Semizotu faydaları

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Semizotu faydaları
Semizotunun faydaları, semiz otu hangi hastalıklara iyi gelir? Semiz otunda bulunan vitamin ve minareller, semiz otu nasıl tüketilmeli?
Semizotunun faydaları
Kanı temizler.
İdrar söktürür.
Kanı üreden temizler.
Sinir krizlerini ve beyin yorgunluğunu geçirir.
Böbrek taşı ve kumunu döker.
Semizotu şişmanlara kilo verdirir.
Şeker hastalarının susuzluğunu azaltır.
içerdiği yüksek oranlı lifle kabızlığa iyi gelir.
Diyet yapanlar için uygun bir sebzedir. Düşük kalorili olduğu için Semiz Otuformda kalmaya yardımcı olur.
Geleneksel olarak ağrı kesici özelliği olduğuna inanılan semizotunun bu özelliği bilimsel araştırmalarca da ispatlanmıştır.
Yaşlılar ve midesi hassas olanlara faydalıdır.
Vücudu mikroplara ve gribe karşı korur.
Sinirleri dinlendirip, uykunun düzene girmesine yardımcı olur.
İçerdiği Omega 3 sayesinde kalp sağlığı için önemlidir.
Gut Hastalığına iyi geldiği yapılan çalışmalarda belirlenmiştir.

Semizotu genellikle etli yemeği, böreği ya da salatası yapılarak tüketilir. Ayrıca, yoğurt ile birlikte de farklı bir lezzet oluşturur. Tıbbi amaçla; Lapa haline getirilip başa konursa baş ağrısını keser, yanık ve apselere konursa iyileşmesini kolaylaştırır.

semizotu-faydalari-saymakla-bitmiyor
Semiz otu için uzmanlar tarafından dile getirilen yararlar

* Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.

* Yaşlı, hasta ve diyet yapan kişiler için çok uygun bir sebzedir.

* Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır.

* Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

* Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.
Semiz otunda bulunan vitamin ve minaraller

Vitamin ve Mineraller: Semizotu başta C ve A vitamini olmak üzere pek çok vitamin (niasin, riboflavin, folat, B6 vitamini) içeriyor. Aynı zamanda kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, manganez mineralleri bakımından oldukça zengin bir sebze olarak öne çıkıyor.

Demir: Demir minerali, oksijenin vücut geneline taşınmasını sağlayan kırmızı kan hücrelerinin üretiminde kritik bir rol oynar. Demir eksikliği halsizlik başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Ispanakla aynı oranda demir içeren semizotu demir eksikliğine karşı tüketilmesi önerilen sebzeler arasında yer alıyor.

Antioksidan Etkisi: Antioksidan vitaminler olarak kabul edilen A ve C vitaminlerini bol miktarda içeren semizotu bu özelliğiyle “süper sebze” olarak bilinen ıspanaktan daha fazla antioksidan etkiye sahip.
Semizotu omega 3 deposudur

Semizotu 0 kalorili bir bitki, Yağ asitleri konusunda başka hiçbir benzeri bitki yoktur. Omega 3 yağ asitleri beynimizde bulunan nöronların güçlenmesi için çok gereklidir. Ayrıca damar hastalıkları, kalp ve bağışıklık sistemi güçlendirir. Omega 3 kanda bulunan kolestrolü düşürür. Düzenli bir şekilde semiz otu tüketildiğinde Omega 3’de düzenli alınmış olur ve konsantrasyon ve hafıza problemleri engellenir.
Çocuklar için semizotu şart

Özellikle gelişme çağındaki çocuklara semizotu kesinlikle yedirilmeli. Çünkü semizotu hızlı öğrenmeyi de sağlar. Semizotu diyet lifi, vitamin ve mineral açısından zengindir. İçinde bol miktarda A vitamini bulunmaktadır. A vitamini bir antioksidandır ve gözlerimize çok faydalıdır. Semizotunda A vitamininin yanı sıra C vitamini de bulunmaktadır. C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi kuvvetlenir ayrıca bağırsaklarda demir emilimi rahat yapılarak kansızlığa çare olur. Semizotu çiğ yenildiğinde daha büyük fayda sağlar. Yoğurtla birlikte yada sarımsak salatası yapılarak tüketilebilir.
 
Üst Alt