Sahi Hocam aşk neydi

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
asknedir.jpg

Sahi Hocam Aşk Neydi?
-Aşk mı? Şu bildiğimiz aşk mı?
-Evet.Başka aşklar da mı var?
-Bana göre aşkın tanımı sana göre aşkın tanımından biraz daha farklı olabilir
-Ee anlat o zaman hocam.
-Şimdi mi?
-Evet bir zahmet
-Bazıları sana saçma gelebilir ama
-Estağfirullah hocam
-Peki iyi dinle
-Pür dikkatim hocam

Aşk, dünya rekortmeni bir yüzücünün hiç bilmediği bir havuzda boğulmasıdır.

Aşk, bilim dünyasının çözmeye çalıştığı en önemli kinetik şifredir.

Aşk,bir basamağa adım atıp yükseleceğini zannederken bir uçurumdan kendini bilmeden saldığını yere çakıldığında farketmektir

Aşk, normal bir kamera ile su altına dalıp ordan hayata bakmaktır

Aşk, 29 harfli alfabede öğrenilmesi en zor kelimedir

Aşk, hayat denen şarkının en güzel nakaratıdır.

Aşk, asırlık bir fosili bulduğunda yüzündeki tebessüm bin kat artan bir arkeoloğun fırçasındaki narinliktir

Aşk, kaptan Kusto'nun gemisidir. Muhammed Ali'nin eldivenleri; Beckham'ın banka hesaplarıdır.

Aşk, bir taşla bir kuşun bir tüyünü dökebilmektir.

Aşk, romanı yazılmamış bir cinayetin failindeki kiralık katildir.

Aşk, dünyanın döndüğünün ispatının, aşkı tattığındaki hipotezidir

Aşk, uzay döngü ekseninde hep ters dönen bir gezegenin bilinmeyen akibetidir

Aşk, leyla ile mecnunun çölde oynadığı saklambaçtır

Aşk, bağlamasız çalınamayan bir türküdür

Aşk, felsefeyi spesifik olarak eleştiren eski bir akımın kendisidir.

Aşk, kanunu yazılmamış bir anayasanın 1. maddesidir.

Aşk, bir yunus balığının yanaklarında zuhur eden ilahi bir gülücüktür

Aşk, bazen cebrail bazen azraildir.

Aşk, Annemdir

Aşk, bir çift yeşil gözde kaybolmuş siyah bir hayatın beyaza doğuşudur

Aşk, yaşamdan ümidi kesmiş pasif bir kalbe elektroşokla uygulanan aktif bir harekettir.

Aşk, saatte yüzyirmi kilometre hızla kalbine saplanan bir ok'un asla tedavi edilemeyecek kalıcı yarasıdır

Aşk, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'udur...

Aşk, romantizmden nefret eden bir serseririn şiire başlamasının nedenidir

Aşk, kin ve nefretin bir süre kış uykusuna yatmasıdır.

Aşk, ölmüş ruhlara reankarnasyondur

Aşk, geldiğinde zararını hiç bir sigorta şirketinin karşılayamayacağı doğal bir afettir.

Aşk, periyodik cetvelde gösterilmeyen en değerli elementdir.

Aşk, yumuşak melodiler içeren taş bir plaktır

Aşk, bir yüreğin yanması için gerekli en küçük katalizördür.

-Yahu hocam ne söyleyim çok enteresan ve güzeldi.
-Eyvallah sağol

-Aşk hakkında binlerce cümle kurabilirim; ama aşk benim hakkımda bir cümle bile kuramaz.

Çünkü ben aşka venüs kadar yakın; aşk ise bana plüton kadar uzaktır.

(Ümm'ül-Kura)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
saksicicek.jpg

Aşkın sözcüklere ihtiyacı yoktur. Eğer kelimelere ihtiyaç olsaydı dilsizler nasıl sevecekti?
Aşkın görmeye ihtiyacı yoktur. Eğer görmeye ihtiyacı olsaydı körler nasıl sevecekti?
Aşkın dokunmaya ihtiyacı yoktur. Eğer dokunmaya ihtiyacı olsaydı elleri olmayacaklar nasıl sevecekti?
Aşkın birlikte gezip tozmaya ihtiyacı yoktur. Eğer gezip tozmaya ihtiyacı olsaydı yatağa mahkum, felçli ve sadece gözlerini oynatabilen biri nasıl sevecekti?
Aşkın paylaşılmaya ihtiyacı vardır. Onu herşeyden üstün tutmaya, anlamaya, değer vermeye,
Aşkın basindaki, ortasindaki ve sonunda olusturdugu butun olay,duygu,ruh guzelligini hep bir butun olarak algilayip !Dost`a dost ile gidebilmektir...
Bazen kaçmaya, bazen kaçamamaya…
Bazen saklanmaya, bazen cesurca haykırmaya…
Bazen vazgeçmeye, bazen vazgeçememeye…
Bazen cook ama cook bile sever iken gidebilmek ..tir
Çünkü Aşk!hersey den biraz ama en cok da fedakarlık…tir.
Aşk, bakışa göre tanımlanır.ona nereden bakarsak o mahiyette tabir edilir..
ancak benzetmelere vakıf olabildiğimiz kadar ifade edebiliyoruz.
içinde benzetmeler olmayan aşk tarifi ne güzeldir... velhasili Kelam...
Ümm'ül-Yusuf

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Edebiyat Öğretmeni Derse Girer ve Masanın ÜStüne Oturarak ..
Bugün Yoklama Almadan Önce Size Bir Soru Sormak İstiyorum der .. !

Anlatmaya Başlar Sabah Okula Gelirken Bir Kaç Liseli Çift Gördüm Sokak Aralarında. Aklıma Takıldı Der ve Sorar ..
SİZCE AŞK NEDİR ' Öğrenciler Tedirgin Ve Anlam Veremeyen Gözlerle Öğretmenlerine Bakarlar Peki O Zaman Şöyle Sorayım Diyerek Düzeltir .. Sizce Aşk Sokak Aralarındamı Yaşanır ?

Bu Soruyu Duyan Öğrencilerden biri (erkek) Elini Kaldırıp Şöyle Der .. Aşkın Yer Ve Zaman Dilimi Mevcutmudur .. Aşk Nasıl Bir Şeydir ki Size Göre Onu YaşayaBilecegimiz Bir Ortam Yaratmalıyız ..
Sorusuna Karşılık Bu Cevabı Duyan Öğretmen .. Biraz Şaşırarak hemen Toparlar .. !
Gül Dalındayken Güzel .. Yıldızsa Gece .. ! Herşeyin .. Daha Tatminkar ve Güzel Olduğu Yer Ve Zaman Mevcut ..
Öğrencilerden Bir Süre Daha Ses Çıkmayınca .. Öğretmen Şöyle Der:
Lavoboya Girdim Geçenlerde .. Sizinkileri Geçtim Bizim Tuvalet Taşlarında Bile Kalp İçinde İsimler Seni Seviyorum Yazılarıyla Dolu .. Peki Madem Aşıksınız ve Madem AŞk Her Yerde Yaşanır ..

"SİZİN AŞKINIZI YAKIŞTIRDIĞINIZ YER TUVALET TAŞIMI "..
Diye bir başka soru yöneltir ...
Öğrencilerden Biri Utana Sıkıla kalkar ve Bir İtirafta Bulunacağını Söyler ..
Öğretmenim Belki Yaşım Kemale Ermedi .. Yada Sizin Kadar Sevgi Nedir Bilemem Ama Bende Çok Seviyorum Bir Kızı Ve O kız Şuan Bu Sınıfta ..
Bir Türlü Cesaret Edipte Söyleyemedim .. Masaya YAzsam Görecek Okul Bahçesine Yazsam yine Görecek E bu Söylediğinize GÖre KALbine Yazsan Daha İyi Değilmi Diyeceksiniz ..Kalbim De Yazacak Yer Kalmadığından Yazamıyorum ..
E Neden Tuvalet Peki Der Hocası .. Bu Çevrede Onun Nefes Aldığı bir Yerde Olsun İstedim ama O görmesin bilmesin diye Erkekler Tuvaletine Yazdım Der ...

Hoca Çok Şaşırır Ve Derki Hiç Böyle Düşünmemiştim..! Çocuğun Biride Kalkıp ..Şunu Der Olsaydı Bir İmkanım Bende İsterdim Bir Pastahanede Oturmayı Yada Deniz Manzaralı Bir Cafede aşk Yaşamayı.İşte Aşk nedir Biliyormusunuz Hocam. Gökyüzündeki O mükemmel Yıldızı Kaydırıp Sokak Arasında Seyretmektir O Dalındaki Gülüde Gönlüne Ekip Ordan KokLamayı Bilmektir...
Aşk Nedir Biliyormusunuz Hocam Bu Duyduklarınızın Karşısında Suratınızın Anlam Veremedigi Müthiş Bir Duygudur..!

.

Üst Alt