• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyalarımı gerçek hayatta yaşıyorum

nazlı00

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba
Ben yeni üye oldum. Uzun zamandır böyle bir foruma katılmayı düşünüyordum ama zamansızlık araştıramamıştım. Nasip bugüneymiş.
Benim merak ettiğim şey; ben rüyalarımın büyük bir kısmını gerçek hayatta yaşıyorum. Bazen aynısı oluyor, bazen çok yakın, bazense o olayla ilgili daha basit bir şey ama mutlaka oluyor.
Bunlar genellikle günlük hayatta yaşadığım şeyler. Örneğin geçen gece rüyamda iş yerinde masama çay döküyordum. Uyandıktan sonra dedim böyle bir vaka olacak dikkat etmem lazım hani herkesin bakışı falan odaklanır ya..
Sonra ben değil ama yan masamdaki kişide oldu aynı olay, bir an gözümde canlandı rüyam. Bu size tesadüf gelebilir. Ama başka örnek vereyim. Rüyamda iş yerinden biriyle bir konu için tartışıyorum. Ve gerçekten birkaç gün sonra öyle bir konu için burun buruna geliyorum, sonunu bildiğim için orada durmaya çalışıyorum.. çok alakasız birini görüyorum rüyamda.. diyorum ki bununla ilgili bir şey olacak. Bir gün sonra o kişi geliyor. Birkaç yıldır gelmeyen biri mesela.
Çok daha net bir örnek vereyim. Bir kere atıyorum ismi Ahmet güzel diye biri nişanlanıyormuş. Aynen isim ve soyisim olarak görüyorum. Düşün düşün tanımıyorum kesinlikle. İş arkadaşıma sordum bu ismi tanımıyor musun sen dedim. Dedi “aa sen nereden tanıyorsun Mehmet beyin dünürü o” bir sorsanıza onun bir şeyi var sanırım dedim.
Adam kalp krizi geçirmiş mesela.
Bunun gibi o kadar çok şey var ki..
Çok korktuğum bir olay için rüyamda çok rahatlatıcı bir şey görüyorum. Ve ondan sonra sonunun iyi olduğunu anlıyorum tasalanmıyorum gibi. Hatta eşime diyorum: merak etme ben rüyamda gördüm bir şey olmayacak diye.
Eltimi çok kötü halde gördüm birkaç ay önce evlerinde düğün vardı ama hiçbir şey yetişmiyordu. Ben de geç kalmıştım ve saçımda bir sürü kepek vardı. Eşime dedim yengenlerde bir şey olacak. Birkaç gün sonra amcası vefat etti.
Bu tür şeyler yaşayan var mı acaba?

vaveyla

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba, bu konuda en iyi gönül sızım hocamız cevap verir herhalde ama çok ilginçtir ki benim de başıma geldi bu tür olaylar. Çok sık olmadı fakat olacak bir işi rüyamda aynen gördüğümü biliyorum. bunu o iş olduktan sonra anlıyorum genellikle. Bir de annemin gördüğü bazı rüyaların aynen birebir gerçekleştiğini biliyorum. Burada tam olarak ifade etmek zor ama aynen çıkan birebir görüldüğü gibi çıkan rüyalara annemde şahit oldum.

Annem bir yakınımızı görmüştü rüyasında, bir yatakta üzerinde pijama ile perişan halde yatarken. Daha sonra tesadüf olarak o kişiyi ben hastaneye götürdüm, aslında çok uzağız birbirimize, yakınımızın eşi o gün bir konu hakkında benimle görüşmek için çağırmıştı. Dışarı çıkıp akşam döndüğümüzde yakınımızı evde kendinden geçmiş bir şekilde bulduk. Eşi kendi aracıyla ben ambulansla hasteneye gittik. Gerçektende aynı annemin rüyasındaki gibi yakınımızı yatakta perişan halde yatarken gördüm. Uzun bir sürede hastande kaldı.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba İnsanoğlu bir muamma!!Allah izin vermedikce Gel uğraşma çözemezsin!!
İnsan beş temel duyusuyla maddi evrene bakar. Maddi evrendeki görüntüyü kokuyu sesi vs. enerji titreşimleri olarak alır algı organları ve beyne ulaştırır.
Anlamlandırırız, kavrarız.
Bir de insanın ruhani evrenlere bakan duyuları vardır. Bu duyular bedenin organları aracılığıyla değil, doğrudan ruh üzerinden beyne transfer olurlar.
Örneğin fottoğraf maddidir, göz görür ve beyne iletir, ruh beyinden algılar. Ama rüya nurani evrendendir. Onu göz veya herhangi bir organ görmez, ruh görür ve beyne iletir.

İnsan bazan hissi kablel (arapça,Kalbin hissi; vuku bulacak olacak bir hadiseyi önceden bilme-görme-hissetme,anlamlarına gelen deyiş. bir nevi altıncı his .)
insan önceden bazı olacak şeyleri hisseder. Bazan bu uyku halinde bazan uyanık olarak da olabilir.
Daha çok uyku halinde iken insanın hisleri alem-i şehadete kapanır mana alemlerine açılır. Bu zamanlarda hissi kablel vuku olarak bazı olayları hissedebilir. İnsan uyandığı zaman bunları hatırlayamayabilir. Gece uyku halinde hissedip unuttuğu manaları, daha sonra normal hayatta karşılaştığı olaylarla hatırlar ve "sanki ben bunu daha önce yaşamış gibiyim" der.

Hemen herkes farkında olsun veya olmasın başından geçmiş bir hayli esrarengiz hadise vardır. Mesela, herhangi bir hadiseyi önceden hissetme veya zikredilen bir şahsın,
üç-beş dakika sonra çıkıp-gelmesi, ilk defa karşılaştığı şahsı veya manzarayı önceden görmüş olma hissi birinin içinden geçenleri okuma,
bir düşüncenin bir-kaç insan tarafından birden ifade edilmesi, olduğu gibi zuhur eden ilhamlar hepimizin başından geçen dünya kadar hadise vardır ki, bunların hiçbiri üzerinde ne düşünmüş ne konuşmuş ne de imâl-i fikretmişizdir.

Buna rağmen bu sırlı hususlar ve bu esrarengiz alaka bizlere daima bir takım gizli mesajlar sunmakta, hayatı ve kâinatı daha şuurlu bir şekilde duyup yaşamaya davet etmektedir.
Hayatı duyarak yaşayan ve bir kısım garip hadiselere maruz kalan insanın,hayatta Beşinci Boyuttan akil ve idrak ile olaylari ,kendi Varlığına dönüşüm yaparak!
fark etmemiz isteniyor olabilir...

Allah'ın bildirmesi ile insanlar, "gayb" dediğimiz ve insan ilmine perdeli olan malumatları da bilebilmektedir...
neden ve kimlere bu gayp perdesi acildigi ise sadece Rabbimin bir SIRR-i Hikmetti ve Takdiridir!!

"Gaybı sadece Allah bilir" demek Cenab-ı Hakk, gaybı kimseye bildirmez demek değildir. Nitekim ayette bu husus açık ifade edilerek, istisna yapılmıştır.
"Gaybı bilen O'dur. Gizli bilgisini kimseye göstermez. Ancak razı olduğu elçiye gösterir. O elçinin önüne ve arkasına gözetleyiciler koyar." Cin, 72/25-26

Diğer taraftan seviye farkı çok değişik olmakla beraber, Cenab-ı Hakk bazı veli kullarının da gözlerini açar, onlara, başkalarının göremedikleri noktaları gösterir.
Yani bazı kimseler fıtratlarında bu duyuya ait meleke mevcuttur.
Hatta bazı insanlar, böyle bir ruhî melekeye sahip olarak yaratılmışlardır. Onlar, da kendi cehd ve gayretleriyle, Cenab-ı Hakk'ın fıtratlarına yerleştirdiği bu melekeyi çalıştırır
ve istikbale ait çok meseleleri hissedebilirler.

https://www.islamiforumlar.net/gonu...ar-gerceklesmeden-once-bana-malum-oluyor.html

nazlı00

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ağzınıza sağlık yorumlarınız için. yaşayanlar bilir bazen çok sıkıntı oluyor butür şeyleri rüyada görmek.
Daha çok yazan olsa keşke de bilgi alış verişinde bulunabilsek. aslında ben bunu ilk kez lisede yaşamıştım. bir sınavım çok iyi geçmişti ama rüyamda 73 almışım kağıdımı görüyorum. hadi canım dedim mümkün değil. sonuçlar açıklandı. kağıdın aynı yerinde aynı yazı aynı şekilde yuvarlak içine alınmış birebir. şimdi 33 yaşındayım yine bazen ciddi bazen de sıradan olayları rüyama giriyor. bazı insanlar bunu 6. hisle bağdaştırıyor. bazıları da inanışıma tamamen ters olan fal bakmamı istiyor. bir de anlam vermediğim rüyalar var. bir kaç ay önce. uçsuz bucaksız bir çöldeyim. 2 sakallı ama temiz yüzlü insan yanıma geldi. araplar gibi giyinmişlerdi. bir tek ben ve onlar varız.,biri bana dedi ki: şimdi sana bazı şeyler öğreteceğiz sen de bunu insanlara öğreteceksin.doğanın 5 elementi vardır. hava, su... 5 tane bir şey sıraladı hatırlamıyorum şimdi ama rüya sabahı aklmıdaydı. bu kadar başka detay yok bununla ilgili. buna benzer şeyler de var. ya da daha değişik.
Peki bunları görmek ya da görmemek insanın kendi eliinde midir arkadaşlar? Okuyan herkesten Allah razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
SübhanALLAH.. Allah'ım hikmetinden sual edilmez..
bunları görmek ya da görmemek insanın kendi eliinde değildir..
selametle...

K

kalp gözü

Kayıtsız
Misafir
Hocam ben anneme gördüğüm her rüya gerçek oluyor dedim. Rüyalarımın bereketini kaçırır mı?

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Ağzınıza sağlık yorumlarınız için. yaşayanlar bilir bazen çok sıkıntı oluyor butür şeyleri rüyada görmek.
Daha çok yazan olsa keşke de bilgi alış verişinde bulunabilsek. aslında ben bunu ilk kez lisede yaşamıştım. bir sınavım çok iyi geçmişti ama rüyamda 73 almışım kağıdımı görüyorum. hadi canım dedim mümkün değil. sonuçlar açıklandı. kağıdın aynı yerinde aynı yazı aynı şekilde yuvarlak içine alınmış birebir. şimdi 33 yaşındayım yine bazen ciddi bazen de sıradan olayları rüyama giriyor. bazı insanlar bunu 6. hisle bağdaştırıyor. bazıları da inanışıma tamamen ters olan fal bakmamı istiyor. bir de anlam vermediğim rüyalar var. bir kaç ay önce. uçsuz bucaksız bir çöldeyim. 2 sakallı ama temiz yüzlü insan yanıma geldi. araplar gibi giyinmişlerdi. bir tek ben ve onlar varız.,biri bana dedi ki: şimdi sana bazı şeyler öğreteceğiz sen de bunu insanlara öğreteceksin.doğanın 5 elementi vardır. hava, su... 5 tane bir şey sıraladı hatırlamıyorum şimdi ama rüya sabahı aklmıdaydı. bu kadar başka detay yok bununla ilgili. buna benzer şeyler de var. ya da daha değişik.
Peki bunları görmek ya da görmemek insanın kendi eliinde midir arkadaşlar? Okuyan herkesten Allah razı olsun

Merhaba aynı durumu bende yaşıyorum. Ve bazen yanlış kararlar almama sebeb oluyor. Ilk olarak 21 yaşında başladı... Ruyada bir oda da ayna karsısında sacımı tararken gördüm kendimi aynanın yanında bir parfüm vardı ve ismini okuyamadan uyandım uyaninca dusundum ismi neydi ki diye... Sonra bir ay sonra kendimi aynı konumda buldum ve parfumun ismini orda okudum... bunun gibi sayısız seyler yasadim. Ruyamda ben doğmadan once 20 sene önce yasamıs ve vefat etmis birini (babamın arkadaşını) gordum. Rüyamda vedalaşıyordu babam ile.. Sonra ögrendim ki vedalasamadan birden bire ölmüş ve ben öle bir arkadaşı olduğunu bilmiordum. Arkadaşımın vefatını 4 ay öncesinden ruyamda nerede nasıl olacağını gördüm ama hangi arkadaşım olduğunu goremedim. O yuzden de engel olamadım. Ve aynı sekilde 4 ay sonra vefat etti.. Bu durum dejavu değil... Rüya bilimcilerine göre 2. Seviyede dolaşıyoruz bu durumu yaşayanlar...

Üst Alt