- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
sacher torte,kakaolu pasta,bitter çikolatalı sacher.
malzemeler:
sosu için:

malzemeler:
- 5 yumurta sarısı
- 1 su bardağından biraz az pudra şekeri
- 130 gr tereyağı
- 100 gr erimiş bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı kakao
- 5 yumurta beyazı
- 100 gr toz şeker
- 1 su bardağından biraz az un
- 1/2 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- kayısı marmelatı
- pudra şekeri ve tereyağını mikserde iyice çırpın, içine yumurta sarısını ekleyin.
- benmari usulü eritilmiş çikolatayı ilave edin. kakao, un, vanilya ve tuzu ekleyin.
- en son yumurta beyazı ve şekeri kabartın, bunu diğer malzemeye yavasça ilave edin. 24 cm fırın kalıbına koyun. 180C'de 20-25 dak pişirin.
- fırından çıktıktan sonra soğuyunca üçe kesin. (ben kesmedim.)
- aralarına ve kenarına ve üstüne (her yerine) ince bir tabaka halinde kayısı marmelatını sürün. (özellikle kenarlarına ve üstüne çok sürmeyin, çikolata sosu dursun.)
sosu için:
- 1 su bardağı (200ml) su
- yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 10 gr nişasta
- 1/4 su bardağı (65ml) su
- 200 gr doğranmış bitter çikolata
- 50 gr krema
- toz şekeri tencereye koyun, kakao ve nişastayı eleyin.
- 200 ml suyun yarısını ekleyin, iyice karıştırın, sonra geri kalan tüm suyu koyun (100+65).
- tencereyi ateşe koyun, ocakta karıştırarak kaynatın, fokurdamaya başlayınca 1 dak. daha bekletin ve ateşten alın.
- çikolata ve kremayı hızla karıştırarak ekleyin, soğumaya bırakın. ara sıra sosunu karıştırıp havalandırın.
- soğuyunca da kekini tel ızgara üzerine koyun ve kepçeyle sosu dökün. (telin altına fırın tepsisi koyunca daha rahat oluyor.)