Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Senden İyi Olmasın! mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ekrem_taha" data-source="post: 15311" data-attributes="member: 952"><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Pek tatlı bir nezaket cümlemiz vardır. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Birisinin yanında bir </span></strong></em><em><strong><span style="color: black">başkasını övüyorsanız, "Senden iyi olmasın!" dersiniz! </span></strong></em><em><strong><span style="color: black"></span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Sadık Şanlı kardeşimin o incelik dolu anlatısını okuduğumdan </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">beri bu iltifata itiraz ediyorum: </span></strong></em><em><strong><span style="color: black">"</span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black"></span></strong></em><em><strong><span style="color: black"></span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">...kapının zili çaldı. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Karşımda uzun zamandır görmediğim bir </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">dostum. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black"></span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Selamlaşıp, kucaklaştık. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Çay eşliğinde uzun bir sohbet </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">çin salona geçtik.</span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Nasıl geçtiğini anlayamadığımız üç koca saatin ardından </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">misafirim 'Geç oldu, bana müsaade' diyerek noktayı koydu ve </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">kalktı. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Ona eşlik ettim. Sokağın başına vardığımızda 'Şimdi </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">ayrılık vakti. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">inşAllah' diyerek elini uzattı. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black"></span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Kucaklaşırken, dostumun ettiği d</span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">uaya alışkanlıkla 'amin' dedim.</span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Eve dönerken, arkadaşımın veda sözleri takıldı aklıma. </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Düşündüm, düşündükçe ürperdim. Bu bir dua idi. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">İlk kez </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">duyduğum yaman bir dua. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Gayri ihtiyari birkaç kez tekrarladım. </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Sıcacık duygularla doldum. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Bir şey tarafından kuşatılmıştım. </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Bütün benliğimi dolduran güzel bir şey.</span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Ertesi gün ilk işim arkadaşımı telefonla aramak oldu. Nedir, </span></strong></em></span></span>n<span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">ereden duydun diye sordum. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Bu özlü duadan çok etkilendiğimi </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">anlayan dostum, 'Hz. İsa Aleyhisselam'ın, Peygamber </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">fendimiz (SallAllahu Aleyhi Vesellem)</span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">in</span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black"> geleceğini müjdelediği </span></strong></em></span></span>s<span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">özmüş bu' dedi. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Ne güzel dua imiş! 'Tuttum bu duayı' dedim. </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Güldü ve 'o halde hiç bırakma.' </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black"><span style="color: DarkGreen">Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inş</span>Allah."</span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">İsâ'ya (Aleyhisselam) ve O'nun müjdelediği En İyi'ye (SallAllahu </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">aleyhi Vesellem) hürmeten: Kalktığım koltuğa benden iyisi </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">otursun. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Sustuğum anda benden iyisi konuşmaya başlasın. </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Olmadığım odaları benden iyiler doldursun. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Yetişemediğim </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">yerlere benden iyiler yetişsin....</span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">"Senden iyi olmasın!" diyen dostlarımın bu duasına, İsa </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Aleyhisselâmın duasına "amin" deme hatırına "amin" </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">diyemeyeceğimi söylüyorum. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black"></span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Şaka yollu, "Bana beddua </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">ediyorsun galiba!" diyorum. "Ya benden iyiler olmasa, ne ederim </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">ben bu dünyada?</span></strong></em></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Kim beni şaştığımda uyaracak?</span></strong></em></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Kim beni hüzne </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">üştüğümde teselli edecek ki...</span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Sonra peygamberlerin kavimleriyle yaşadıkları imtihanları </span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">hatırlıyorum. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">O toplulukta o peygamberden iyisi yoktu! </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Ama </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">nasıl acılar çekti? Ne dayanılmaz sıkıntılara göğüs gerdi? </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">"Benden iyi(ler) olsun elbette.. </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Bende peygamber yalnızlığına </span></strong></em></span></span> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">sabredecek iyilik yok ki!"</span></strong></em></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: black">Senai Demirci</span></strong></em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ekrem_taha, post: 15311, member: 952"] [FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]Pek tatlı bir nezaket cümlemiz vardır. Birisinin yanında bir [/COLOR][/B][/I][I][B][COLOR=black]başkasını övüyorsanız, "Senden iyi olmasın!" dersiniz! [/COLOR][/B][/I][I][B][COLOR=black] Sadık Şanlı kardeşimin o incelik dolu anlatısını okuduğumdan [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]beri bu iltifata itiraz ediyorum: [/COLOR][/B][/I][I][B][COLOR=black]" [/COLOR][/B][/I][I][B][COLOR=black] ...kapının zili çaldı. Karşımda uzun zamandır görmediğim bir [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]dostum. Selamlaşıp, kucaklaştık. Çay eşliğinde uzun bir sohbet [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]çin salona geçtik.[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]Nasıl geçtiğini anlayamadığımız üç koca saatin ardından [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]misafirim 'Geç oldu, bana müsaade' diyerek noktayı koydu ve [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]kalktı. Ona eşlik ettim. Sokağın başına vardığımızda 'Şimdi [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]ayrılık vakti. Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]inşAllah' diyerek elini uzattı. Kucaklaşırken, dostumun ettiği d[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]uaya alışkanlıkla 'amin' dedim.[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]Eve dönerken, arkadaşımın veda sözleri takıldı aklıma. [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]Düşündüm, düşündükçe ürperdim. Bu bir dua idi. İlk kez [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]duyduğum yaman bir dua. Gayri ihtiyari birkaç kez tekrarladım. [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]Sıcacık duygularla doldum. Bir şey tarafından kuşatılmıştım. [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]Bütün benliğimi dolduran güzel bir şey.[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]Ertesi gün ilk işim arkadaşımı telefonla aramak oldu. Nedir, [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT]n[FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]ereden duydun diye sordum. Bu özlü duadan çok etkilendiğimi [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]anlayan dostum, 'Hz. İsa Aleyhisselam'ın, Peygamber [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]fendimiz (SallAllahu Aleyhi Vesellem)[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]in[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black] geleceğini müjdelediği [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT]s[FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]özmüş bu' dedi. Ne güzel dua imiş! 'Tuttum bu duayı' dedim. [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]Güldü ve 'o halde hiç bırakma.' [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black][COLOR=DarkGreen]Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inş[/COLOR]Allah."[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]İsâ'ya (Aleyhisselam) ve O'nun müjdelediği En İyi'ye (SallAllahu [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]aleyhi Vesellem) hürmeten: Kalktığım koltuğa benden iyisi [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]otursun. Sustuğum anda benden iyisi konuşmaya başlasın. [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]Olmadığım odaları benden iyiler doldursun. Yetişemediğim [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]yerlere benden iyiler yetişsin....[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]"Senden iyi olmasın!" diyen dostlarımın bu duasına, İsa [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]Aleyhisselâmın duasına "amin" deme hatırına "amin" [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]diyemeyeceğimi söylüyorum. Şaka yollu, "Bana beddua [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]ediyorsun galiba!" diyorum. "Ya benden iyiler olmasa, ne ederim [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]ben bu dünyada? Kim beni şaştığımda uyaracak? Kim beni hüzne [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]üştüğümde teselli edecek ki...[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]Sonra peygamberlerin kavimleriyle yaşadıkları imtihanları [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]hatırlıyorum. O toplulukta o peygamberden iyisi yoktu! Ama [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]nasıl acılar çekti? Ne dayanılmaz sıkıntılara göğüs gerdi? [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]"Benden iyi(ler) olsun elbette.. Bende peygamber yalnızlığına [/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][I][B][COLOR=black]sabredecek iyilik yok ki!"[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3] [I][B][COLOR=black]Senai Demirci[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Senden İyi Olmasın! mı?
Alt