Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Sana en çok ne yakışır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 44549" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sana en yakışanı bulmak için düştüm yollara bu kez, seni ifade edebileceğim bütün kelimeleri gönlümün kütüphanesinden indirip, en kıymetlisini aradım, yorulmadım Hangisinin manası tamamıyla seni ifade etmeye yeter ki…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sordum umuda sende midir diye,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Umut; “bende bir garip umut yolunu gözlemekteyim” dedi,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sordum hasrete sende mi diye,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Hasret; “sence ben neden hazanla birlikte anılıyorum sanıyorsun” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sevdanın kapısına gittim, ey sevda yoksa sende mi gizlidir dedim,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sevda buğulu bir sesle “bende olsa böyle düştüğüm yüreği yakar mıyım” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Kışa sordum, “o olsa böyle üşür müyüm” dedi,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Baharın gözlerine baktım, “ellerimde çiçeklerle neden bekliyorum zannediyorsun” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Güne sor asım geldi, “oda özlemin büyük olmasa geceye sarılır mıyım böylesine” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Geceyi yakalamaya kalktım, “yıldızlarım semadan neden ayrılıyor fark etmedin mi” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Güle sordum, “ben yıllardır kokusuyla yetinmekteyim” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Bülbülse “sence yanık namelerim kimedir” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Adına yaratılan kâinata sordum boynum bükük,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“O (sav), ebedi vuslattır” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sana en yakışan zamanı bulmak istedim, olurda koylarında kendimi unutup, senden başkasını aramam diye, seninle var olup, seninle kaybolurum diye zamanın uçsuz bucaksız ummanlarına saldım kendimi…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Düne sordum seni,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Bende misafirdi” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Bugüne sordum,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Sen istediğin müddetçe yanımızda kalır” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Yarına sordum,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Gelir mi, kalır mı bilinmez” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Haftaya sordum,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Sence neden yedi güne bölündüm zannediyorsun…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Ben umudu, sevgiyi, özlemi, ayrılığı, hasreti, hüznü, vuslatı boşuna mı yüreğime saldım” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Aylara sormadan daha on iki karanfil birden boynunu büküverdi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Yıllar” üç yüz atmış beş gün onu aramaya yetmiyor” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Asırların kapısına varınca…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Bizim en şanslımız on dört asır evveldi” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Galiba dün, bugün, yarın belirsiz kalıyor,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Saat, dakika, saniye, salise, an çok yalın kalıyor,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Hafta, ay, yıl, asır bir ihtimalde…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sana en çok sonsuzluk yakışıyor</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sana en yakışan çiçeği bulmaya kalktım, suretinin nurundan nurlanmış, sana dair üzerinde bir şeyler kalmışları aradım Tabiatı dolandın durdum bir iz bulurum diye…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Papatya ya sordum,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Naifliğime ve aydınlığıma aldanma, bende onu bulmak için bitkin düştüm ve bembeyaz kesildim” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Menekşeye sordum,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Her taşın bağrından neden çıkıyorum sanıyorsun” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Kardelene sordum</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Dostlar baharda bulamayınca bende kışa bakayım” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Akasyaya sordum</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Yükseklerden hala gelir diye yolunu gözlüyorum” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Zambağa sordum</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Issız vadilere kendimi neden saldım” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Çiğdeme, yasemine sordum</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“O yeter ki gelsin de biz solalım” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Güle sormadan daha</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Kokusundan nasiplenmek için her mevsimde…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Hazanda, baharda durmaksızın açıyorum” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Her bir çeşidimle ashabını temsil ediyorum” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sana en yakışanı aradım işte acizliğimle, önüme ne çıktıysa sordum hesapsızca, seni bulmalıydım en ihtiyaç duyduğum bu devirde ve yine sordum belli belirsizce…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sordum ummana sen belki gördün diye</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Beni ben yapan bağrımdaki hasret gözyaşlarımdır” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Sordum dağa belki sana uğramıştır diye</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Sence neden böyle arşa uzanmaktayım” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Çöllere sordum,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Hasretinden yandım yandım küle döndüm” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Rüzgârların önüne dikildim,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Bulsaydık böyle bir öteye bir beriye savrulur muyduk” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Yağmura sordum,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Ben daha bulutları teselli edemiyorum” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Güneşe sordum,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“İçimi bir şeyler yakıyor” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Önüme çıkan seyyaha sordum</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Yüreğine sor bir bakalım” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Yüreğime sorunca…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Şimdiye kadar nerdeydin” dedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“O ne mekândadır, nede zamanda</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Buyuruyor ki; KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Yani kişi sevdiğiyledir” dedi…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">“Sana en çok ümmetinin başında olmak yakışıyor”</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">İlknur DOĞANAY</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 44549, member: 1043"] [SIZE=4][COLOR=Olive]Sana en yakışanı bulmak için düştüm yollara bu kez, seni ifade edebileceğim bütün kelimeleri gönlümün kütüphanesinden indirip, en kıymetlisini aradım, yorulmadım Hangisinin manası tamamıyla seni ifade etmeye yeter ki… Sordum umuda sende midir diye, Umut; “bende bir garip umut yolunu gözlemekteyim” dedi, Sordum hasrete sende mi diye, Hasret; “sence ben neden hazanla birlikte anılıyorum sanıyorsun” dedi Sevdanın kapısına gittim, ey sevda yoksa sende mi gizlidir dedim, Sevda buğulu bir sesle “bende olsa böyle düştüğüm yüreği yakar mıyım” dedi Kışa sordum, “o olsa böyle üşür müyüm” dedi, Baharın gözlerine baktım, “ellerimde çiçeklerle neden bekliyorum zannediyorsun” dedi Güne sor asım geldi, “oda özlemin büyük olmasa geceye sarılır mıyım böylesine” dedi Geceyi yakalamaya kalktım, “yıldızlarım semadan neden ayrılıyor fark etmedin mi” dedi Güle sordum, “ben yıllardır kokusuyla yetinmekteyim” dedi Bülbülse “sence yanık namelerim kimedir” dedi Adına yaratılan kâinata sordum boynum bükük, “O (sav), ebedi vuslattır” dedi Sana en yakışan zamanı bulmak istedim, olurda koylarında kendimi unutup, senden başkasını aramam diye, seninle var olup, seninle kaybolurum diye zamanın uçsuz bucaksız ummanlarına saldım kendimi… Düne sordum seni, “Bende misafirdi” dedi Bugüne sordum, “Sen istediğin müddetçe yanımızda kalır” dedi Yarına sordum, “Gelir mi, kalır mı bilinmez” dedi Haftaya sordum, “Sence neden yedi güne bölündüm zannediyorsun… Ben umudu, sevgiyi, özlemi, ayrılığı, hasreti, hüznü, vuslatı boşuna mı yüreğime saldım” dedi Aylara sormadan daha on iki karanfil birden boynunu büküverdi Yıllar” üç yüz atmış beş gün onu aramaya yetmiyor” dedi Asırların kapısına varınca… “Bizim en şanslımız on dört asır evveldi” dedi Galiba dün, bugün, yarın belirsiz kalıyor, Saat, dakika, saniye, salise, an çok yalın kalıyor, Hafta, ay, yıl, asır bir ihtimalde… Sana en çok sonsuzluk yakışıyor Sana en yakışan çiçeği bulmaya kalktım, suretinin nurundan nurlanmış, sana dair üzerinde bir şeyler kalmışları aradım Tabiatı dolandın durdum bir iz bulurum diye… Papatya ya sordum, “Naifliğime ve aydınlığıma aldanma, bende onu bulmak için bitkin düştüm ve bembeyaz kesildim” dedi Menekşeye sordum, “Her taşın bağrından neden çıkıyorum sanıyorsun” dedi Kardelene sordum “Dostlar baharda bulamayınca bende kışa bakayım” dedi Akasyaya sordum “Yükseklerden hala gelir diye yolunu gözlüyorum” dedi Zambağa sordum “Issız vadilere kendimi neden saldım” dedi Çiğdeme, yasemine sordum “O yeter ki gelsin de biz solalım” dedi Güle sormadan daha “Kokusundan nasiplenmek için her mevsimde… Hazanda, baharda durmaksızın açıyorum” dedi “Her bir çeşidimle ashabını temsil ediyorum” dedi Sana en yakışanı aradım işte acizliğimle, önüme ne çıktıysa sordum hesapsızca, seni bulmalıydım en ihtiyaç duyduğum bu devirde ve yine sordum belli belirsizce… Sordum ummana sen belki gördün diye “Beni ben yapan bağrımdaki hasret gözyaşlarımdır” dedi Sordum dağa belki sana uğramıştır diye “Sence neden böyle arşa uzanmaktayım” dedi Çöllere sordum, “Hasretinden yandım yandım küle döndüm” dedi Rüzgârların önüne dikildim, “Bulsaydık böyle bir öteye bir beriye savrulur muyduk” dedi Yağmura sordum, “Ben daha bulutları teselli edemiyorum” dedi Güneşe sordum, “İçimi bir şeyler yakıyor” dedi Önüme çıkan seyyaha sordum “Yüreğine sor bir bakalım” dedi Yüreğime sorunca… “Şimdiye kadar nerdeydin” dedi “O ne mekândadır, nede zamanda Buyuruyor ki; KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR… Yani kişi sevdiğiyledir” dedi… “Sana en çok ümmetinin başında olmak yakışıyor” İlknur DOĞANAY[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Sana en çok ne yakışır
Alt