Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Sebzelerin Dondurularak Saklanması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10703" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">KUŞKONMAZIN DONDURULMASI:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Kuskonmazlar 15 cm uzunluğunda parçalara kesilir. Sap kısımları kesilerek uzaklaştırılır.Sonra kuşkonmazlar iyice yıkanır.Hazırladığınız kuşkonmazlar iriliklerine göre 3-6 dakika arası tencerede haşlanır.Kuşkonmazlar haşlandıktan sonra içlerinden kırılmış, rengi bozuk olanlar ayrılır.Kuşkonmaz haşlandıktan sonra paketlenip hemen dondurulmalıdır.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">YEŞİL FASULYE:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Fasulyeler sap,çöp ve yabancı maddelerden ayrıldıktan sonra yıkanırlar.Daha sonra fasulyelerin uçları kesilir.Bu işlemden sonra fasulyeleri isteğinize göre dilimleyerek veya bütün halde 2-3 dakika haşlanır.Dilimlenecek fasulyeler önce haşlanıp sonra kesilebilir.Bu şekilde tat maddeleri kaybı azalır.Haşlanan fasulyeler çabucak paketlenir ve soğutulur.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">HAVUÇ:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Havuçlar iyice yıkanır.Yıkanan havuçların kök ucu ve yaprak dipleri kesilir.Havuçların kabukları soyulur.Büyük havuçlar dilimlenir.Dilimler küçük parçalardan temizlenir ve haşlanır.Havuçlar genellikle olgunluk,irilik ve yapılarına göre değişmek üzere 2-8 dakika arasında haşlanır.Kaynar su içerisinde de haşlanabilir.Haşlanmış havuçlar paketlenir ve hemen dondurulur.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">KARNABAHAR:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Büyük beyaz başlı, düzgün yüzeyli ve çiçek salkımı çok kalın olmayan karnabaharlar dondurma için uygundur.Karnabaharlar daha sonra kesilerek saplarından ayrılır, iç gövde çıkarılarak çiçek salkımları birbirinden ayrılır.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Salkımlar 5 cm den daha büyük olan parçalar halinde kesilerek küçültülür.Bu parçalar temizlenir ve yabancı maddelerden ayrılır.Karnabaharlar yıkandıktan sonra 4-5 dakika haşlanır.Sonra soğuk su içerisinde soğutulur.Soğutulmuş parçalar süzülerek suyundan ayrılır,seçilir paketlenir ve soğutulur.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">SOĞAN:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Soğanlar bütün veya doğranmış olarak dondurabilir.Dondurulacak soğanların kök ve tepe kısımları kabuklarının soyulmasından önce veya sonra uzaklaştırılabilir.Daha sonra soğanlar iyice yıkanır.Yıkama sırasında soğan kabuklarının büyük bir kısmı uzaklaşmış olur.Yıkanan soğanlar 3-6 mm boyutunda kesilerek paketlenir ve dondurulur.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">YEŞİL BİBER:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Biberlerin sap kısmı ve çekirdekleri kesilerek çıkartılır.Uzunlamasına ikiye ayrılan biberler basınçlı su ile yıkanarak kalan çekirdekler de uzaklaştırılır.Biberler isteğe göre ikiye bölünüp veya dilimlenerek haşlanarak veya haşlanmaksızın dondurulabilinir.Haşlanmış biberler 6 ay kadar iyi bir şekilde muhafaza edilir.Ancak bu süreden sonra sonra tat değişmeleri meydana gelebilir.Biberlerin bakteri ve küf sayısının düşük olması isteniyorsa 2 dakika haşlamak gereklidir.Bu işlemlerden sonra biberler paketlenir ve dondurulur.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">ISPANAK:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Ispanaklar önce bir yüzey üzerinde seçilir, yabancı madde ve istenmeyen kısımlar uzaklaştırılır.Sonra ıspanaklar su dolu bir kabın içerisinde çok iyi bir biçimde yıkanarak kum, böcek, kir ve parçalanmış yapraklar ayıklanır.Bu yıkama işlemi bir kaç kez tekrar edilmelidir.(Ağaclar. net üyeleri bu yıkamayı çok iyi yapmalısınız.)Ispanakların kum ve kirlerden tamamen arındığı anlaşılınca yıkamaya son verilir.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Yıkanmış ıspanaklar kaynar suda 2 dakika haşlanır ve soğuk su ile hemen soğutulur.Haşlamadan sonra sararmış yapraklar daha kolay görülür.Bu nedenle son bir seçme işlemi daha yapılır.Haşlanmış ve soğutulmuş ıspanaklar suyu süzülür.Ispanaklar isteğe göre bütün yapraklar halinde veya doğranmış olarak paketlenir ve dondurulur.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Dondurulmuş Ürün Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">1- Paketi açılan dondurulmuş ürünler, çözülmeden tekrar derin dondurucuda muhafaza edilebilir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">2- Çözülmüş olan ürün tekrar dondurulmamalıdır. Çözülmüş olan ürün, bünyesindeki suyun bir miktarını bırakır. Eğer bu şekilde ürün bekletilirse, dondurma işlemi ile inaktif edilen mikroorganizmalar tekrar faaliyete geçer. Ürün hem besin değerini yitirir, hem de bozulmalar gerçekleşebilir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">3- Dondurulmuş sebze-meyveler, unlu mamuller (milföy hariç) ve diğer ürünler dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözülmesi beklenmeden kullanılır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">4- Milföy kullanılmadan önce oda sıcaklığında bekletilmelidir.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">Dondurulmuş Ürünlerin Avantajları:</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">1- Katkı maddesi içermez.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">2- Sağlık ve lezzetten ödün vermeksizin zaman kazandırır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">3- İhtiyaç kadar kullanılır. Fire yoktur.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">4- Pratik ve ekonomiktir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy">5- Modern mutfaklara yenilik ve çözümler sunar.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10703, member: 376"] [SIZE=3][COLOR=Navy] [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Navy]KUŞKONMAZIN DONDURULMASI: Kuskonmazlar 15 cm uzunluğunda parçalara kesilir. Sap kısımları kesilerek uzaklaştırılır.Sonra kuşkonmazlar iyice yıkanır.Hazırladığınız kuşkonmazlar iriliklerine göre 3-6 dakika arası tencerede haşlanır.Kuşkonmazlar haşlandıktan sonra içlerinden kırılmış, rengi bozuk olanlar ayrılır.Kuşkonmaz haşlandıktan sonra paketlenip hemen dondurulmalıdır. YEŞİL FASULYE: Fasulyeler sap,çöp ve yabancı maddelerden ayrıldıktan sonra yıkanırlar.Daha sonra fasulyelerin uçları kesilir.Bu işlemden sonra fasulyeleri isteğinize göre dilimleyerek veya bütün halde 2-3 dakika haşlanır.Dilimlenecek fasulyeler önce haşlanıp sonra kesilebilir.Bu şekilde tat maddeleri kaybı azalır.Haşlanan fasulyeler çabucak paketlenir ve soğutulur. HAVUÇ: Havuçlar iyice yıkanır.Yıkanan havuçların kök ucu ve yaprak dipleri kesilir.Havuçların kabukları soyulur.Büyük havuçlar dilimlenir.Dilimler küçük parçalardan temizlenir ve haşlanır.Havuçlar genellikle olgunluk,irilik ve yapılarına göre değişmek üzere 2-8 dakika arasında haşlanır.Kaynar su içerisinde de haşlanabilir.Haşlanmış havuçlar paketlenir ve hemen dondurulur. KARNABAHAR: Büyük beyaz başlı, düzgün yüzeyli ve çiçek salkımı çok kalın olmayan karnabaharlar dondurma için uygundur.Karnabaharlar daha sonra kesilerek saplarından ayrılır, iç gövde çıkarılarak çiçek salkımları birbirinden ayrılır. Salkımlar 5 cm den daha büyük olan parçalar halinde kesilerek küçültülür.Bu parçalar temizlenir ve yabancı maddelerden ayrılır.Karnabaharlar yıkandıktan sonra 4-5 dakika haşlanır.Sonra soğuk su içerisinde soğutulur.Soğutulmuş parçalar süzülerek suyundan ayrılır,seçilir paketlenir ve soğutulur. SOĞAN: Soğanlar bütün veya doğranmış olarak dondurabilir.Dondurulacak soğanların kök ve tepe kısımları kabuklarının soyulmasından önce veya sonra uzaklaştırılabilir.Daha sonra soğanlar iyice yıkanır.Yıkama sırasında soğan kabuklarının büyük bir kısmı uzaklaşmış olur.Yıkanan soğanlar 3-6 mm boyutunda kesilerek paketlenir ve dondurulur. YEŞİL BİBER: Biberlerin sap kısmı ve çekirdekleri kesilerek çıkartılır.Uzunlamasına ikiye ayrılan biberler basınçlı su ile yıkanarak kalan çekirdekler de uzaklaştırılır.Biberler isteğe göre ikiye bölünüp veya dilimlenerek haşlanarak veya haşlanmaksızın dondurulabilinir.Haşlanmış biberler 6 ay kadar iyi bir şekilde muhafaza edilir.Ancak bu süreden sonra sonra tat değişmeleri meydana gelebilir.Biberlerin bakteri ve küf sayısının düşük olması isteniyorsa 2 dakika haşlamak gereklidir.Bu işlemlerden sonra biberler paketlenir ve dondurulur. ISPANAK: Ispanaklar önce bir yüzey üzerinde seçilir, yabancı madde ve istenmeyen kısımlar uzaklaştırılır.Sonra ıspanaklar su dolu bir kabın içerisinde çok iyi bir biçimde yıkanarak kum, böcek, kir ve parçalanmış yapraklar ayıklanır.Bu yıkama işlemi bir kaç kez tekrar edilmelidir.(Ağaclar. net üyeleri bu yıkamayı çok iyi yapmalısınız.)Ispanakların kum ve kirlerden tamamen arındığı anlaşılınca yıkamaya son verilir. Yıkanmış ıspanaklar kaynar suda 2 dakika haşlanır ve soğuk su ile hemen soğutulur.Haşlamadan sonra sararmış yapraklar daha kolay görülür.Bu nedenle son bir seçme işlemi daha yapılır.Haşlanmış ve soğutulmuş ıspanaklar suyu süzülür.Ispanaklar isteğe göre bütün yapraklar halinde veya doğranmış olarak paketlenir ve dondurulur. Dondurulmuş Ürün Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli? 1- Paketi açılan dondurulmuş ürünler, çözülmeden tekrar derin dondurucuda muhafaza edilebilir. 2- Çözülmüş olan ürün tekrar dondurulmamalıdır. Çözülmüş olan ürün, bünyesindeki suyun bir miktarını bırakır. Eğer bu şekilde ürün bekletilirse, dondurma işlemi ile inaktif edilen mikroorganizmalar tekrar faaliyete geçer. Ürün hem besin değerini yitirir, hem de bozulmalar gerçekleşebilir. 3- Dondurulmuş sebze-meyveler, unlu mamuller (milföy hariç) ve diğer ürünler dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözülmesi beklenmeden kullanılır. 4- Milföy kullanılmadan önce oda sıcaklığında bekletilmelidir. Dondurulmuş Ürünlerin Avantajları: 1- Katkı maddesi içermez. 2- Sağlık ve lezzetten ödün vermeksizin zaman kazandırır. 3- İhtiyaç kadar kullanılır. Fire yoktur. 4- Pratik ve ekonomiktir. 5- Modern mutfaklara yenilik ve çözümler sunar.[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Sebzelerin Dondurularak Saklanması
Üst
Alt