Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Alternatif Tıp
Sarımsak Sarmısak Kokusuz Sarımsak - Odorless Garlic
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 41498" data-attributes="member: 3"><p><strong>Kokusuz Sarımsak - Odorless Garlic</strong></p><p></p><p>Sarmısak(Allium sativum),kalp sağlığı için popüler bir bitkidir.Binlerce araştırma,sarmısağın vücut sağlığı üzerinde belirgin koruyucu etkileri olduğunu göstermiştir.Sarmısak kolestrol ve kan şekeri düzeyini düşürür.Kalp krizi riskini azaltır.Kan pıhtılaşmasını ve tümör oluşumunu engeller.</p><p></p><p>Bir sarmısak soğanı yaklaşık 70 tane sağlığa faydalı aktif madde içerir.</p><p></p><p>Bu 70 aktif maddeden biri allisindir.Allisin bir sülfür bileşiğidir.Peptik ülsere ndene olan helicobakter pilori,uçuklar ve kandida ya neden olan virüs ve mantarlar da dahil,bir çok paraziti,mantarı ve virüsü öldürür.</p><p></p><p>Yüksek miktarda allisin içerdiğinden,sarmısak bağışıklık sistemini bakteriyel,viral ve fungal enfeksiyonlara karşı destekler.Bazı çalışmalar sarmısağın kulak ve maya enfeksiyonlarında da etkili olduğunu göstermiştir.</p><p></p><p>Sarmısak yüksek tansiyonun ve kalp hastalıklarına neden olan diğer sorunların tedavisinde kullanılabilir.Çalışmalar sarmısağın kan basıncını,kötü kolestrolü(LDL),trigliseridi en az % 10 oranında düşürdüğünü göstermiştir.Sarmısak oksidasyonu önleyerek LDL oluşumunu azaltır.Böylece damar tıkanıklığını ve kalp hastalıklarını önler.</p><p></p><p>LDL ve trigliserid seviyesinin düşük olması kanın damarlarda pıhtılaşmasını önler.Hayvanlar üzerinde yapılan bazı çalışmalar sarmısağın damarlarda oluşan plakları azalttığını göstermiştir.</p><p></p><p>Sarmısak tümör oluşumunu engelleyen ve yavaşlatan aktif maddeler içerir.Sarmısak yemek ya da sarmısak tabletleri kullanmak kanser riskini azaltır,özellikle mide kanserini.Sarmısakta bulunan allisin maddesi mide üzerinde koruyucu etkiye sahiptir.Allisin sindirim yolları kanserleriyle direk bağlantılı helicobacter pilori bakterisinin çoğalmasını önler.</p><p></p><p>Sarmısak göğüs,kolon ve yemek borusu kanserinden korunmaya da yardım eder.</p><p></p><p>Sarmısak kemoterapi gören hastalara da faydalı olabilir.Özellikle deksorubisinle tedavi olanlara.Glutation miktarını artırarak,kemoterapinin kalp ve karaciğere verdiği zararları azaltır.</p><p></p><p>Kemoterapi hastaları hekimlerine tanışmadan herhangi bir sarmısak takviyesini kullanmamalılar,bazı insanlarda kemterapi neticesi görülen kanamaları artırabilir.</p><p></p><p>Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde sarmısağın kan şekerini düşürüp,insülin salınmasını artırdığı tespit edilmiştir.</p><p>Kokusunun ötesinde sarmısağın mide sorunları,kusma,ishal ve bazı insanlarda astım krizleri gibi yan etkileri olabilir.Emziren anneler sarmısak ve sarmısak takviyeleri kullanmamalı,bebekde koliğe neden olabilir.</p><p></p><p>Kan sulandırıcı,antibiyotik,antifungal,steroid,iltihap önleyici ilaçlar kullananlar hekime danışmadan sarmısak veya sarmısak takviyesi kullanmamalı.</p><p></p><p>Sarımsak - GarlicSarımsak (Allium sativum L.), 25-30 cm yükseklikte bir kültür bitkisidir. Nadir olarak tohum bağlar. Bu nedenle soğancıkları (diş) ile üretilir. Beyaz veya pembemsi renkli dişlerden meydana gelir. Kalp ve damar dostu olan Sarmsak, sarmısak olarak da bilinir. Çok kuvvetli, keskin bir kokusu ve yakıcı bir lezzeti vardır. Eğer yendikten sonra rahatsız edici bir koku oluşturmasaydı, kuşkusuz çok daha yaygın biçimde tüketilirdi. Ama onun değerli gücünden yararlanabilmek için büyük miktarlarda tüketmek gerekmez. Gün boyunca 3-4 diş sarımsak yenebilir! veya koku problemi olmayan Sarımsak Tabletleri kullanılabilir. Sarımsak dişleri, karbonhidratlar (sakkaroz, glikoz), vitaminler (A, B, C ve E) ve eterli uçucu yağlar (alliin, allicin, ajoen) içermektedir. </p><p></p><p><strong>SARIMSAK OTU</strong></p><p></p><p><strong>Diğer İsimleri :</strong> Alliaria officinalis, Garlic mustard, Alliarie</p><p></p><p><strong>Botanik Bilgi :</strong> Turpgiller familyasından; dik saplı, küçük beyaz çiçekli bir bitkidir. Ovuşturulduğu zaman sarmısak kokusu verir. Hemen hemen her yerde bulunur.</p><p></p><p><strong>Faydaları :</strong> Temriye, uyuz ve yaraların tedavisinde kullanılır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 41498, member: 3"] [b]Kokusuz Sarımsak - Odorless Garlic[/b] Sarmısak(Allium sativum),kalp sağlığı için popüler bir bitkidir.Binlerce araştırma,sarmısağın vücut sağlığı üzerinde belirgin koruyucu etkileri olduğunu göstermiştir.Sarmısak kolestrol ve kan şekeri düzeyini düşürür.Kalp krizi riskini azaltır.Kan pıhtılaşmasını ve tümör oluşumunu engeller. Bir sarmısak soğanı yaklaşık 70 tane sağlığa faydalı aktif madde içerir. Bu 70 aktif maddeden biri allisindir.Allisin bir sülfür bileşiğidir.Peptik ülsere ndene olan helicobakter pilori,uçuklar ve kandida ya neden olan virüs ve mantarlar da dahil,bir çok paraziti,mantarı ve virüsü öldürür. Yüksek miktarda allisin içerdiğinden,sarmısak bağışıklık sistemini bakteriyel,viral ve fungal enfeksiyonlara karşı destekler.Bazı çalışmalar sarmısağın kulak ve maya enfeksiyonlarında da etkili olduğunu göstermiştir. Sarmısak yüksek tansiyonun ve kalp hastalıklarına neden olan diğer sorunların tedavisinde kullanılabilir.Çalışmalar sarmısağın kan basıncını,kötü kolestrolü(LDL),trigliseridi en az % 10 oranında düşürdüğünü göstermiştir.Sarmısak oksidasyonu önleyerek LDL oluşumunu azaltır.Böylece damar tıkanıklığını ve kalp hastalıklarını önler. LDL ve trigliserid seviyesinin düşük olması kanın damarlarda pıhtılaşmasını önler.Hayvanlar üzerinde yapılan bazı çalışmalar sarmısağın damarlarda oluşan plakları azalttığını göstermiştir. Sarmısak tümör oluşumunu engelleyen ve yavaşlatan aktif maddeler içerir.Sarmısak yemek ya da sarmısak tabletleri kullanmak kanser riskini azaltır,özellikle mide kanserini.Sarmısakta bulunan allisin maddesi mide üzerinde koruyucu etkiye sahiptir.Allisin sindirim yolları kanserleriyle direk bağlantılı helicobacter pilori bakterisinin çoğalmasını önler. Sarmısak göğüs,kolon ve yemek borusu kanserinden korunmaya da yardım eder. Sarmısak kemoterapi gören hastalara da faydalı olabilir.Özellikle deksorubisinle tedavi olanlara.Glutation miktarını artırarak,kemoterapinin kalp ve karaciğere verdiği zararları azaltır. Kemoterapi hastaları hekimlerine tanışmadan herhangi bir sarmısak takviyesini kullanmamalılar,bazı insanlarda kemterapi neticesi görülen kanamaları artırabilir. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde sarmısağın kan şekerini düşürüp,insülin salınmasını artırdığı tespit edilmiştir. Kokusunun ötesinde sarmısağın mide sorunları,kusma,ishal ve bazı insanlarda astım krizleri gibi yan etkileri olabilir.Emziren anneler sarmısak ve sarmısak takviyeleri kullanmamalı,bebekde koliğe neden olabilir. Kan sulandırıcı,antibiyotik,antifungal,steroid,iltihap önleyici ilaçlar kullananlar hekime danışmadan sarmısak veya sarmısak takviyesi kullanmamalı. Sarımsak - GarlicSarımsak (Allium sativum L.), 25-30 cm yükseklikte bir kültür bitkisidir. Nadir olarak tohum bağlar. Bu nedenle soğancıkları (diş) ile üretilir. Beyaz veya pembemsi renkli dişlerden meydana gelir. Kalp ve damar dostu olan Sarmsak, sarmısak olarak da bilinir. Çok kuvvetli, keskin bir kokusu ve yakıcı bir lezzeti vardır. Eğer yendikten sonra rahatsız edici bir koku oluşturmasaydı, kuşkusuz çok daha yaygın biçimde tüketilirdi. Ama onun değerli gücünden yararlanabilmek için büyük miktarlarda tüketmek gerekmez. Gün boyunca 3-4 diş sarımsak yenebilir! veya koku problemi olmayan Sarımsak Tabletleri kullanılabilir. Sarımsak dişleri, karbonhidratlar (sakkaroz, glikoz), vitaminler (A, B, C ve E) ve eterli uçucu yağlar (alliin, allicin, ajoen) içermektedir. [B]SARIMSAK OTU[/B] [B]Diğer İsimleri :[/B] Alliaria officinalis, Garlic mustard, Alliarie [B]Botanik Bilgi :[/B] Turpgiller familyasından; dik saplı, küçük beyaz çiçekli bir bitkidir. Ovuşturulduğu zaman sarmısak kokusu verir. Hemen hemen her yerde bulunur. [B]Faydaları :[/B] Temriye, uyuz ve yaraların tedavisinde kullanılır. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Alternatif Tıp
Sarımsak Sarmısak Kokusuz Sarımsak - Odorless Garlic
Üst
Alt