• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada yüksekten düşmek

Hüzünlü Kul

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın Aleyküm kardeşlerim,

Sabah bir rüya gördüm. Çok etkilendim. Rüyamda annem bir ev almış. Beyaz, bahçeli, yalı gibi tıpkı 3 katlı. Ama çok işçiliğe ihtiyacı olan bir evdi. Bahçesinin düzenlenmesi gerekiyordu, çimen filan yoktu. Evin içinde de hatırladığım şey merdivenler yoktu. Bu nedenle sıkıntı yaşıyordum. Dışardan bakınca güzel görünüyor ama evi hiç sevmiyorum. Evin dışında bir yerde 6 tane olduğunu tahmin ettiğim usta vardı. Ben yine yüksekte bir yerde kalmıştım. Demirden gibi ama eğimli bir ip diyim aşağı sarkan oradan inmemi tembihlediler. Orası evin içi değildi sanki bahçede ayrı bir yer daha vardı gibi ama ben o sırada evin orada kız kardeşimi, küçük kardeşimi ve annemi görüyorum. Evin dış cephesinde gri molozlar görünüyor. O sırada kız kardeşim dengesini kaybedip yukarıdan aşağıya düşüyor, o sırada çığlık attı. Moloza sol ayağı takılıyor düşeceği sırada o nedenle tam da yüzünün üstüne düştüğünü gördüm pat diye yüzükoyun düştü. Hafif bir toz yükseldi düşünce. Ben dehşete kapıldım. Yukarıdan nasıl indim bilmiyorum koşuyorum. Ben kardeşime yaklaşınca kardeşimin olduğu yer su oldu. Suya gömüldü tüm vücudu kayboldu. Suyun üstünde hafif kabarcıklar oldu, nefes alınca olur ya. Ben de nefessiz kalır diye yüzme bilmediğimi rüyamda da bildiğim halde o suya atladım kardeşimin kafasını dışarı çıkardım. Kardeşim kendinde değildi. Zaten düştüğü anda da kendinde olmadığının farkındaydım. Sonra küçük kardeşim filan doktora götürecekken yüzünün üstüne düştüğü için o şekilde söylenecek ben tam vücut taraması yaptırılmasını söylüyorum. Tamam dediler. Sonra uyandım. İnsanın bir yakınına rüyasında bir şey olması bile dehşet verici. Sabahtan beri hala etkisindeyim.
Rüyam bu şekildeydi. Nasıl bir yorum yapılabilir acaba?
Şimdiden Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim..
"kız kardeşim dengesini kaybedip yukarıdan aşağıya düşüyor"
kardeşiniz hakkinda bir sey yazmadiginiz icin kalpten, genelde olacaktir...
Hayirdir insallah...
Rüyada bir yerden düşmek sık görülen yaygın bir rüyadır.
Rüyaların bir çoğunda olduğu gibi bu rüyanın bize anlatmak istediği ifade, içinde bulunduğumuz güvensizlik,geçim darlığı ve taşıdığımız endişelerdir.
Altından kalkamayacağınız bir sorun karşısında iki elinizin de bağlandığı,sorunlar ile nasil başa cikacaginizi,bilmedigini ifade edilir...
Kendinizi hayat mücadelenizde yapayalnız ,yetersiz ve biçare ,hissetmenize yorumlanir...

Rüyada gördüğünüz bütün bu olumsuzluklar , sizin gerçek hayatınızı şu anda temsil etmektedir.
Düşme rüyaları aynı zamanda kişinin aşağılık duygularına kapıldığını işaret edebilir veya herhangi bir durum karşısında başarısızlık korkuları olduğunu ifade eder.

İbn-i Sîrîn: Yüzüstü yere düşmek; sıkıntı ve ıstıraba…muradınıza tam olarak eremeyeceğinize işarettir.

Ayak kayması sonucu düşmek; sıkıntıya…
Yüksekten düşmek; saygınlığınızın azalacağına…
Bir çukura düşmek; adınızın kötüye çıkacağına…
Ayağınızın kaydığını ve düştüğünüzü görmek; bir tehlikeyle karşılaşacağınıza…

Başkalarının kayarak düştüklerini görmek; düşmanlarınızın kim olduklarını öğreneceğinize işarettir...
ayrica kardeşiniz hakkinda elinizden de dua etmektende baska bir şey gelmedigine isarettir..

Rüyada düştüğünüzü görmek;hayırlı ve iyi yoldan sapmaya tabir edilmektedir..
selametle...

Üst Alt