• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada tokat atmak

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada toka takmak, islami rüyada tokat, rüyada sevgiliye tokat atmak, rüyada anneye tokat atmak, rüyada eşine tokat atmak, rüyada tokat yemek

Rüyada, birini tokatlamak yahut birisi tarafından tokatlanmak ikaz edilmeye, bir konuda uyarılmaya işarettir;

Daha geniş bir ifadeyle:
Rüyada birisine bir tokat attığınızı görmek, onu, yanlış bir yoldan vazgeçireceğinize yorumlanır. sizin bir kimseden tokat yemeniz ise bu rüyanin aksiyle yorumlanır. Bir başka rivayete göre de: Rüyada tokat atmak veya tokat yemek,menfaata ve gafletten uyanmaya isarettir.

Kişinin kendi kendine tokat atması içinde düştüğü gafletten kendi kendine kurtulmasına,veya ummadığı bir şeyin gerçekleşmesine işaret eder.

Katade (R.A.) Rasulullah'dan (S.A.V.):
"Salih rüya Allah'tandır. Kötü rüya ise şeytandandır.
Onun için, biriniz sevdiği bir rüya görürse sevdiği kimseden başkasına anlatmasın.
Sevmediği bir rüya görürse, onun ve şeytanın şerrinden Allah'a sığınsın. Üç kere tükürsün. Kimseye anlatmasın. O rüya ona asla zarar veremez."

Kötü rüya karmakarışık rüya olduğu için şeytana izafe edilmiştir. Güzel rüya da, sevinç ve ferahlık taşıdığı için Allah'a izafe edilmiştir. Oysa hepsi Allah'ın kaza ve takdiriyle olmuştur.
Tükürmekle bir de üfürük şeklinde tükürmek arasında fark vardır. Birisi bayağı tükürmek, birisi de üfürerek hafifçe tükürmektir.
Manası; şeytanı tard etmek ve gördüğü kötü rüyanın te'sirinden kurtulmak için soluna üç kere hafifçe tükürsün, demektir.
Tükürdükten sonra üç kere gördüğü şeyin şerrinden Allah'a sığınır ve öbür yanına döner.
Sonra kalkıp abdest alır ve iki rek'at namaz kılar. O gördüğü rüyayı da kimseye anlatmaz. Ve aşağıdaki duayı okur.

Eûzü bikelimâtillâhit'tâmmâti min gadabihî ve ıkâbihî ve şerri ibâdihî ve min hemezâtiş'şeyâtini ve en yahdurûn.
Hiddetinden, azabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve yanımda bulunmalarından Allah'ın tamam olan kelimelerine sığınırım.

zeyno

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada babanın tokat atması

Selamün Aleyküm Gönülsızım abla, nasılsın?

Tuhaf bir rüya gördüm. Hayır olsun inşallah. Rüyamda annem, babam ve ben bir yere gitmek için evden çıkacaktık ama ne olduysa babam anneme sinirlendi ve ona bir tokat attı. Ben araya girdim, üzüldüm. "Ona vurma, bana vur." dedim. Sonra babam bana tokat atmaya başladı. Belki 3-4 kez vurdu. Ben "istersen öldür, önemli değil" dedim.

Bilinçaltı desem normalde bizim evimizde Allah'a şükür böyle şeyler olmaz. Yorumlarını bekliyorum ablacım.

Hayırlı günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Gönül Dostum Hamd olsun iyiyim ya Sen nasılsın ?
Hayır olsun inşallah
Rüyada, birini tokatlamak yahut birisi tarafından tokatlanmak ikaz edilmeye, bir konuda uyarılmaya işarettir;
babanizin annenizi Sizin hakkinizda bazi konullarda itham ettigini veya uyardigi seklinde de yorumlanir..Allahu alem..
Babaniz Size Şefkat tokadı atmis olmasin...
Şefkat tokadı, sevenin, sevdiğine, sevgi eksenli, onu doğru yola getirme maksadıyla, kulağını çekme, azarlama ‎mânâsına gelen tatlı bir ikazdır..
her atılan şefkat tokatımızda,isyanla karşılamak yerine
Mevlamın Rahmeti ,bilip şükürle karşılamak en dogru olanı ve güzeli..dir..
her nefs Sahibi insanin arada bir sevdikleri tarafindan soyle guzel.. dostanevi bir
Şefkat tokadına ihtiyaci vardir..
Seven..Sevdigi insanin dunya ve ahirettini korumaya calisan insandir Vesselam..

Dost acı söyler lakin gönlünden de Bal sunar, acı ama doğru söyleyene Dostum derim ben uçurumlardan çeviren ...
Göremediğim , bilemediğim hatalar dan çeviren yiğitler lazım bana DOST LAZIM BANA DOST...
Nereden bileyim tanıyayım din kardeşimi ,inanayım sevgisinin gerçekliğine benim hayrımı dilemedikçe....
iste babaniz da sizin hayrınızi dilemesine yorumlanir..
Hayirli gunler..

zeyno

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Bende iyiyim ablacım. Rabbim bu günlerimi aratmasın. Yorumunda haklısın sanırım :) Teşekkür ederim. Hayırlı geceler...

Kübra Ayyıldız

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm, iyi günler, rüyamda babamla patronum sevgilime vuruyordu. İlk önce patronum bir tane tokat attı daha sonra babam. Ayrıca bir sey daha var, normalde babam beni sevgilime vermiyor. Böyle bir rüya neden gördüm anlam veremedım sizce rüyamın yorumu ne olabilir ? Şimdiden teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam iyi günler, rüyaniz Hayr olsun..
Sevgilinizin ,bazı durum ve konularda kendini geliştirmesi, değiştirmesi icin ikaz edilmeye ve uyarılmaya işarettir..
Aşkın gözü kördür derler .. babaniz ve patronunuzun gördüğünü belki de Siz göremiyorsunuzdur...
sırıtık.:,
Selametle...

zekidamar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmün aleyküm rüyamda sınıfta birisi beni tehdit ediyordu, ben ona gel gel diyordum. Sonra ona başını kaldırıp konuşan erkektir, senin gibi yapana karı derler diyordum. Tartıştigim 4 yada 5 kişi beni öğretmene şikayet ediyordu, öğretmenim diyordum beni tehdit ediyorlar sana şikayet ediyorlar. Öğretmen onları geri gonderiyordu. Galiba vuruyordum öğretmene bana 2 tane sert tokat atıyordu ben Tokattan dolayı sersemliyordum, masaya oturuyorum. Bu kadarını hatırlıyorum kusura bakmayın ruyami yorumlarmisniz çok tsk ederim ALLAH sizden razi olsun.
Hocam tabletten yazdığım için yazım hatası oluyor bazen, ben öğretmene vurmuyorum öğrenciye vuruyorum öğretmen bana sert tokat atiyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam ,rüyaniz Hayr olsun..

Rüyada birisine bir tokat attığınızı görmek, onu, yanlış bir yoldan vazgeçireceğinize yada öfkenize hakim olmazsaniz mağdur iken suclu durumunua düşersiniz..
sizin bir kimseden tokat yemeniz ise bu rüyanin aksiyle yorumlanır. Bir başka rivayete göre de: Rüyada tokat atmak veya tokat yemek,menfaata ve gafletten uyanmaya isarettir.

Ya hesaba katılmayan bir olumsuz gelişmeye sinirlenseniz bile nefsinize hakim olun yoksa kendinize yazik edersiniz...
iç dünyanızda çatışmalar, hesaplaşmalar yaşadığınızı da ifade edebilir. Kendinizi manevi, duygusal olarak geliştirin..selametle..

zekidamar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah cc razi olsun gercekten cok iyi yorumladiniz Allah cc sizden razi olsun

Aleyy

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada tokat atıldığını görmek

Rüyamda sevmediğim, zamanında bana çok kötülüğü dokunan beni arkamdan bıçaklayan birinin, önce sevgilime tokat atması ardından bana yumruk atıp kaçması. Ben kovalıyorum ama kaçıp gidiyor, rüyada neden sevgilime tokat attığını bilmiyorum ve hala aklıma geldikçe sinirleniyorum, korkuyorum. Açıkçası rüyalara bel bağlamam ama gerçek hayatta aralarında bir şey olur mu yani buna işaret mi.

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Rüyada tokat atıldığını görmek

Rüyamda sevmediğim, zamanında bana çok kötülüğü dokunan beni arkamdan bıçaklayan birinin, önce sevgilime tokat atması ardından bana yumruk atıp kaçması. Ben kovalıyorum ama kaçıp gidiyor, rüyada neden sevgilime tokat attığını bilmiyorum ve hala aklıma geldikçe sinirleniyorum, korkuyorum. Açıkçası rüyalara bel bağlamam ama gerçek hayatta aralarında bir şey olur mu yani buna işaret mi.
Rüyda size yumruk atılıp kaçması, iyiliğe işarettir. ayrıca kovalamk yardıma işarettir.
rüyanız hayırdır. aralarında birşey olmaz diyelim olmasın. kader. selametle

Üst Alt