Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Sevgili Günlüğüm
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 85147" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Sevgili Günlüğüm yine ben geldim ama Sen yoksun yine...</span></p><p><span style="color: Black">Rabbim gani gani rahmet versin inşallah, gönül sızım aklıma geldi.. bu gece,Onu anmak içimden geldi...</span></p><p> <span style="color: Black">Kendi kendime derdim, niye hayatını bu kadar deşifre ediyor diye. meğer anladım ki etrafında, gönül diliyle konuşan olmayınca, kalabalıklar içinde,gurbette bir başına kalınca yazıyormuş ,ister istemez. e maşallah kalemide kuvvetli..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Rabbim hayırlı konularda yazmasını, yaşamasını faydalı olmasını nasip etsin.Keşkesiz bir hayatı olsun inşallah...</span></p><p><span style="color: Black">Ahirette bulabileceği meyveleri olsun.Fani hayattaki ahları, ahirette hayırlı ameller olarak önüne serilsin...</span></p><p> <span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Sevgili Günlüğüm,Bir insanın vicdanı yoksa eğer nereye girse, orayı mahvediyor. Nankörlüğü ,hırsı, nefsi hem kendi hayatını hemde etrafında ki insanların mahvetmeye yetiyor...</span></p><p><span style="color: Black">Söylenmemiş sözler söyleniyor, söylenen sözlerin üstüne kendi yorumlarıyla süsleniyor. bir entrika , bir varolma, benlik savaşı..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Beni nete sürükleyen en önemli etkenler bunlardı. Derken insanın olduğu her yerin öyle olduğunu gördüm.</span></p><p> <span style="color: Black">Tekrardan normal yaşantıya döneyim derken, yine aynı entrikalar..</span></p><p><span style="color: Black">biliyorum; Hatalar yapmak,öğrenmek ve gelişmek,insan olmanın bir parçasıdır..ama yine de Sana dert yazıyorum...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Kula kulluk niye ki..Peki bizim kıldığımız namaz bızi neden hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoymuyor?</span></p><p><span style="color: Black">İnsan bir günah işlediğinde kalbinde siyah bir leke meydana gelir. Eğer insan dönüş yapar, bağışlanma diler, tövbe ederse kalbi temizlenir. Tekrar günah işlerse leke büyümeye başlar. Kalbinin tamamını kuşatır.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Aman Allahım aman ….demekki vücudumu yöneten kalbim;işlediğim günahlardan dolayı kapkara olmuş!!</span></p><p><span style="color: Black">kalbim bizi, nefsimizin ve şeytanın istekleri doğrultusunda düşünmeye sevkediyormuş….</span></p><p><span style="color: Black">demek kalbim beni heva ve heveslerle,kulağa hoş gelen boş sözlerle aldatıyormuş,demek ki ben BEN değilmişim..</span></p><p><span style="color: Black">aman yarabbi affet beni,affet bizleri…..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">O halde yapmamız gereken şey;kalbimizi kirleten “kin,nefret,haset,dedikodu,kibir,aşırı mal biriktirme sevdası …..gibi ziftleri kirleri , tevbe ve istiğfar ile,bir daha yapmamaya kesin bir kararla temizlemeliyiz.Öyle bir temizlemeliyizki şeytan ve havarileri bir daha oraya girememeli…</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">haa Bir de keşke Efendimiz zamanında yaşasaydık deriz..</span></p><p> <span style="color: Black">Acaba o zaman katlanır mıydık , kızgın kumlarda şehadet getirmeye...Terk eder miydik, evimizi ,ocağımızı inancımız uğruna. </span></p><p><span style="color: Black">Bu ayetler ,hadisler önümüze serilmişken,halimiz buysa; o zaman iman edebilir miydik?...</span></p><p> <span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"><strong>"Kendisine yönelenleri, Allah kendi tarafına çevirir, ona hidayet verir" Şura-13</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 85147, member: 1049"] [COLOR="Black"]Sevgili Günlüğüm yine ben geldim ama Sen yoksun yine... Rabbim gani gani rahmet versin inşallah, gönül sızım aklıma geldi.. bu gece,Onu anmak içimden geldi... Kendi kendime derdim, niye hayatını bu kadar deşifre ediyor diye. meğer anladım ki etrafında, gönül diliyle konuşan olmayınca, kalabalıklar içinde,gurbette bir başına kalınca yazıyormuş ,ister istemez. e maşallah kalemide kuvvetli.. Rabbim hayırlı konularda yazmasını, yaşamasını faydalı olmasını nasip etsin.Keşkesiz bir hayatı olsun inşallah... Ahirette bulabileceği meyveleri olsun.Fani hayattaki ahları, ahirette hayırlı ameller olarak önüne serilsin... Sevgili Günlüğüm,Bir insanın vicdanı yoksa eğer nereye girse, orayı mahvediyor. Nankörlüğü ,hırsı, nefsi hem kendi hayatını hemde etrafında ki insanların mahvetmeye yetiyor... Söylenmemiş sözler söyleniyor, söylenen sözlerin üstüne kendi yorumlarıyla süsleniyor. bir entrika , bir varolma, benlik savaşı.. Beni nete sürükleyen en önemli etkenler bunlardı. Derken insanın olduğu her yerin öyle olduğunu gördüm. Tekrardan normal yaşantıya döneyim derken, yine aynı entrikalar.. biliyorum; Hatalar yapmak,öğrenmek ve gelişmek,insan olmanın bir parçasıdır..ama yine de Sana dert yazıyorum... Kula kulluk niye ki..Peki bizim kıldığımız namaz bızi neden hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoymuyor? İnsan bir günah işlediğinde kalbinde siyah bir leke meydana gelir. Eğer insan dönüş yapar, bağışlanma diler, tövbe ederse kalbi temizlenir. Tekrar günah işlerse leke büyümeye başlar. Kalbinin tamamını kuşatır. Aman Allahım aman ….demekki vücudumu yöneten kalbim;işlediğim günahlardan dolayı kapkara olmuş!! kalbim bizi, nefsimizin ve şeytanın istekleri doğrultusunda düşünmeye sevkediyormuş…. demek kalbim beni heva ve heveslerle,kulağa hoş gelen boş sözlerle aldatıyormuş,demek ki ben BEN değilmişim.. aman yarabbi affet beni,affet bizleri….. O halde yapmamız gereken şey;kalbimizi kirleten “kin,nefret,haset,dedikodu,kibir,aşırı mal biriktirme sevdası …..gibi ziftleri kirleri , tevbe ve istiğfar ile,bir daha yapmamaya kesin bir kararla temizlemeliyiz.Öyle bir temizlemeliyizki şeytan ve havarileri bir daha oraya girememeli… haa Bir de keşke Efendimiz zamanında yaşasaydık deriz.. Acaba o zaman katlanır mıydık , kızgın kumlarda şehadet getirmeye...Terk eder miydik, evimizi ,ocağımızı inancımız uğruna. Bu ayetler ,hadisler önümüze serilmişken,halimiz buysa; o zaman iman edebilir miydik?... [B]"Kendisine yönelenleri, Allah kendi tarafına çevirir, ona hidayet verir" Şura-13[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Sevgili Günlüğüm
Alt