• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Uçak Yolculuğu Yapmak

cratec

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada uçağa binmek, rüyada uçak yolculuğu yapmak, rüyada uçak görmek tabiri.
Selamün Aleyküm. Bugün rüyamda bir uçakla Amerika'ya gittiğimizi görüyordum. Yanlış hatırlamıyorsam ben ve bulunduğum cemaatten 3 abi ile beraber gidiyorduk. Ancak uçak biraz farklıydı. Uçakta önceki yolcuların unuttukları veya kaybettikleri eşyaların olduğu bir kısım vardı hemen yanımda. Ben de içerisini açtım ve inceledim. Yüklü miktarda para olan açık bir zarf gördüm. Sonra biraz daha baktığımda 2 3 tane daha kapalı ama içinde çok miktarda para olan zarf gördüm. Birisi mi dedi ben mi anladım bilmiyorum ama bu eşyaları sadece sahibinin almasına izin vardı. Ben de paralara dokunmadım. Çok fazla hevesim de yoktu zaten.

Sonra tesbihat kitapçığı gördüm. Açtım baktım içeriğine acaba isim var mı diye. Varsa yanımda götürüp sahibine teslim edecektim. Bir kıza hediye olduğu yazıyordu galiba. İsim yazmıyordu diye hatırlıyorum. Aldım yanıma bizim cemaatten bir abiye veririm o da iletişime geçer teslim ettirir diye düşündüm ve yanımda aldım. Biraz daha baktım o kısıma. Cüzdan gördüm bir iki tane. Bir tanesinin içine baktım. Öğrenci kimliğini falan gördüm. Antalya'da üniversite var mı bilmiyorum ama orada okuyordu galiba. Kimlik silikti çok fazla okunmuyordu. Yanıma aldım mı onu bilmiyorum, hatırlamıyorum.

Sonra biraz daha kurcaladım. Kur'an vardı birkaç tane. İnceledim biraz belki bir tanesi hoşuma gider diye. Bir iki baktıktan sonra bıraktım. İstediğim gibi değildi ve zaten almama da izin vermezler diye düşündüm. Sonrasını hatırlamıyorum ve uyandım.

Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüyaniz Hayr olsun
Rüyada bir uçakla Amerika'ya gittiğini görmek;
Gördüğünüz rüya reel hayatta kimi arayışlar içinde olduğunuzu, yeni yerler, yeni kişiler, yeni deneyimler kazanmak isteğinizi simgelerken
aynı zamanda mevcut ruh haliniz konusunda ipuçları vermektedir.
içinde bulunduğunuz durumdan sıkıldığınızı, hayatınızda kimi yenilikler istediğinizi işaret etmektedir...
istediğiniz değişiklikler ve yenilikler söz konusu Peki ya siz hazır mısınız ?
yaşamınızda istediğiniz değişiklik ve yenileşmenin yakında gerçekleşeceğini, simgelemektedir..

"bu eşyaları sadece sahibinin almasına izin vardı. Ben de paralara dokunmadım. "
Kimse kimsenin nasîbini alamaz. Alayım dese bile, buna yol bulamaz.....

Rüyada görülen uçak;
yol, yolculuk, hicret, makam ve rütbeye işarettir.Uçak rüyaları bazan yenilik, değişiklik, toplum ve Aile kurallarının dışına çıkmak anlamlarınıda verebilir.

Rüyada tesbihat kitabı görmek;
imanını ilim ile daha da fazla kuvvetlendir. İbadet ve zikri artır. Sonuca ulaşırsın. sohbet çok önemli unutma.
Allah'ın Rahmet ,Hidayetti üzerinize olsun. Hay Hayy .

"Kur'an vardı birkaç tane. İnceledim biraz belki bir tanesi hoşuma gider diye. Bir iki baktıktan sonra bıraktım. İstediğim gibi değildi "
Bazen gitmek ister insan, kimsenin olmadığı bir yere...Ama yollar bile yük olur...hele ki bir de Yolcu Yorgun Savaşçı ve kafası her daim karışık,
ne istediğini bilmeyen, nereye gideceğini kime gideceğini bilmezse..
O zaman daha bir Yorgun olur...Ve İşte o zaman git secdeye ve de ki; Allah'ım çok yorgunum!!bana bir yol göster..Allah cc. Bütün yüklerden büyüktür..
Ya Hayy cc.......

Oysa Nereye gitmek istediğini bilene yol vermek için, dünya bile kenara çekilir bunu da bilmezse daha çook yorgun olup , olduğu yerde sayıklayıp durur......
İnsan olmaz ne kadar zor ve yorucu!!,Kul olmak tarifsiz güzel ve hafifliktir...

Rabbim çok yorgunum.Bana bütün haberlerin yerini tutacak Kur'an ile bir haber gönder.
Üzerime bir iyilik ve güzellik kondur.Avunmalığım olsun,hiç ummadığım bir sevinç ,Hidayet, Rahmet nasip et.Sen Latifsin, Ya rabb...

Gönlünüze ağırlık veren duygu ve düşüncelerinizi üzerinizden ATIN!!!Yoksa Sizi Maddi, Manevi düşürebilirler!!
Her şey düşüncede başlar !! Düşüncelerin insan psikolojisi üzerinde çok büyük etkileri vardır ve bu düşünceler hareketlerimizi olumlu ya da olumsuz yönlendirir.
pozitif düşünün,her anın tadına varın. Güzel düşünün, iyi yaşayın. Karamsarlıktan, umutsuzluktan, enerjinizi ,Sizi ve Uçağıninizi düşürecek her şeyden uzak durun.

Kimse Kimsenin Rızkını Yiyemez
Yahyâ Efendi bir zaman sevdiklerinden birkaçıyla yolculuğa çıkmıştı. Bir yerde durdular. Talebelerinden birini çağırıp;
“Burada bir değirmen var. Oraya gidip tâze yumurta alalım. Yiyelim ve şükredelim.” buyurdu.
Değirmene gittiler. İsmi Hasan Efendi olan değirmenci, güzel huylu biriydi.
Yahyâ Efendi değirmenciye;
“Efendi bize tâze yumurta getir.” buyurdu.
Değirmenci;
“Efendim! Bir tâne bile kalmadı. Yumurta alıcısı geldi, hepsini alıp gitti.” dedi.
Bunun üzerine Yahyâ Efendi;
“Kimse kimsenin nasîbini alamaz. Alayım dese bile, buna yol bulamaz. Var sen kümesi aç. Bize de kalmıştır.” buyurdu.
Kümesi açtığında her taraf yumurta doluydu. O zaman Yahyâ Efendi;
“Bak Hasan Efendi! Allahü teâlâ bizim rızkımızı da yaratmış.” buyurdu ve bir avuç altına bir sepet yumurta alıp yola devâm ettiler.

cratec

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun. Gene söyledikleriniz konusunda haklı çıktınız. Sıkıntıları kafamdan atmalıyım ki yoluma devam edeyim. Allah tekrardan razı olsun.

laleciklale

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hocam ben de böyle bir rüya gördüm. Yorumlarsanız sevinirim.

Ben rüyamda teyzem ve kardeşimle birlikte bir uçaktaydım. Teyzem kullanıyordu uçağı. Bizi gayet güzel bir ormanın üzerinden uçuruyordu. Ormanın hemen dibindeydik yani. Altımızda çam ağaçları vardı. Üstünde güzel bir sis oluşmuştu. Hem çok heyecanlandım hem de huzur doldum. Umutla doldum bir anda. Daha sonra ise uçaktan bir anda arabaya geçtik. Arabayı da ben kullanıyordum. Yine ormanın içinden geçiyorduk. Her yer gölgelikti. Ağaçlar çok güzeldi. İçinden bir dere geçiyordu. Ben de arabayı gayet güzel kullanıyordum. Hızlanıyordum, sollamalar falan yapıyordum. Çok güzel ve huzur dolu bir rüyaydı. Tabiri nedir acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Üst Alt