• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyamda deprem ve fatiha suresi

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
S.a ablacığım 1 saat uyudum rüyamda deprem oluyordu her yer sallanıyordu korkuyordum daha sonra da telefonuma mesaj geliyordu ya da mail arkadaşım babam vefat etti fatiha okur musun diyordu bende seve seve diyip okuyordum.. ben bu tarz kuranlı ya da islam dini ile ilgili rüyalar görünce altında hep hayır aramak ve bulmak istiyorum sizinle de o yuzden paylaşmak istedim... teşekkür ediyorum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam
Ruyalariniza Hayırdır inşallah diyelim Rabbim HAYRA cikarsin!
Rüyada deprem görmek; pek hayra yorulmaz. Para ve mal kaybına ve sıkıntıya yorulur..
hayal kırıklıkları ,SIKINTI ve acılara işaret eder..

insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..
insan dis dunyasini ins. Allah-in izni ile degistiginde ic dunyasi da degisip Ruyalarda farkli gorulecektir..
rüyada depremin oldugunu görmek bir uyari bir ikaz gorevini de yapmakta..Ilk once ins. Kendimizi degistirelim..
sakin sabirli ve sevdiklerimize ve sevmediklerimize karsi adil!adaletli olalim..

Rüyada Fatiha'yi veya ondan bir ayet okudugunu yahut kendi üzerine okundugunu görmek
o kimseye Allah-u Teala'nin ser kapilarini kapayip hayir kapilarini açacagina isarettir..Allahu alem...

EY Rabbim Görünenin Ötesini Görebilmeyi esyanin ve insanin aslini gorebilmeyi Rabbim cumlemize nasip etsin..
Esyanin Aslini gorebilmek iste butun marifet feraset Hidayet de burada...
ama bunlari Allah-in izni ile de gorup fark edebilmemiz icin
İlim (veya yeterli düzeyde bilgi) amel ve ihlâs…de gerekli..

Ibadet edip daima Allah tan o sevdiginizi istemeniz yerine Rabbimin Sizin icin HAYIRLI olani isteyin kardesim..
Hayirli geceler..

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
ben artık hiç bir şey istemiyorum çünkü hiç bir isteğim olmadı...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ahh kardesim ahh! Allah ilk önce Size sağlık, sonra huzur versin..insan bir anda her seyini kaybedebilecegini dun yasiyarak tekrar ögrendim...
Allah'a şükürler olsun ki, en sancılı dönemlerim de bile hemen toparlanıp huzurun sadece içimde olduğunu biliyorum artık...

İnsanoğlu mutluluğu hep hor kullanıyormuş... Hep şikayetçi, hep bıkkınmış... Bir gün melekler, mutluluğu saklamaya karar vermişler. '
'Saklayalım, zor bulsunlar. Zor buldukları için belki kıymetini bilirler.'' diyerek başlamışlar tartışmaya.
Sorun büyükmüş. Mutluluğu saklamak kolay değilmiş çünkü. Kimisi "Everest'in tepesine saklayalım", kimisi "Atlas Okyanusu'nun dibine" demiş.
Tac Mahal'in kubbesi, Mekke sokakları, İtalyan sofrası, bir hastanenin yeni doğan odası, dondurma külahı, sigara paketi, lale bahçesi...
Pek çok yer düşünmüşler ama hiçbiri yeterince zor gelmemiş..
Derken, meleklerden biri "İçlerine saklayalım." demiş. "Kimsenin aklına gelmez içine bakmak…" İşte o gün bugündür mutluluk insanın kendi içinde saklıymış...
Hiçbir mutluluk kolay gelmiyor. Kolay kolay gülmüyor insanın yüzü... Emekte ve insanın içinde saklı mutluluk.
Bu yüzden gözünüzun biri hep içeride olsun.
Siz dışını boş verin, içine bakın...hiç bir isteğiniz olmadı ise vardir bir Hikmetti!!!
Hayirli aksamlar..

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
nedense benim istediğim şeylerin olmamasında bir hayır var arkadaşlarım çevremdeki herkes mutlu sevdikleriyle iyi onların ki hayırlı da neden benim ki hayırsız.. ya bunu da geçtim ben boşuna üzüldüğüme yanıyorum aslında salak gibi

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Guzel kardesim Ben sizin ki hayırsız demedim olmuyorsa vardir bir hikmetti dedim!!
her kesin kaderinin plani farkli, farkli islemekte...
etrafin da gördüğün her çifti mutlu sanma!
tmm "geçtim ben boşuna üzüldüğüme yanıyorum aslında salak gibi "
o zaman artik uzulmeyin..hayattiniza kaldiginiz yerden devam edin.. Bakin Size ilk yazdigim konulardan bazisini bulup ekliyeyim..
sonra Seven insan Salak mi yoksa hem sağır, hem kör mu bir bakalim..?
Allah sevdiklerinizin acısını göstermesin.de
birak ayri yerde de olsun..yeterki yasadigini bilmek bile bir nimettir..

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
ablacım merhaba, ben size kendim adına güzel bir haber vermek istiyordum dün söylemeyi unuttum bugünde nereye yazacağımı bilemedim buraya yazmaya karar verdim, bu yıl üniversite sınavına girmiştim 2 yıllık ön lisans istiyordum aldığım puanda buna yetiyor, inşAllah güzel olacak benim için :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ablacım merhaba, ben size kendim adına güzel bir haber vermek istiyordum dün söylemeyi unuttum bugünde nereye yazacağımı bilemedim buraya yazmaya karar verdim, bu yıl üniversite sınavına girmiştim 2 yıllık ön lisans istiyordum aldığım puanda buna yetiyor, inşAllah güzel olacak benim için :)

Merhaba kardesim bu habere cok sevindim..demek ki onca yasanan olayin hikmet ve sebebi bu imis..:tüüh:,

"İnsan hayrı istediği kadar şerri de ister. İnsan pek acelecidir!..." İsrâ 17/11

Sena kardesim bu sana iyi bir ders olsun bir sey olmuyorsa inan ki muhakak ki Rabbimin bunda da bir sebep,gaye ve Hikmetti vardir..
Kaderin Senin icin oynadigi oyunda Kaderine RAZI olursan dunya, ahiret, maddi ve ruhsal sagligini da imanini da korumus olursun..
kadere karsi gelirsen Kedere gidersin..
Eğer biz kadere ve Kader-in sahibine teslim olup sabredersek onu
taşırsak sonraları kader bizi mutluluga taşır...
bunu da bu gun ogren....

acilangul1

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
çok teşekkür ediyorum sevinmenizde beni ayrıca mutlu etti... yalnız bir şey sormak istiyorum, bu yaşadığım şeylerin bununla ne alakası var ben anlayamadım affınıza sığınarak dan bunu belirtmek istedim :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sena kardesim burdaki olaya daha buyuk bir pencereden bakin..
Kaderin hikmet planini nasil isledigini biz bilemeyiz sadece Allah bilir ve Biz kaderimizi yasariz...
eger Sen 3 ay once nisanlanmis olsaydin
"2 yıllık ön lisans istiyordum aldığım puanda buna yetiyor "
simdi bu tahsilli yapmaya ortaminiz musait olurmu idi?
Siz daha cok gencsiniz.. demek ki evlilikten once yasamaniz gerekli olan baska seyler de varmis..
Kader hayattimizda onumuze cikaran sebep ve kazalar ile yonumuzu belirleriz..
bazen ufacik bir olay butun hayattimizin gidisattini degistirebilir..

Kaderin Senin icin oynadigi oyunda Kaderine RAZI olursan dunya ahiret maddi ve ruhsal sagligini da imanini da korumus olursun..
kadere karsi gelirsen Kedere gidersin..
Eğer biz kadere ve Kader-in sahibine teslim olup sabredersek onu
taşırsak sonraları kader bizi mutluluga taşır...

40 yillik hayattimda neyi ogrendim derseniz ?
her insan kendi Kaderini yaşar Hayat Sadece yaşatır.
...
Sizin su an yasadiginiz gibi...

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
evet benimde hayalim hep bir yer okumaktı ve bunu oda biliyordu oda çok istiyordu benim okul okumamla onunla beraber olamayacağımın ne alakası olabilir ki hatta biz konuştuğumuzda ikimizin geleceği için güzel olur diye de düşünüyorduk lakin olmadı... ama dediğiniz gibi KADER bilemiyorum ne olacağını...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
evet benimde hayalim hep bir yer okumaktı ve bunu oda biliyordu oda çok istiyordu benim okul okumamla onunla beraber olamayacağımın ne alakası olabilir ki hatta biz konuştuğumuzda ikimizin geleceği için güzel olur diye de düşünüyorduk lakin olmadı... ama dediğiniz gibi KADER bilemiyorum ne olacağını...

Guzel kardesim..O da Sen de okumani istiyordunuz!Dusunsene Allah kalbinize gore verdi..
iliski, nisan bunlar gergin, stressli donemlerdir..
okul, egittim ve evlilik bir arada yurumez!!
Dun sana ne yazmistim..Sevdani simdilik Gönül topragina ek!!
elbette bir gun bu kiş da bitip Bahar gelecek..belki YARIN..belki iki Sene sonra Belki YARIN dan da YAKIN...

acilangul1

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ediyorum, o benim gerçekten okumamı tüm kalbiyle istiyordu bende istiyordum çok fazla çalışmadım ama çok istedim sınavda tefriciye okudum :) her neyse sizden de Allah razı olsun kafanızı şişirdim bhoff.. bu arada sizide görmüş oldum resimden hep merak ediyordum bende kendi resmimi koydum.. çocuğunuzda çok tatlı maşallah sizi gördüğüme çok memnun oldum.. hayırlı geceler tekrardan çok çok teşekkürler:)

Üst Alt