Şehriyeli pirinç pilavı

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,319
Tepkime puanı
117
sehriyeli_pilav.jpg


Malzemeler ; 4 kişi için
2 su bardağı Pilavlık Pirinç, 5 yemek kaşığı Yağ, 2 su bardağı Su ya da Et Suyu, 1 kahve fincanı Şehriye (arpa, tel ya da yildiz), Tuz.
Pirincleri pilavi yapmadan yarim saat önceden kaynar suda bekletiniz. Pirinç ayıklanır. Yıkanır ve süzülür.
3 kaşık yağ, tencerede kızdırılır. İçine şehriyeler katılarak pembemsi renk alana kadar çevrilir. Üzerine 4 bardak Su (et ya da tavuk suyu olur) katılır. Tuzu ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca pirinçler içine konur.
Suyunu çekince ateşten alınır. Geri kalan yağ kızdırılarak üstüne dökülür. Kapağı kapatılarak, demlenmeye bırakılır. 20 dakika sonra bir servis kaşığı ile iyice karıştırılır. 5 dakika daha bekletilir. Sonra servis yapılır.
Sıcakken Servis Yapın. Üzerine karabiber konursa lezzetli olur.

Afiyet olsun......
 
Üst Alt