• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyasında görümcesini görmek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bir kimsenin rüyasında görümcesini veya baldızını görmesi; o kimsenin doğum münasebetiyle aile ferdleri arasına yeni bir kişinin daha katılacağına veya evine neşe ve sevinç gireceğine yorumlanır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada gorumce görmek

Selamün Aleyküm. Geçmiş ramazan bayramınız mübarek olsun. Barışa mutluluğa vesile olur,İnşaallah. Ben ramazan boyunca hiç rüya görmedim. Son günlerinde sabah namazımı kılıp yattığımda bu rüyamı gördüm.Rüyamda[17 18 sene görüşmediğimiz görümcemi gördüm. bu insan evlendiğim günden beri çok horlamış, küçümsemiş ve beni eşimden ayırmak için elinden geleni yaptı. Allah ın izni ile tayinimiz çıktıda biraz rahatladım.Geçen sene eşimle barıştılar. Bende eşime ben hakkımı helal ediyorum, benden uzak dursun dedim. eşile çok samimiler]bu görümcem bana mektup göndermiş.İki beyaz sayfa arkalı önlü yazılı. Başı sevgili ismimi yazmış başlıyor. mektupun ne yazdıgını anlayamadım, sadece benimle karşılıklı yüz yüze konuşamadığı için mektup yazdıgını anladım. Çok etkilendim size yazmak istedim. yorumlarsanız çok sevinirim. ALLAH sizden razı olsun.Gönül sızım kardeşim. Hayırlı günler,Dua ileduaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Sizin de Geçmiş ramazan bayramınız mübarek olsun. Barışa mutluluğa hayra vesile olur,İnşaallah..Rüyaniz hayr Olsun
Rüyada görümce görmek;
kendinizde bulduğunuz onunla aynı özellikleri temsil eder. Ayrıca onunla sizin gerçek hayatınızdaki ilişkinizi düşünün.

Eğer görümceyle tartışma varsa o zaman sizin aslında iki benzer nitelikleri paylaşabilir olduğunuzu gösterir. Barış'ı simgeler...Bazen her şey göründüğü gibi değildir...

insanların etrafındaki olaylar,kişiler vs. hakkında yargılar yaparken, tembellik yapıp herşeyin bariz gözüken (ya da görmek istediği) kısmını almak yerine, bir zahmet, ikinci bir defa ve daha dikkatli bakıp, düşünmeleri gerektiğini inananlardanim..

Rüyada mektup görmek;
sevineceğiniz, sizi çok mutlu edecek bir haber alacağınıza işarettir.

Rüyada görümcenizden mektup aldığını görmek;
tanıdığınız veya geçmişte tanıyıp uzun süredir haberleşmediğiniz kişilerle bağlantı kurmanız gerektiğini gösterir selametle..

Üst Alt