• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada yapışkan görmek

songül_38

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm,
Bu gece bir rüya gördüm, çok etkisinde kaldım. Ne anlama geliyor sormak istedim. Kısa bir rüya.
Annem, ablam ve hartırlayamadığım bir kaç kişi var, orta gündüz aydınlık bir yere gidiyormuşuz konuşarak normal bir şekilde. Derken bana birşey soruyolar, ben de cevap verecekken ağzımda, dilime yapışan birşey olduğunu farkediyorum. Tükürmeye çalışıyorum olmuyor, iki parmağımla ağzımda olan şeyi çıkarmaya çalışıyorum. Dilime yapışmış gibi, biraz uğraştıktan sonra tükürüyorum. Mor mu desem kara mı, tüylü gibi birşey çıkıyor. Dilim koptu sanıyorum, ama değil. Sonra arkadan birisi diyor ki "ya işte öyle olur."
Ne anlama geldiğini bilemiyorum, bir hata mı işledim de Rabbim beni uyardı. Yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden Allah razı olsun. Rabbime emanetiniz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Gönül Dostum..
Hayirdir insallah..evet bu ruyaniz Size bir uyari mahiyettindedir.. Rabbim en iyisini bilendir..
Beddua Etmek İsteği Hissettiğinizde ;Ya hayır söyle, ya sus!!
Rüyada yapıştırıcı (tutkal) görmek, insanlarla iyi geçinen, işinin ehli, zor işlerde tecrübe kazanmış, insanların arasını bulan bir kimseye işarettir.
“Ya hayır söyle, ya sus!” (Hadis-i Şerif)ine yorumlanir..
Ya insanların arasını bulmak icin konuşun ya da SUS-un!!
Beddua , edene dönermiş derler ...En güzeli kötü düşüncelerde uzak kalmak ...
Ama insanlar yenik düşüyor bazan..o zaman susmayi deneyin!! yoksa "ya işte öyle olur." diye arkanizdan soylerler...

“Konuşma sanatını bilen adam, düşündüklerinin hepsini söylemez; fakat söylediklerini düşünür de söyler.”

“Dil küçük, belâsı büyüktür.”

“Dil sükût ederse, baş selâmet bulur.”

Adamın biri Hasan Basri'ye(rah) gelerek,'Falanca adam senin gıybetini yaptı dedi.Bunun üzerine Hasan Basri(rah) bir tabak hurma hazırlayarak
adamın yanına gitti ve şöyle dedi: duyduğuma göre sen benim gıybetimi yaparak sevaplarını bana hediye etmişsin.
Ben de bunu karşılıksız bırakmak istemedim.Tam anlamıyla hediyene karşılık vermediğim için özrümü kabul et'.

Ebu ümame el-Bahili'den (r.a) nakledilmiştir:'Kıyamet günü kula amel defteri verilir.Fakat orada hiç yapmadığı bazı sevapların yazılı olduğunu görür.
Ey Rabbim !Bunlar da nereden geldi ? diye sorar.Allah (c.c),
Bunlar senin gıybetini yapanların iyilikleridir,diye cevap verir.

Yahya b.Muaz er Razi demiştir ki:Bir müminin sende üç nasibi olsun;eğer bunlar sende olursa Allah katında iyilerden yazılırsın:
Eğer ona fayda sağlayamıyorsan zarar da verme.
Onu sevindiremiyorsan bari üzme.
Ona övgüde bulunmuyorsan,hiç olmazsa kötüleme.

Davranışların dile yansıması için ruhumuza da tıpkı bedenimiz gibi bakmalıyız.
Ruh, güzellikleri yaşatmak için de emeğe ve bakıma ihtiyaç duyar.Kusurları düzeltmek farkında varmak ne kadar kıymetlidir.
Rabbim bizleri, dilimizi tutmayi nasib etsin veyahut hayr konusanlardan eylesin insallahu teala
Hayirli gunler...

Üst Alt