Samimi olmaya çalışıyorum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
samimiolmak.jpg

Yazarken, kendimizin kusur ve hataları anlatırken samimi olursak ancak anlatmak istediğimizi karşımızdakine duyurabilir,kalbine dokunabiliriz..
insan ,samimi olduğunda, insanın beyni açılır, etki gücü artar, hikmet gelir, hikmetli konuşur ve etkileyici konuşur,kendisi ile yüzleşir...

Allah’ın bizden istediği, samimi olmamızdır. Allah “samimi olan kullarım kurtulur” buyuruyor..
Samimi olduğumuzda beynimiz rahatlar, kafamız rahatlar, konuşmamız rahatlar, vicdanımız rahatlar...

Samimi olmak için kendini kasmamak, doğal olmak lazım !En güzel sözü seçmek, en güzel tavrı yapmaya çalışmak değil sadece kendin insan olman yeterli...
Çok samimi olmak candan olmak lazım. Allah dünyada ahirette öbür türlü rahatlık vermez..
Samimi olmak en güzel keramettir.

Samimiyet iyidir ama kiminle samimi olunduğunu dikkat edilmesi gerekir.Samimi olmak demek kendimizi karşımızdaki kişiye deşifre etmemiz demektir. Samimiyet ; sırlarımızı, hayallerimizi, korkularımızı, duygularımızı, hedeflerimizi, problemlerimizi diğer bir kişi ile paylaşmak demektir. Kendimizi maske takmadan, olduğu gibi karşımızdakine anlatabilmektir ; biz kimiz – zayıf ve güçlü yanlarımız, hatalarımız, eksikliklerimiz, yeteneklerimiz, başarılarımız, potensiyelimizi karşımızdaki kişi ile paylaşabilmektir.

Samimi olmak bizi kendimize karşı dürüst yapar. Hayatımızda birçok insan ile kurmuş olduğumuz samimi ilişkiler bize ayna tutar. Her insanda kendimizi bulur, kendimiz hakkında birşeyler keşfeder, kendimizi hayal dünyasında görmek yerine gerçek kişiliğimizi görmemizi sağlar.

Sonunda bilmeniz gereken en önemli şey : “Her insan sizi sevmeyecektir, hoşlanmayacaktır, kimyası tutmayacaktır, veya önyargısı olacaktır.” Bu çok doğal ve normaldir.

Kendinize sormanız gereken soru: “ Kendiniz olarak mı sevilmek ve kabul edilmek istiyorsunuz, yoksa sırf diğer insanları memnun etmek için yaratmış olduğunuz kişiyi mi oynayarak kendinizi kandırmak mı (mutsuz mu etmek) istiyorsunuz?
.......

acilangul1

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Tabii ki kendim olarak sevilmeyi isterim ve her zaman da söylüyorum üslubum biraz sert olabilir ama kalbim yumuşacıktır...İnsanlara bir şeyler fısıldarken sırf içimden geldiği gibi yazıyorum...Burada yazışarak anlaşıldığımız için imla kurallarına ve Türkçeyi doğru kullanmaya gayret saf ediyorum ama bu demek değil ki; ben burada sırf görüntü olsun laf olsun, torba dolsun diye yazıyorum...ASLA! Süslü laflar söylemeyi bilmem ben! söyleyemem de zaten..

Beni seven de sevmeyen de böyle kabul etsin, etmeli de...

Herkesin fıtratı, tepkisi farklıdır, beş parmağın beşi de bir değil zaten! bizi biz yapan diğerlerinden ayıran şey, Farklılıklarımızdır.....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Tabii ki kendim olarak sevilmeyi isterim ve her zaman da söylüyorum üslubum biraz sert olabilir ama kalbim yumuşacıktır...İnsanlara bir şeyler fısıldarken sırf içimden geldiği gibi yazıyorum...Burada yazışarak anlaşıldığımız için imla kurallarına ve Türkçeyi doğru kullanmaya gayret saf ediyorum ama bu demek değil ki; ben burada sırf görüntü olsun laf olsun, torba dolsun diye yazıyorum...ASLA! Süslü laflar söylemeyi bilmem ben! söyleyemem de zaten..

Beni seven de sevmeyen de böyle kabul etsin, etmeli de...

Herkesin fıtratı, tepkisi farklıdır, beş parmağın beşi de bir değil zaten! bizi biz yapan diğerlerinden ayıran şey, Farklılıklarımızdır.....

Senin, Samimiyetin yazında zaten kendini ayan, beyan yansıtıyor..
samimi olmıyan söz ve yazılar zaten kendiliğinden bir şekilde sırıtır...

Bazı insanlar,hep bir kahraman ,hero ya da başka birisi olmak ister..!! oysa sadece kendin ve samimi ol ,kendi sorumluluklarını bil yerine getir yeter !!Kendi varlığında rahat ,huzurlu ve mutlu ol!!
her zaman nasılsan öyle ol.“Sen” olduğun için önemlisin. Seni biricik, bi’tanecik ve özel olarak yaratan, yaşatan bir Yaratıcı seni önemsediği için önemlisin..
Olduğun Gibi Görün , Göründügün Gibi Ol...yeter!!

Kendimiz ile samimi olmadığımız için kendimizi tanıyamıyor kendi kendimizi Kendi Duamızı keşf edemiyoruz...

acilangul1

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm.
Hic o kadar yüksek bekletim yok kimseden.
Insan olsunlar yeterli.
Dürüst olsunlar.
Sevmelerinide gerek yok kuyu kazmasinlar iftira atmasinlar.
Kalp kırmasınlar.
Yani kisacasi ablacigim INSAN olmayı başarsinlar.
Bende insan olmayı başaranlardan olayım inşallah.
Benim hiç arkadaşım kalmadı dışarıda :)
Herkes den uzaklaştım sonunda birileri beni taşıdı çıktı hayatımdan .
birilerini ben taşıdım çıktı.
Ailem ve bu site var.
Sizde benim ailem siniz Samimi siz.
Burdaki herkesi çok seviyorum.
Hepimiz dürüst samimi korkularımiz yok çok şükür .

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Neden kimseye güvenemiyorum gölgemden bile şüpheleniyorum ne oluyor bana paranoyak mı oldum acaba ?

tozduman

Moderatör
Moderatör
Çok düşünme insanları.
Hayat gayet normal gidiyor ımtihan ediliyoruz bagislaniyoruz dua ediyoruz.
Herşey ayni ibadete devam inşallah.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Nasıl göründüğünün inan benim için bir önemi yok anlasana, mümin kardeşini sevmek imandan diğer insanlarıda Allahtan ötürü sever, insanlıkta kardeştir dost edinmem... kzgnn..utngc..sırıtık.:,

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Samimiyet elbisesiyle tamamen örtündüğümüzü söyleyemem... Bizim için acı bir durum...

Üst Alt