Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Sağlıklı ve Lezzetli Et Nasıl Pişirilir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10718" data-attributes="member: 376"><p><span style="color: Teal">"En çok bilinen bonfile veya pirzola gibi etlerin haricinde, hayvanın farklı yerlerinde çok daha lezzetli çok daha et suyu olan, herhangi bir marinasyon yapmadan kullanabileceğimiz etler var.</span></p><p><span style="color: Teal"></span></p><p> <span style="color: Teal">Bunlar flank, skirt, hanger gibi Türkçesi olmayan bifteklerdir. Bu üç tane biftek diğerlerinden bambaşkadır çünkü bunlar lif liftir ve bu liflerin içerisinde et suları çok fazladır. Her ısırdığınızda et suyu daha fazla gelir, yani çok daha fazla lezzet alırsınız."</span> <span style="color: Teal"></span></p><p><span style="color: Teal"></span></p><p><span style="color: Teal"></span> <strong><span style="color: Teal">iyi bir et nasıl pişirilmelidir</span></strong></p><p></p><p><span style="color: Teal">"Her et aynı ısıda ve aynı sürede pişirilmez. Ete gerçek lezzetini verebilmek için öncelikli olaArak iki unsura dikkat etmelisiniz. </span></p><p><span style="color: Teal"></span></p><p><span style="color: Teal">Birincisi eti iki saat önce buzdolabından çıkarıp, 15-20 derecede bekletmek. İkincisi doğru pişirme süresi. İki çeşit pişirme şekli var.</span> <span style="color: Teal"></span></p><p><span style="color: Teal"></span></p><p> <span style="color: Teal">Birincisi kısa sürede yüksek ateşte pişirmek. Hayvanın sırt kısmından elde edilen biftekler ve hanger, skirt, flank dediğimiz biftekler kısa sürede yüksek ateşte pişirilmelidir. 10-15 dakika, 400-500 derece gibi.</span> <span style="color: Teal"></span></p><p><span style="color: Teal"></span></p><p> <span style="color: Teal">Bunların haricindeki etler, içerisinde yağ ve jelatin olan, hayvanın hareketli kısımlarından olan etleri uzun süreli düşük ısıda pişirmek gerekir çünkü o maddeler daha uzun sürede eriyerek lezzet kazanır. Mesela fırında yedi, sekiz saat 80-100 derecede pişirmeniz gerekebilir. Hatta bunu 50 dereceye düşürüp 24 saat de yapabilirsiniz."</span> <span style="color: Teal"></span></p><p><span style="color: Teal"></span></p><p><span style="color: Teal"></span></p><p><span style="color: Teal">alıntı </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10718, member: 376"] [COLOR=Teal]"En çok bilinen bonfile veya pirzola gibi etlerin haricinde, hayvanın farklı yerlerinde çok daha lezzetli çok daha et suyu olan, herhangi bir marinasyon yapmadan kullanabileceğimiz etler var. Bunlar flank, skirt, hanger gibi Türkçesi olmayan bifteklerdir. Bu üç tane biftek diğerlerinden bambaşkadır çünkü bunlar lif liftir ve bu liflerin içerisinde et suları çok fazladır. Her ısırdığınızda et suyu daha fazla gelir, yani çok daha fazla lezzet alırsınız."[/COLOR] [COLOR=Teal] [/COLOR] [B][COLOR=Teal]iyi bir et nasıl pişirilmelidir[/COLOR][/B] [COLOR=Teal]"Her et aynı ısıda ve aynı sürede pişirilmez. Ete gerçek lezzetini verebilmek için öncelikli olaArak iki unsura dikkat etmelisiniz. Birincisi eti iki saat önce buzdolabından çıkarıp, 15-20 derecede bekletmek. İkincisi doğru pişirme süresi. İki çeşit pişirme şekli var.[/COLOR] [COLOR=Teal] Birincisi kısa sürede yüksek ateşte pişirmek. Hayvanın sırt kısmından elde edilen biftekler ve hanger, skirt, flank dediğimiz biftekler kısa sürede yüksek ateşte pişirilmelidir. 10-15 dakika, 400-500 derece gibi.[/COLOR] [COLOR=Teal] Bunların haricindeki etler, içerisinde yağ ve jelatin olan, hayvanın hareketli kısımlarından olan etleri uzun süreli düşük ısıda pişirmek gerekir çünkü o maddeler daha uzun sürede eriyerek lezzet kazanır. Mesela fırında yedi, sekiz saat 80-100 derecede pişirmeniz gerekebilir. Hatta bunu 50 dereceye düşürüp 24 saat de yapabilirsiniz."[/COLOR] [COLOR=Teal] alıntı [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Sağlıklı ve Lezzetli Et Nasıl Pişirilir
Üst
Alt