- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,320
- Tepkime puanı
- 117
SADE PİLAV
Sade pilavın yerini hiçbir şey tutamaz,ana menünün vazgeçilmez harika bir elemanı bence , aslında pilavlarla ilgili söylenecek çok şey var ,bilirsiniz pek çok çeşidi var ,Acem,Buhara,Özbek,İspanyol,İstanbul,Paşa pilavı gibi..Bunlar şu anda aklıma gelenler ,demem o ki pirinçten meydana gelen efsanelerin listesi uzatılabilir. Biz de bugün gelin o efsanelerden birinin hikayesine tanık olalım.
Malzemeler
Pirinç
2 katı su
Şehriye
Tuz,Karabiber ve biraz Tuzot
Hazırlanışı
Yağımız ve şehriyemizi iyice kavuralım pirinci,tuz,karabiber ve tuzotu ekleyerek biraz daha kavuralım ve ardından suyu ekleyerek önce harlı ,pilav suyunu çekmeye yakın az ateşte pişirelim…..
alıntı.