Sabır İle İgili Kıssalar

YaRaLiyiM

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
4 Haziran 2011
Mesajlar
162
Tepkime puanı
1
Nesai'nin bir rivayetinde şöyle geçmektedir: Rasulullah sav efendimiz oturunca yanına Eshab'ından bir cemaat gelir, otururdu Aralarında küçük bir oğlu olan bir adam vardı. Çocuk onun arka tarafından gelirdi, oda önüne otururdu Bu çocuk vefat edince, babası, oğlu anılır diye toplantıya katılmaktan uzak durdu Peygamberimiz sav onu bir süre göremeyince:
- Falan kimseyi göremiyorum, nerelerde? diye sordu Eshab'da
- Ya RasulAllah o görmüş olduğun oğulcağızı vefat etti dediler Rasulullah sav onunla karşılaşınca oğlunu sordu O da vefat ettiğini söyledi Bunun üzerine Rasulullah sav efendimiz ona taziyede bulundu (Sabır tavsiye etti Onun işini Allah'a havale etti ki "Allah'da sana büyük ecirler versin" Buyurdu Bundanda taziyenin sünnet olduğu anlaşılmaktadır) Sonrada:
- Ey filan! sana şu iki şeyden hangisi daha sevimlidir? Hayatın boyu onun yanında bulunmasımı, yoksa Cennet'in hangi kapısından gelirsen gel, onun senden önce gelip, sana o kapıyı açmasımı? diye sordu Adamda:
- Tabiki benden evvel Cennet'in kapısına gelip onu açmasını isterim Elbette bu bana daha sevimlidir" deyince Rasulullah sav
- İşte bu sana aittir buyurdular (O ölmüştür Onun ölümü karşısında göstereceğin sabrın mükafatı olarak kıyamet günü cennetin kapısını sana açacaktır) (Tergıp ve Terhib)
 
Üst Alt