• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyamda zelzele (deprem) oluyor

Y

yesilcimen

Kayıtsız
Misafir
selamun aleyküm kardeşim,
Öncelikle kendimden bahsedeyim 28 yaşında,bekar,çalışan bir bayım... cumartesi sabahı rüyamda gördüğüm rüyayı sizinle paylaşmak ve yorumunuzu almak istiyorum.

Evim olarak hissetiğim bir teras katta ailemle beraber duruyorum ama aile fertlerinin sadece yanımda oldugunu hissediyor ama onları simaen gormüyorum.Teras katta sadece dort köşesinden ahşap bir çatıyı tutan yapısı bulunmakta bulundugum ortam yer minderleri ile cevrili biraz tarihi bir tasarım içinde ortamda süs olarak gözüme çarpan gümüş renginde testi(güğüm),sehbalar, sehba üzerinde dantel süsleri, osmanlı havası bulunmakta ben ise minderlere uzanmış uyuor ken birden sarsıntı yasadıgımı sanıyorum ve kalkıp deprem mi oldu diye seslenirken tekrar baslıyor bu sefer terastan aşağıya çevreye bakmak yerıne terasın tam ortasına gidiyorum cunki kenara gidip sarsıntıdan aşağı dusmek istemıyorum sonra uzun suren sarsıntı esnasında şehadet getirmek isterken Allahu ekber diyorum, ezan okumaya başladıgımın farkına varıyorum ve susup tekrar deniyorum ama bir turlu şehadet getiremiyor hatta getirmek isterken Allahu ekber-Allahu ekber tekrar ediyorum içimde bir korku kaplıyor ve tekrar yuksek sesle şehadet getirmek isterken Allahu ekber deyince bu sefer komple ezanı okumaya devam ediyorum. Ve bina bir köşesi tam karşısına denk gelen diğer köşesine gelecek şekilde dönerek etraftaki binalara bi zarar vermeden yıkılıyor ve ölüyorum sanırım die cenin pozisyonu alıp gözlerimi kapıyorum. Sonra büyük bir cami avlusunda bi namaz kılmak için camiye girişine giderken avluda önde 2 arkadasında 3 yada 4 tabut uzerlerınde arabistan bayragındaki gibi şehadet yazan yeşil bir bez göruyorum ve onlar ailem galiba diye birden bağırarak ve hıçkırarak ağlamaya baslayınca cemaat bana donup aralarında "5 yıldır komada gibi sesizdi" "kendine geldi galiba" gibi söylenmeye başladıklarını duyuyorum ve bir anda sesizleşip o tabutların aileme ait olamayacagını dusunup o 5 yılın şokuyla uyanıyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hosgeldiniz misafir kardesim..
Ruyalariniza Hayırdır inşallah diyelim Rabbim HAYRA cikarsin!
Rüyada deprem görmek pek hayra yorulmaz. Para ve mal kaybına ve sıkıntıya yorulur..
Cana gelecek olan malla gelir ins..
Rüyada deprem görmek İş yaşamınızda bir takım sorunlar veya çevrenizde tartışmalar
büyük hayal kırıklıkları ve acılara işaret eder..ayrica buyuk bir SARSINTI Trauma ile ayni zamanda kendinize gelecegiz, gaflet uykusundan uyanacaginiz sekilde de yorumlanir...

UYAN EY İNSAN OĞLU YETER ARTIK KENDİNE GEL VE TİTRE NEYİN PEŞİNDESİN‏...
keşke demeden once Alllahın ipine sımsıkı sarılmayı rabbim bizlere nasip etsin ibadetin şuuruyla şuurlandırsın ..

''mezardakilerin pişman oldukları şeyler için
dünyadakiler birbirlerini yiyorlar!..''
-GOETHE-

belki de bunlarin hic biri olmiyacak! insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..
insan dis dunyasini ins. Allah-in izni ile degistiginde ic dunyasi da degisip Ruyalarda farkli gorulecektir..
rüyada depremin oldugunu görmek bir uyari bir ikaz gorevini de yapmakta..
Siz sanirim ayran gonullu, Sipsevdi her seye cabuk baglanan, seven ve olaylardan cok cabuk ve derin etkilemnen bir yapiniz var!!
Ilk once ins. Kendimizi degistirelim..ve Rabbim de icinde bulundugumuz ortamin mekanin durumunu degistirir...
Rabbim Sizi düşmanın serrinden fitne ve iftiranin şerrinden tabii affetlerden cumlemizi korusun ins.

Hic bir rüya yasanilan ortamdan bagimsiz bir sekilde yorumlanamaz...

Günümüz dünyasının en büyük problemi müslümanların yeterince güzelleşememesidir desek hiç abartmış olmayız.
Güzellik fıtrî bir özelliktir. Güzel Zât’ın güzel olarak yarattığı insanın güzeli gören güzelden zevk alan rûhu etrafta güzeli arar bulur.
Güzel herkes için ihtiyaç duyulan bir hoşnutluk bir haz duyma ve kesin hüküm verme işidir.güzele bakmak güzeli düşündürür; güzeli düşünmek de insana huzur verir.”
Huzurlu olmak istiyorsak etrafimizdaki olumsuzluklara bile guzel bakmayi gormeyi ogrenmeliyiz...

ALLAH İNSANLARI ZORLUKLARLA DENEMEKTEancak hiç kimseye güç yetirebileceğinden fazlasını yüklememektedir.
ALLAH samimi kullarına bir zorluk verdiği zaman ondan çıkış yolunu da açar;

"İnsanın önünde ve arkasında kendisini ALLAH'ın emrinden koruyan takipçiler ( melekler ) vardır.
Hiçbir toplum KENDİ NEFİSLERİNDE OLANI DEĞİŞTİRMEDİKÇE ALLAH ONLARIN DURUMUNU DEĞİŞTİRMEZ.
Şayet ALLAH bir toplum hakkında bir kötülük isterse artık onu geri çevirecek kimse de yoktur. Onlar için ALLAH'tan başka bir koruyucu da yoktur."
Rad suresi 11 ayet.

Üst Alt