• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada yola gitmek

oroperi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleykum, öncelik le böyle güzel ve yararlı bi site yaptıgınız icin tesekkur ediyorum ben bundan yaklasık 12 yıl önce gördügüm bir rüyayı sizlere sormak ve bilgi almak istedim.

Rüyamda bir yola gidiyordum ve karsımda 1 kadın ve bir adam oturuyordu, kucagın da ise 2 3 yasların da bir bebek vardı bir an konusmaya basladım bebekle, onunla oyun oynuyordum sonra anne ve babasının üzgün oldugunu bizzat gordum, sonra soru sordum neden üzgün oldugunu, bana cocugun cok hasta oldugunu ve tedavi icin yurt dısına gittiklerini soylediler, tabi caiz ise agzının icine bir cubuk seklinde 2 tarafı yesil le boyalı birsey koydular.

Dedim ne hastalıgı bu dedi agzının icinde büyüme var sonra o cocuk yanımda uyudugunu gordum annesi bana eger bu ameliyatı olmas ise cocugunun ölücegini söyledi sonra onların uyudugunu gördüm, cocugun basını oksuyordum birden gözlerimden yaşların aktıgını görüyordum ve orada agzımdan cıkan sözler şunlardı:ey rabbim su kucuk masum kulunun cektigi acıları bana ver o daha cocuk benim icin onun acılarını ondan alıp bana vermendir sen bagıslayan ve affedensin dedim, sabah oldugun da ise annesinin sevinclerini duydum cocuk iyileşmişti nedenini anlamadım bir anda bir çarpısma oldu ve cocuk bir anda kanatlanarak uçtu ve gökyüzünden bir ses bana seslendi ey cemil cenabı-allah senin ölmeni istemiyor ve sen buradaki gerceksin dedi sonra uyandım kalktıgım da ter icindeydim.

Bu rüyamın ne anlama geldigini asla bulamadım (ismail aga cematinden bu rüyamı mahmut hoca ya anlattım işin tuhaf yanı benim ismimi bilmiyen biri o gun bana cemil neden kapıdasın iceri gel demesiydi) arkadasım ve sasırmıstık adımı nerden bildigini sordugum da bana tebessum ederek gel otur dedi yanıma ve oradaki arkadaslara bu cocuk ne istersen verin dedi bende onları fakir ve muhtac lara vermelerini istedim (o gordugun melek senin icin gelmisti dedi) bu kadar anlatıcaklarım ben 9 10 yıldır bunu icim de hep saklı tutdum cunku bana kimse inanmıcakdı internet de gezerken sizin sitenize rastladım ve derdimi anlattım 9 10 yıldır da icinden cıkamadım sizler den ricam lütfen güzel ve anlamlı bir sekil de anlatmanızdır saygılarımla:cemil ular /istanbul/fatih

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam...Hoş Geldiniz Sabrı Cemil
Sabrı Cemil ne demek tir nezaman ve nicin soylenir bilirmisiniz?
Sabr-ı cemil, en güzel şekilde, feryat etmeden, insanlara şikayet etmeden sabretmek demektir...

"ismail aga cematinden bu rüyamı mahmut hoca ya anlattım "
O Hak Dostu bir insandir ama ben malesef kendisini hic ne gordum nede bilirim.. ilmim de onun yaninda koca bir hic tir.. ama yinede muhacirligim ile elimden, gonlumden geldigi kadar Allah-in izni ile yorumlamaya calisirim..
Siz o zamanlar 18 yasinizda bir arayis, buhran,bunalim icinde bir Ruh haline sahip olmali imissiniz Allahu alem..
Aynen bugun oldugunuz gibi.. halen ne aradiginizi bulamiyorsunuz..Ne aradiginizi kendiniz de bilmiyorsunuz sanki...
aslinda ruyadaki o kucuk cocuk sizin icinizdeki hic cocuklugunu yasiyamamis olan masum ,guzel Sabri cemil dir...

Rah. Annem ona Hakka kavusmadan bir soz vermemi istemisti...
istedigi icimdeki Onun o kucucuk..Muhacir KIZI nin Saflığıni temizligini.. masumlugunu..hep yasatmam icin yalvarmisti...
neden bunu bu kadar cok israr ile agliyarak yalvarmisti..
NEDEN?
O Zamanlar..bunu anliyamamistim..
ama simdi anliyorum ki..Benim gecmis ve gelecegimin huzuru
dunya ve ahiret selameti ve vicdan azabini kendi ruhumda KASIRGALAR halinde yasayip bogulmamam icinmis..

"gökyüzünden bir ses bana seslendi ey cemil cenabı-allah senin ölmeni istemiyor "
Her insan bir ömür yaşar. Baki kalan kubbede hoş bir seda bırakmak..BIRAKABILMEK...

Dünya hayatı ancak bir oyundan eğlenceden gelip geçici bir süsten aranızda bir övünmeden ibarettir.” (Hadid Sûresi: 20)

Faninin baki icin yaradildigi ve her sey ile en cok da birbirimiz ile imtihan edildigimiz bir mekan ...
Ne kadar da çok sınanırız bu alemde.
Hayatta kaç kere düşer-kalkar duygularımız yer değiştirir düşüncelerimiz.
Ruhumuz 4 mevsiminleri de yasar ve etrafimiza yasatiriz....
Önce var edilip sonra da başı boş bırakılmış asla olamayiz..
bu kainatta Yuce Rabbim hic bir seyi ama hic bir seyi sebepsiz hizmetsiz ve ozel bir hizmet icin yarattir iken nasil olur da insani başı boş bırakılmasi icin yaratmis olabilir?

Bu geniş alemde her sey ic ice ve bir sekilde farkli bag ve boyut ile birbirine baglidir...insanın insanla insanın tabiatla insanın Allah ile baglari vardir....
Her biri özel ve kendi derinliğinde gelişir ve olgunlasir..
Karsimiza cikan kapimiza gelen hayatimizdan gecen farkli münasebetler ile tanisdigimiz insanlardan hep bir seyler ya ogrenir yada ogretir ve birbirimiz ile bir imtihan olundugumuz bilincindeyiz hamd olsun....

ama her seyden once insan kendi kendini bilmeli tanimali zayif ve guclu yonlerini kesf etmesi lazım. "Nefsini bilen Rabbini bilir" beyanından hareketle insan nerede hangi durum karsisinda nasil tepki ve hareket edebilecegini kestirebilir..
Hayattan ne istediğini bilmeli bir amaci ve gayesi olmali.. rotasiz hic bir gemi hic bir menzile varamiyacagini bilmeli...
Kendini bilmekle başlar her şey sen kendini bilirsen yeterliliklerini bilirsen yeteneklerini bilirsen istediklerini bilirsen
Your insparation is your destination olur..diye bir soz var burda..
Yani hayatta yapmak istediklerini bilirsen o yonde de menzilin olur...

Ümit Rabbimizin bizlere en büyük bir nimetidir. ... Umut ışıkları hiçbir zaman tümüyle sönmez..
çünkü her halimizi gören ve bilen BİRİ ...
Ümitli olmak bir emirdir ve ümidini kaybetmemekse bir duadır!
Ümidiniz hiiiç eksilmesin…
Her daim ümit-le kalasınız...

Üst Alt