için sebeb aramayada gerek yok değil mi ama bunu herhangi gibi bir gün yapa bilirsiniz..
ülkemde olan bitenleri utanarak sıkılarak izlemekteyim, Küçücük genç kızlar erkekler sevgili derdinde Evlilik dışı ilişkiler ortaya çıkıyor... Rabbim sonumuzu hayır etsin Allaha emanet olun..

mumın1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aynen abla yanında olması kafi değil mi ve ayrıca o güne nispeten daha mı çok seviyor insan yoksa daha mı çok ilgi bekliyor,ikisi arasında bir düşünelim bence ben düşünmek bile istemiyorum hiç haz etmedim o günden varsın duygusuz desinler ama değilim o gün genelikle insanlar daha çok kavga ediyor . Misal artık bir gül yetmiyor yok şu arkadaşım şunu almış karısına yok şu da şunu almış sen bana bir gülümü layık gördün vs vs, yani hiç bir önemi yok batıl bir şey ...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm. Ben bilmiyordum tarihin Böyle olduğunu konuyu Açandan Allah razı olsun. Benimde hiç hevesim yok böyle şeylere. Ama arkadaşım çok hevesli. Gönlünü kırmadan 2 haftadır gereksiz olduğunu anlatıyorum ama çok hevesli kiyamiyorum da. . Yazıyı kopyalayıp göndereceğim gönlüm razı değil çünkü. Selam ve Dua ile.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aynen abla yanında olması kafi değil mi ve ayrıca o güne nispeten daha mı çok seviyor insan yoksa daha mı çok ilgi bekliyor,ikisi arasında bir düşünelim bence ben düşünmek bile istemiyorum hiç haz etmedim o günden varsın duygusuz desinler ama değilim o gün genelikle insanlar daha çok kavga ediyor . Misal artık bir gül yetmiyor yok şu arkadaşım şunu almış karısına yok şu da şunu almış sen bana bir gülümü layık gördün vs vs, yani hiç bir önemi yok batıl bir şey ...

Selamun aleyküm mumın kardeşim, Ablamın da dediği gibi; başkasının tayin ettiği bu günlere özen göstermeyenler duygusuz mu? hiç te değil!! aksine gayet mantıklı...

Herkes ticari menfaat peşinde, her kes kendi özel günlerini unutmasınlar asıl bu günler unutulursa (hediye kastetmiyorum) o zaman duygusuzluk olur..
sadece içten bir tebessüm ve yürekten gelerek sevdiğin insana; iyi ki varsın, iyi ki hayatımdasın demek bile yeter gerçekten Allah için seven kişiye..
Selam ve dua ile...:)

mumın1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
esselamu aleykum kardesım wAllahı ole bı an cıktı agzımdan ama mantıklı olan ablanın ve senın dedıgın gıbı,
ben bıraz uzagım bu tur seylere yada bole bır karar aldım hak verıyorum sızlerede elbette , Allah c.c herkesten razı olsun

Üst Alt