Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Salavat-Salavat nedir? Salavat nasıl çekilir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ferit" data-source="post: 75517" data-attributes="member: 11"><p><span style="font-size: 9px">salavat nasıl getirilir salavat dualari salavat nasıl çekilir salavat nedir salavat çeşitleri salavatı şerife salavat getirmek salavat söylemek</span></p><p></p><p>Selamünaleyküm, hepimizin bildiği gibi salavat çekmek, salavat getirmek veya salavat söylemek, Peygamber Efendimize s.a.v'e veya onunla birlikte soyundan gelenlere selam ve saygı ifade eden dualardır, onlar hakkında iyi dileklerde bulunmaktır. </p><p></p><p>En kısa haliyle,<em>“<span style="color: Teal">Allahümme salli ala Muhammed</span>”</em> demek yeterlidir. Veya<em>; <span style="color: Red">Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed</span></em> şeklinde söyleyebiliriz.</p><p></p><p><strong>Çok çeşitli salavatlar vardır, işte birkaç örnek;</strong></p><p>-<span style="color: SeaGreen">Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed</span></p><p>Manası: Allahım! (peygamberimiz) Hz.Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle.</p><p></p><p>-<span style="color: RoyalBlue">Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim</span></p><p>Manası: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle.(Rahmet et, selametlik ver.)</p><p></p><p>Salavat söylememiz, Allah c.c tarafından (el-Ahzâb 56)'da biz kullarına şu şekilde bildirilmiştir.</p><p><em>“<span style="color: Red">Allâh ve melekleri Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler! Siz de O’na çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin.</span>” (el-Ahzâb 56)</em></p><p></p><p>Peygamberimiz s.a.v'e salavat getirdiğimiz zaman ona karşı sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluyormuyuz? Mesela oturup On bin tane salavat söylesek her şey tamam mıdır? Değildir! Biz neden salavat söylüyoruz? Neden selam gönderiyoruz? Peygamberimizi s.a.v sevdiğimiz için, ona bağlılığımızı ve saygımızı ifade, onu yüceltmek için değil mi?</p><p></p><p>Peki saygı, bağlılık sadece salavatı söylemekle yerine geldi mi? Hayır! Peygamberimizi s.a.v sevdiğimizi ve saygımızı onun sünnetlerine uyarak, yolundan giderek gösterebiliriz. Mesela her selavat getirdiğimizde bir sünnetini, bir tavsiyesini hatırlayıp yapsak işte o zaman söylediğimiz salavat yerini bulmuş olur.Efendim, sevgili Peygamberim s.a.v bak senin sünnetini yaptım, senin yolundayım, sana da selamımı gönderiyorum demiş oluruz.</p><p></p><p><strong>Salavat getirirken saymak gerekir mi?</strong></p><p>Salavatı sayıyla söylemek şart değil, içinizden geldiği kadar söylenebilir. </p><p></p><p>Peygamber Efendimiz (s.a.v) "<span style="color: Purple">Yanında benim adım anılıp da bana salât getirmeyen kişinin burnu sürtünsün, hakarete uğrası</span>n." buyurmuştur. (Tâc, V, 145).</p><p></p><p><strong>Peygamber efendimiz s.a.v'in Mübarek ismi her anıldığında salavat getirmek gerekir mi?</strong></p><p>Hz. Peygamber (asv)'in ismi her işitildiğinde veya anıldığında salat getirilip getirilemeyeceği hususunda bazı alimler; bir yerde, Hz. Peygamber (asv)'in adı ne kadar anılırsa anılsın bir defa salât edilmesi yeterlidir derken, bilginlerin çoğunluğu ise, Hz. Peygamber (asv)'in adı her anıldığında salât getirilmesi gereklidir demiştir. Nitekim hadis ilmiyle uğraşanlar, Hz. Peygamber (asv)'in hadislerini rivayet ederken, sözleriyle, halleriyle en büyük saygıyı göstermişler; öğretimi sırasında da Hz. Peygamber (asv)'in adı ne kadar çok anılırsa anılsın, her anıldıkça, "Sallallahü aleyhi ve sellem" diyerek saygılarını göstermişlerdir. (Tecrid-i Sarih Tercümesi, XI,164)</p><p></p><p><a href="https://www.islamiforumlar.net/konu/salavat-nasil-getirilir.28027/" target="_blank">Salavat çeşitleri ve anlamları için TIKLAYIN</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ferit, post: 75517, member: 11"] [SIZE=1]salavat nasıl getirilir salavat dualari salavat nasıl çekilir salavat nedir salavat çeşitleri salavatı şerife salavat getirmek salavat söylemek[/SIZE] Selamünaleyküm, hepimizin bildiği gibi salavat çekmek, salavat getirmek veya salavat söylemek, Peygamber Efendimize s.a.v'e veya onunla birlikte soyundan gelenlere selam ve saygı ifade eden dualardır, onlar hakkında iyi dileklerde bulunmaktır. En kısa haliyle,[I]“[COLOR=Teal]Allahümme salli ala Muhammed[/COLOR]”[/I] demek yeterlidir. Veya[I]; [COLOR=Red]Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed[/COLOR][/I] şeklinde söyleyebiliriz. [B]Çok çeşitli salavatlar vardır, işte birkaç örnek;[/B] -[COLOR=SeaGreen]Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed[/COLOR] Manası: Allahım! (peygamberimiz) Hz.Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle. -[COLOR=RoyalBlue]Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim[/COLOR] Manası: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle.(Rahmet et, selametlik ver.) Salavat söylememiz, Allah c.c tarafından (el-Ahzâb 56)'da biz kullarına şu şekilde bildirilmiştir. [I]“[COLOR=Red]Allâh ve melekleri Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler! Siz de O’na çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin.[/COLOR]” (el-Ahzâb 56)[/I] Peygamberimiz s.a.v'e salavat getirdiğimiz zaman ona karşı sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluyormuyuz? Mesela oturup On bin tane salavat söylesek her şey tamam mıdır? Değildir! Biz neden salavat söylüyoruz? Neden selam gönderiyoruz? Peygamberimizi s.a.v sevdiğimiz için, ona bağlılığımızı ve saygımızı ifade, onu yüceltmek için değil mi? Peki saygı, bağlılık sadece salavatı söylemekle yerine geldi mi? Hayır! Peygamberimizi s.a.v sevdiğimizi ve saygımızı onun sünnetlerine uyarak, yolundan giderek gösterebiliriz. Mesela her selavat getirdiğimizde bir sünnetini, bir tavsiyesini hatırlayıp yapsak işte o zaman söylediğimiz salavat yerini bulmuş olur.Efendim, sevgili Peygamberim s.a.v bak senin sünnetini yaptım, senin yolundayım, sana da selamımı gönderiyorum demiş oluruz. [B]Salavat getirirken saymak gerekir mi?[/B] Salavatı sayıyla söylemek şart değil, içinizden geldiği kadar söylenebilir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "[COLOR=Purple]Yanında benim adım anılıp da bana salât getirmeyen kişinin burnu sürtünsün, hakarete uğrası[/COLOR]n." buyurmuştur. (Tâc, V, 145). [B]Peygamber efendimiz s.a.v'in Mübarek ismi her anıldığında salavat getirmek gerekir mi?[/B] Hz. Peygamber (asv)'in ismi her işitildiğinde veya anıldığında salat getirilip getirilemeyeceği hususunda bazı alimler; bir yerde, Hz. Peygamber (asv)'in adı ne kadar anılırsa anılsın bir defa salât edilmesi yeterlidir derken, bilginlerin çoğunluğu ise, Hz. Peygamber (asv)'in adı her anıldığında salât getirilmesi gereklidir demiştir. Nitekim hadis ilmiyle uğraşanlar, Hz. Peygamber (asv)'in hadislerini rivayet ederken, sözleriyle, halleriyle en büyük saygıyı göstermişler; öğretimi sırasında da Hz. Peygamber (asv)'in adı ne kadar çok anılırsa anılsın, her anıldıkça, "Sallallahü aleyhi ve sellem" diyerek saygılarını göstermişlerdir. (Tecrid-i Sarih Tercümesi, XI,164) [URL="https://www.islamiforumlar.net/konu/salavat-nasil-getirilir.28027/"]Salavat çeşitleri ve anlamları için TIKLAYIN[/URL] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Salavat-Salavat nedir? Salavat nasıl çekilir?
Alt