Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Seni de Vururlar Bir Gün Ey Acı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 38564" data-attributes="member: 3"><p style="margin-left: 20px">Seni de Vururlar Bir Gün Ey Acı</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Seni de vururlar bir gün ey aci</p> <p style="margin-left: 20px">Uçusup durdugun kanatlarindan</p> <p style="margin-left: 20px">Sazın sözün türkülerin tükenir</p> <p style="margin-left: 20px">Ellerin koynunda kalakalirsin</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Şakaklarina kar yağıyor bilesin ey aci</p> <p style="margin-left: 20px">Gül açan yüzlerimizde</p> <p style="margin-left: 20px">Gögeriyor rengin senin de</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Biz seni</p> <p style="margin-left: 20px">Tâ eskilerden taniriz</p> <p style="margin-left: 20px">Hani göğüslerimize tag olur inerdin</p> <p style="margin-left: 20px">Avuçlarimizda hira dagiydin</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Al atlarin tan yerine ayarlanmiş yelelerinde</p> <p style="margin-left: 20px">Akdeniz rüzgarlarina karışan sendin</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Biliyorum</p> <p style="margin-left: 20px">Hiçbir tarih yazmayacak</p> <p style="margin-left: 20px">Ve bir sir gibi kalacak yakilan kitaplarda</p> <p style="margin-left: 20px">Göbek basi anasindan henüz çözülmemis bebelerimize</p> <p style="margin-left: 20px">Mitralyözlerin washingtondan ayarlandiğini</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Seni de yakarlar bir gün ey aci</p> <p style="margin-left: 20px">Bir taptuk kul gözlerinden vurursa</p> <p style="margin-left: 20px">Parmakların eğrir ağaç tutamaz</p> <p style="margin-left: 20px">Çiğliklarin çaglar asar duymazsin</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Ve ben biliyorum</p> <p style="margin-left: 20px">Örümceği, mağarayi, güvercini, asâyı</p> <p style="margin-left: 20px">Ve Ibrahimin baltasini</p> <p style="margin-left: 20px">Ben biliyorum</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Nereden başladi bu kesik dans</p> <p style="margin-left: 20px">Ve bu dansa karşi afyonlanmiş hecin yüzlü insanlar kim?</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Kim kimin yaninda</p> <p style="margin-left: 20px">Kim kimin karşisinda</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Meclis kürsüsünden konuşan bu adam kim</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Üsküdar kiz lisesinde okuyan genç kiz</p> <p style="margin-left: 20px">Çantasında kimin fotoğrafini taşiyor</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Kadiköy vapurunda sigara tüttüren delikanlılar</p> <p style="margin-left: 20px">Neden gülüyorlar ki</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Seni de vururlar bir gün ey aci</p> <p style="margin-left: 20px">Filistinde sapan taşlı çocuklar</p> <p style="margin-left: 20px">Dalın, kolun, fidelerin, budanir</p> <p style="margin-left: 20px">Kuru bir kütükle kalakalirsin</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Öyle bakmayin balkonlarinizdan</p> <p style="margin-left: 20px">Fırat nehri ayrilik çıbanına tutuldu,</p> <p style="margin-left: 20px">Damarlarimizi yirtiyor</p> <p style="margin-left: 20px">Tuna nehri, onulmaz boşnak siziları</p> <p style="margin-left: 20px">Pompalıyor yüregime</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Pilevne türküleri ağıtlara dönüşürken,</p> <p style="margin-left: 20px">Çeçenyada yiğitler</p> <p style="margin-left: 20px">inancın, emeğin ve aşkın</p> <p style="margin-left: 20px">Kılcal damarlarına ulaşıp sustular...</p> <p style="margin-left: 20px">Ve ne Bağdattan</p> <p style="margin-left: 20px">Ne şamdan</p> <p style="margin-left: 20px">Ne Mekkeden</p> <p style="margin-left: 20px">Ne Diyarbekirden</p> <p style="margin-left: 20px">Ne istanbuldan</p> <p style="margin-left: 20px">Ne Buharadan</p> <p style="margin-left: 20px">Bunca telefon direğine rağmen kimse kimseyi</p> <p style="margin-left: 20px">Duymuyor</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Seni de vururlar bir gün ey acı</p> <p style="margin-left: 20px">Halepçede soldurulmuş gül gibi</p> <p style="margin-left: 20px">Bu sevdaya düşsen sen de yanarsın</p> <p style="margin-left: 20px">Suskun, sıcak, uzun yaz geceleri</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Ve siz</p> <p style="margin-left: 20px">Ey analar,</p> <p style="margin-left: 20px">Siz, gecelerinizi böler çocuklarınıza ninniler</p> <p style="margin-left: 20px">Söylerdiniz</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Hani siz, fatihler doğururdunuz...</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Gelin-kızların giysileri kirletildi</p> <p style="margin-left: 20px">Çocuklar hep yetim kalıyor</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">"Elem yecidke yetimen feava"</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Ve ben biliyorum</p> <p style="margin-left: 20px">Ben biliyorum</p> <p style="margin-left: 20px">İstanbulun</p> <p style="margin-left: 20px">Bağdatın</p> <p style="margin-left: 20px">Diyarıbekirin</p> <p style="margin-left: 20px">Mekkenin</p> <p style="margin-left: 20px">Birbirine nasıl bağlandığı, nasıl çözüldüğünü sonra</p> <p style="margin-left: 20px">Ey insan</p> <p style="margin-left: 20px">Ey insanlık</p> <p style="margin-left: 20px">Ayağa kalk</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px">Kolları ve bacakları budanmış delikanlıları</p> <p style="margin-left: 20px">Boyunları gövdesinden ayrılmamış insanları</p> <p style="margin-left: 20px">Gözleri uyur gibi kapanmış, kan pıhtıları içindeki bu Çocukları </p> <p style="margin-left: 20px">Gelişmiş laboratuarlarınızda dikkatle inceleyin</p> <p style="margin-left: 20px">Ve bir gün</p> <p style="margin-left: 20px">Bu dünya</p> <p style="margin-left: 20px">Gül bahçesine dönecek</p> <p style="margin-left: 20px">Bunu böylece bilin ve</p> <p style="margin-left: 20px">Unutmayın</p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 38564, member: 3"] [INDENT]Seni de Vururlar Bir Gün Ey Acı Seni de vururlar bir gün ey aci Uçusup durdugun kanatlarindan Sazın sözün türkülerin tükenir Ellerin koynunda kalakalirsin Şakaklarina kar yağıyor bilesin ey aci Gül açan yüzlerimizde Gögeriyor rengin senin de Biz seni Tâ eskilerden taniriz Hani göğüslerimize tag olur inerdin Avuçlarimizda hira dagiydin Al atlarin tan yerine ayarlanmiş yelelerinde Akdeniz rüzgarlarina karışan sendin Biliyorum Hiçbir tarih yazmayacak Ve bir sir gibi kalacak yakilan kitaplarda Göbek basi anasindan henüz çözülmemis bebelerimize Mitralyözlerin washingtondan ayarlandiğini Seni de yakarlar bir gün ey aci Bir taptuk kul gözlerinden vurursa Parmakların eğrir ağaç tutamaz Çiğliklarin çaglar asar duymazsin Ve ben biliyorum Örümceği, mağarayi, güvercini, asâyı Ve Ibrahimin baltasini Ben biliyorum Nereden başladi bu kesik dans Ve bu dansa karşi afyonlanmiş hecin yüzlü insanlar kim? Kim kimin yaninda Kim kimin karşisinda Meclis kürsüsünden konuşan bu adam kim Üsküdar kiz lisesinde okuyan genç kiz Çantasında kimin fotoğrafini taşiyor Kadiköy vapurunda sigara tüttüren delikanlılar Neden gülüyorlar ki Seni de vururlar bir gün ey aci Filistinde sapan taşlı çocuklar Dalın, kolun, fidelerin, budanir Kuru bir kütükle kalakalirsin Öyle bakmayin balkonlarinizdan Fırat nehri ayrilik çıbanına tutuldu, Damarlarimizi yirtiyor Tuna nehri, onulmaz boşnak siziları Pompalıyor yüregime Pilevne türküleri ağıtlara dönüşürken, Çeçenyada yiğitler inancın, emeğin ve aşkın Kılcal damarlarına ulaşıp sustular... Ve ne Bağdattan Ne şamdan Ne Mekkeden Ne Diyarbekirden Ne istanbuldan Ne Buharadan Bunca telefon direğine rağmen kimse kimseyi Duymuyor Seni de vururlar bir gün ey acı Halepçede soldurulmuş gül gibi Bu sevdaya düşsen sen de yanarsın Suskun, sıcak, uzun yaz geceleri Ve siz Ey analar, Siz, gecelerinizi böler çocuklarınıza ninniler Söylerdiniz Hani siz, fatihler doğururdunuz... Gelin-kızların giysileri kirletildi Çocuklar hep yetim kalıyor "Elem yecidke yetimen feava" Ve ben biliyorum Ben biliyorum İstanbulun Bağdatın Diyarıbekirin Mekkenin Birbirine nasıl bağlandığı, nasıl çözüldüğünü sonra Ey insan Ey insanlık Ayağa kalk Kolları ve bacakları budanmış delikanlıları Boyunları gövdesinden ayrılmamış insanları Gözleri uyur gibi kapanmış, kan pıhtıları içindeki bu Çocukları Gelişmiş laboratuarlarınızda dikkatle inceleyin Ve bir gün Bu dünya Gül bahçesine dönecek Bunu böylece bilin ve Unutmayın [/INDENT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Seni de Vururlar Bir Gün Ey Acı
Alt