• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyamda Karanlıkta otobüs yolculuğu yapmak

Perihan0

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm Kardeşim,
Biz dört kız kardeşiz,ben en küçük kızım.En büyük ablamla küsüm.Rüyamda-hayır olsun-küs olduğum ablam-en büyük olan-diğer ablam-ikinci olan-ve ben-en küçük olan-birlikte otobüsle akşam yolculuğa çıkıyoruz,ablamla barışıp onun evine gidecekmişiz.Yanımdaki 2.ablam iyiki çıktık yola barışırsınız ,eve gidincede sohbet eder,dertleşir bu küslüğü bitirirsiniz diyor.
Bende tamam diyorum,yanımızda olmayan 3. ablam ne der kızarmı diye endişeleniyorum,çünkü asla affetmiyeceğimi ve çok kızgın olduğumu söylemiştim,bana şimdi ne der diye düşünüyorum,o sırada otobüs zifiri karanlığın içine girdi,aşırı hızlandı.Bu yolculuğun sonu facia diye düşünürken,birden yavaşladı ve heryeri ışıklarla aydınlanmış olan terminale girdi.Derin bir nefes aldık.Yolculuk bitti,uyandım.Rüyamı yorumlarsanız sevinirim,şimdiden Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hos geldiniz Peri kardesim..
Hayirdir insallah..
aa bu ne guzel tevvafuk..Biz de dört kız kardeşiz ben en küçük kızım...
o yuzden galiba hic buyuyemedim...annemi kaybedikten sonra 3 ablama da Anne gibi sarildim sanirim...
annemin yerini ASLA tutamazlar onlar benim Annem gibi Sakin, Sabirli, merhametli degil.. onlar Benim Annem degil.. Anneler gunu hic birini ASLA aramam!! ama onlarda Benim Annemin KIZLARI.. ve annem den bir parcalar diye bana cook KIYMETLIDIR ler...
aahh Ben de En büyük ablamla küs degilim ama rah. anneme yapilan bazi haksizliklardan dolayi ona KIRGINIM!!
ama onun da insanligina felcli bir yasliya senelerce bakmanin, ailesi ve evladlari ile olan agir imtihanin verdigi sinirsel ve gerginlige bagliyorum..
O ne Bana ne de anneme Haksizlik yapmadi O sadece kendine etti..
Kazanma kusaginda kaybedenlerden olmak ne kadar ACI bir bilseniz kardesim..
artik ona KIZMIYORUM.. ACIYORUM...cunku kendi evladlarindan daha betterini yasiyor ve eminim vicdan azabi ona ceza olarak yeter.. Allah Yardim etsin..
Onun yerinde olsam belki de ben de ayni sekilde davranirdim kim bilir..
Kendim ettim kendim buldum misali..
Hani bazen basimiza sebepsiz gibi gelen belalar var ya inanin kardesim bunlar aslinda hep bizim kendi ellerimiz ile yaptiklarimizdir...
insan ne yaparsa kendine yapar.. İyilik yapana iyilik, Kötülük yapana nihayetinde ''ATEŞ'' var.. İnsan unutsa bile .. Yaşam ''VADE'' dolana kadar.. birde hesap, kitap mahser sual gunu var..Ve Insan Aldandi...

Ruya da Bir kimseyle sulh yapmak yahut iki tarafın barış yaptığını görmek ; aradaki ihtilafların derinleşmesine;
Barış yapmak bazen daha hayırlı bir işi tercih etmeye,
Bir kimseyi yahut insanları barışa çağırmak, sapkınlık içinde olan kişi yahut kişileri hidayetee, haklı olan tarafa çağırmaya;
Dargın olduğu biriyle barışmak o kimsenin hukukunu gözetmeye, Birbiriyle küs olan insanları barıştırmak hayırlı iş ve teşebbüslere, Allah katında makbul amele dellet eder...

kardesim bu genel yorum ama Sizin ruyanizi Allah-in izni ve hidayetti ile soyle yorumlanir;
Siz bu darginliga devam ederseniz bu olay daha da buyuyecek ve cirkin bir sekilde Allah-in RAZI oldugu sekilde degil Seytanin elinde ikinizde oyuncak olup iki tarafinda kaybedecegine delalettir...

Bu Ruya biraz da bilincalti onunla konuşmak, tartışmak, aslında kendi kendinizle gerçek yaşamınızda yapamadığınız bir iç hesaplaşmadır. Niçin böyle oldu,böyle olmamali idi.. sorularının cevabını arama çabalarıdır.

Sual: Küs durmanın dindeki yeri nedir?
CEVAP
Erkek olsun, kadın olsun, dünya işleri için, müminin mümine darılması, onu terk edip uzaklaşması, aradaki bağlılığı, ilgiyi kesmesi caiz değildir.
Müslüman olan ve dine uygun yaşayan akrabayı ise, hiç olmazsa haftada veya ayda bir ziyaret etmeli, kırk günü geçirmemelidir.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Nafile namaz, oruç ve sadakadan daha faziletli amel iki kişi arasini bulmak ve düzeltmektir. Çünkü ara bozuklugu dini kökünden yikar.)
Bu yuzden kus ve dargin durmayin, ALLAHTAN KORKUN!

Perihan0

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm sevgili gönül sızım kardeşim bana zaman ayırıp bu kadar emek verip adeta hoş sohbet edercesine dertleşiyormuş gibi cevap yazman rüyamı yorumlaman beni son derece mutlu etti çok çok teşekkür ederim ALLAH sizden binlerce kere razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim bir sey degil!Cumlemizden..
aslinda her ruya insanin icinde bulundugu sart ve kosullari yansitir.. ama bazilari uyari ve irsad seklinde..
Sizin Ruyaniz Size Allah-in bir lutfu bir uyarisidir...'

"otobüs zifiri karanlığın içine girdi aşırı hızlandı.Bu yolculuğun sonu facia diye düşünürken birden yavaşladı ve heryeri ışıklarla aydınlanmış olan terminale girdi.Derin bir nefes aldık.Yolculuk bitti"

zifiri karanlığın içine girdi aşırı hızlandı..icimizdeki kin, nefret, darginlik, küskunluk...zifiri karanlığımizdaki ic dunyamizda boguluyoruz..hic birimiz mutlu, huzurlu degiliz..
Su kisacik hayatta sevmek, kardesce gecinmek var iken birbirimizden ayri ,gayri, dargin yasiyoruz..
Bugun ablanizi kaybetseniz eminim vicdan azabi duyardiniz...
Siz bu darginliga devam ederseniz bu olay daha da buyuyecek .belkide cocuklariniza da yansiyacak!!cocuklarimiza boyle mi ornek olmaliyiz..
Yarin sizinde iki cocugunuz oldugunda veya varsa onlar da birbirine dargin olmiyacaklar mi? Anne Sen de ablana kusmustun diye bir de Sanki ders almiscasina ogunecekler..
dedim ya ruyanizin yorumu; kuskunluge devam ederseniz..bu cirkin bir sekilde Allah-in RAZI oldugu sekilde degil Seytanin elinde ikinizde oyuncak olup iki tarafinda kaybedecegine delalettir...
Hayirli Geceler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gönül kazanımda biraz temizlik yapıp içimi döküp işe yaramıyanları atmak ...
aslinda bunu SIK SIK hepimizin yapmasi gerekir..
gönül kazanımiz o kadar gereksiz seyler ile dolu ki sanki nefis Sarayi...
insanların en büyük düşmanı kendi nefisleri. Nefsine güvenen hep aldanır...
Gönlümüz çıplak gönlümüz üryan. Kalbimiz püryan!. Dışımızdaki dağınıklık içimizin birliğine engel oluyor...
Dış dünyamızla iç dünyamız uyum sağlayamıyor...
Darmadağın oluşumuz!Ruh ile nefis hep bir savas halinde kendimiz ile bir cihada girebilseydik eger???
Nefsimiz Nefisten kalmaz bir eser. .Huzur bulurdu kazan!""

Hayat böyle içini döktü yazan. Herşey yerli yerinde sadece -beni -attık kazandan."
Meddet Ya Rabbi! Rahmet!Hidayet kapina geldim bos cevirme ...

Kalp kazanimiz o kadar cok Öfke kin ve nefret ile doludur ki..sanki Rahmette yer kalmamis gibi..tika basadir!
bir kalpte kin varsa orda Rahmet olamaz derdi Garip anam....
Nefret biriktiren öfke biriktiren iflah olmaz. ...HAKK in aşkını da bu karanlıklar içinde kaybeder...
Kin ve öfke biriktirilmiş bir kalpte sevgi de kendine yer bulamaz.
Bu öfke niye?
İnsan unutmalı insan affedebilmeli... Yanlışa yanlışla cevap vermemeli. Kin biriktirmenin bir faydası olmadığını kabul etmeli...
Bu anlamda unutmanın ne kadar önemli bir nimet olduğunu görüp hamd etmeli.ve unutup hayatina devam edebilmeli..

Üst Alt