• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada sevdiğini görmek

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
islami rüyada sevdğini görmek islami, rüyada sevgilini görmek, rüyada sevdiğini görmek, rüyada sevdiğini görmek nedir, rüyada sevdiğini görmek için dua, rüyada sevgili görmek
Rüyada kendisini seven birini görmek, hayır ve iyiliğe yorumlanır.

Rüyada sevgili görmek, sevdiğin kişiyi görmek, rüyada aşık olduğun kişiyi görmek; rüyayı gören kız ya da erkek olsun, bekarlar için yeni bir tanışmaya, veya hayırlı bir evliliğe işaret eder.

Rüyada eski sevgiliyi görmek; uzun süredir ödeyemediği bir borçtan dolayı üzüleceği anlamına da gelmektedir.

Evli kişiler için eski sevgiliyi görmek; aile içinde yaşanacak tartışmaya ve bu tartışmadan dolayı oluşacak huzursuzluğa tabir olunur.

Rüyada sevgili görmek; güler yüzlü ise o kişiden güzel bir haber alacağınıza, sinirli ve asık suratlı ise, bir dedikodu yüzünden ufak bir tartışma yaşayacağınıza yorumlanır.

Rüyada sevgilinizle gezmek; muradınıza ereceğinize, kavga etmek ise evlenmeye işaret eder.

Birini görüp onu sevmek, ondan hayır ve menfaate; birinin kendisini sevdigini görmek de o kişiye faydası dokunacağına yorumlanır.

Rüyada aşık olduğunu görmek, doğru yolda ilerlemek için çaba sarfetmeye,

Sevgilisine kavuşan bir aşığı görmek, fayda elde edeceğine,

Birisinin size aşık olduğunu görmek, size aşık olan kişiye faydalı olacağınıza işarettir.

Aşık olduğunuzu gördüyseniz, bu çok mutlu olacağınız anlamına gelir. Bu rüya, çevrenizdeki insanlardan memnun olduğunuzun, sıkıntıdan uzak olduğunuzun işaretidir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
***
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]
 

isimyok

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
13 Şubat 2013
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Rüyamda sevdiğimi gördüm

Öncelikle selamün aleyküm arkadaşlar, ya aranıza yeni katıldım rüyamı paylaşmak istedim herşey için teşekkürler. Yaşım 21 bekarım.

Lisedeki platonik aşkımı gördüm rüyamda, hala seviyor sayılmam içim o kadar karışık ki ona karşı, karışık meyve suyu gibi. Sevginin tadı varsa da ayırt edemiyorum ne oldugunu. Ben ona kırgındım 1 yıldır konuşmuyoruz, pek sıkta görmem rüyamda, 6 yılda en fazla 3-4 kez görmüşümdür.

Rüyamı anlatmaya geçeyim, hatırladıgım kadarıyla yazıcam inşallah.

Böyle önce bizim lisenin bahçesindeydik sanki yapraklar filan dökülmüş yerlerde ama yemyeşil taptaze, sanki dalında gibi. bankta yanımdaydı, hava soguk değildi orda pek konuştugumuzu hatırlamıyorum. Sonra Hastane acilinin kapısında oturuyoduk etraf çok kabalık değildi ben ona kırgın gibi oturuyodum, o keyifli gibiydi yanımda oturuyodu. Biliyordu benim ona kırgın oldugumu ama pek af ister hali yoktu, sadece beni sevdiğini söylüyordu, hani sev şimdi dediğini hatırlıyorum. Sonra sarıldı bana. Daha sonra önceden onunda benimde en yakın arkadaşımız olan kız geldi (onun halen en iyi arkadaşı) sevdigim kız o sırada hastanenin içine dogru gitti. Arkadaşım olan kız çok akıllı bir kız dedi, (dikkat et manasında söyledi) yüzü tedirgin, rahatsız gibiydi. Ve daha sonra arkadaşım bana radyo sis diye bir fm dinlememi söyledi (sevdigim kızla ilgili sanırım) ama ben hiç öyle bir fm duymadım, zaten bulundugum şehirdede öyle bir kanal yok. (Çukurovada varmış araştırdım) daha sonra sevdigim kız tekrar yanımıza geldi ve uyandım..

Sevdigim kızın yüzü rüya boyunca iyiydi hüzünlü değildi.. Hava güzeldi. Ben ona gerçekte oldugunu kırgındım.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum selam hosgeldiniz kardesim..
Ruyanizi tabir etmeden once biraz muhabet edelim isterseniz.
Bildiginiz gibi rüyalar üç türlüdür.
Biri şeytanîdir. Bu tür rüyalarda şeytanın telkiniyle korkutucu, ürkütücü utandırıcı sahneler yaşanır...
Kâbuslar karabasanlar..gibi..insana vesvese.. SIKINTI verirler sanki...

İkincisi boş hayâllerden ibâret. Kurânımızın tâbiriyle “edgasü ahlâm” yani “hayâl demetleri.” Ciddi bir anlamları yok bunların .. İnsanın hayâl gücü türlü tasvirler yapar...
mesela Tv de gordugumuz ucak kazalari soygun gibi olaylardan etkilenip Günlük olayları ve görüntüleri çeşitli biçimlerde bir araya getirir kurgular.
Bazen yıllar önce aynı vakitlerde yaşanmış hâdiseleri hatıra getirir sonraki olaylardan derlenmiş ayrıntılarla süsler...

Bazen de ruh dünyandaki dalgalanmalar rüyalarına yansır. Meselâ öfkeyle yatarsan uykun boyunca kavgalar edersin. Düşmanlık duygularıyla doluysan rüyanda köpekler yılanlar kovalamacalar görürsün...
Veya sevdigini kirip, kirildigimizda ruyamizda Onun ile baristigimizi ..vicdanimizin derinliklerinde soylemek isteyip soyliyemediklerimizi haykirir o sekilde davraniriz..
Mide hararetiyle yatmışsan rüyana, dereler çaylar pınarlar akar.misali...

Kimi ruhbilimcilerin “bilinçaltının dışavurumu” diye tanımladıkları bu tur rüyalar bu türden olsa gerek.

Geldik üçüncü kısım rüyalara. Bunlara “sâdık rüya” denir...
Yani hic dusunmeden akla hayale getirmedigimiz farkli guzel salih olan ruyalardir...
Belkide Ona KIRGIN oldugunuz icin boyle ruya gormus olabilirmisiniz ?Allahu Alem...

Hayırdır inşallah deyip ruyanizi Allah-in izni ile yorumlamaya calisacagim.

Kırgın mıyım? Çokça....Peki nasıl geçer bu. Sevdigim dediginiz insanin yüreğinizde açtığı yaralar ne ile geçer, ne örter üstünü? Neden kaybetmek kolaydır her zaman da ,kazanmak zor.
Bile bile nasıl hoyratça harcarız ki sevgileri. Kırıldı mı; içinizdeki tüm kuşlar göç hazırlığına başlar ve sesizce terkederler, zamanın geldiğini bilerek habersiz.
Öyle; işte öyle bir şey..Kızmış olsan bile, bir daha yüzünü görmemek hangi kalıba sığar, bir insanın; yaşamın kısalığında...

Kırgınım! Bir vazo yere düşer, ya da bir bardak,
cep telefonu,oyuncak bebeğiniz,mutlak en çok sevdiğiniz şey,bir uçurumdan aşağı düşer gibi çok yüksekten düşer ve paramparça olur, paramparça; öyle küçük parçalara ayrılır ki, öyle küçük parçalara....Bu; işte böyle bir şey...!

Kalbim mi, yüreğim mi, beyni mi düşen ve parçalara ayrılan ve hangisi daha çok hissediyorsa bilemiyorum ama hersey paramparça aklim karisik, yuregim daginik!!

Beynimde dönen sözler,bu son mesajım diye başlamadan önce hiç düşünmezler mi insanlar, kaçırdıklarını; bir daha geri gelmeyecek dünleri ve yarınları. Bunlar nasıl sözlerdir ki saplandıkça oklar yüreğe daha derin izler bırakır? Bu nasıl sözlerdir ki,varı yoğu siler, götürür? Bu nasıl bir şeydir ki bazı insanların sözlerine gülerken bazılarının ki canınızı acıtır?
Bu; öyle işte, öyle bir şey...!

Zaman ilaç mıdır yaralara. Oysa bazı yaralar vardır hiç kapanmaz, ne kadar kötü olursa olsun adına sevilen denilenin ,verdiği tüm zararları yüklenip, gülümsersiniz.
Zaman her yaraya değildir ilaç. Sadece yüreği dağlayan ateş azalır ya da alışılır yürek ağrısıyla yaşanmaya ama bir gün bir yerde ansızın ateş geri döner veya yürek ağrısı ansızın şiddetlenir;
Bir anıyla, bir şarkıyla bir şiirle, bir kokuyla... Hayat böyledir ; garip ayrıntılarla dolu, hiç beklemediğimiz bir zamanda yüzümüze değer tokadı.
O saatten sonra, eğer varsa hataların; pişman olsan ne yazar, üzülsen ne! Önemli olan yaşarken pişman olmamak, çokça yüreğin sesini dinlemektir...
Yüreğin bir sesi vardır başka,en güzel dostudur mantık katı kuralları fazla hatırlanmadan tutabilirse, yüreğin eli; elini...
Kırgın mıyım?Kırgınım, hem de çokça. Büyük harflerle yazmalı, altı çizilmeli ve en kısa zamanda güneşimi bulmaya gitmeli...

Ruyanizin Yorumu bazi yasadiklariniz, KIRGINLIKLARINIZ sizde saplanti gibi yara acmis..en iyisi o KIRGINLIGI da gecmis ile topraga gomeden once o insan ile son defa gorusup bir nokta koymaniz gerektigine isarettir..
Ya oyle ya boyle ama bu iliskiye bir nokta koyarsaniz anca huzura erip gelecege konsantre olabileceginize delaletir..
Hayirli Aksamlar...
 

incii

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Şubat 2013
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Selamün aleyküm, ben 32 yaşındayım bekar, özel sektörde çalışan biriyim. 38 yaşındaki biriyle güzel giden birlikteliğimiz vardı. Fakat birden bire ne olduysa anlamadan bitirdi. O benim ilk sevgilim. Biteli 2 ay olmasına rağmen hala aklımda. 2 aydır rabbimden istiyorum. Hergün gece yarılarına kadar tekrar barışmamız için çeşitli zikirler ve dualar yapıyorum. Sürekli rüyalar görüyorum. Bilinçaltımdan mı kaynaklanıyor, yoksa bunlar birer işaret mi anlamlandıramıyorum. Geçen gece yine rüyamda beni istemeye gelmiş yer sofrasında oturuyoruz. Babaannemden beni istiyor (babam rahmetli oldu tek büyüğümüz babaannem) babaannem de vermem diye naz ediyor. O sırada aşık olduğum kişi baklava yapmadınız mı diyor, ben ablam yaptı diyorum ve önümüze bir tepsi baklava geliyor. Biz ellerimizle kenarından yiyoruz. Yorumlarsanız sevinirim.

Dün gece de rüyamda ben onların evine gitmişim. O, siyah üzerinde kapler olan bir kazak ve turuncu pantolon giymiş ki normalde hiç tarzı değildir. Benimle otobüs parası için pazarlık yapıyordu. Allah benim gibi el açıp dua edenlerin dualarını kabul etsin.

Ben de bir kez konuşmayı düşünüyorum. Bir tarfatanda gece gündüz o kadar çok dua ediyorum ki tekrar olsun diye, umudumu kaybetmek istemiyorum. Onu çok özlüyorum. Ben onu hiç kırmadım, hiç üzmedim buna kendim kadar emnim. Neden birden böyle oldu hala anlam verebilmiş değilim. Yorumlarınız için tekrar allah razı olsun.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum selam Hayirdir insallah bilincalti da olabilir..
Kardesim onun ile oturup konusmaniz en hayirli..
Bitti ise hayattiniza devam edin.. Bitmedi ise bu iliskiye bir isim koymanin zamani geldigine isarettir..
Kalbim ,yüreğim beynim düşen ve parçalara ayrılan ve hangisi daha çok hissediyorsa bilemiyorum ama hersey paramparça aklim karisik yuregim daginik!!
Bu daginikliga ve cevapsiz ayrilmanin sebebini ogrenmediginiz takdirde hep bir celiski icinde olursunuz..
Doğru zamanda, doğru sozu soylerseniz kisinin anca Allah-in izni ile kalbine dokunabilirsiniz..
Hayirli gunler..
 

incii

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Şubat 2013
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
rüya

Merhaba, bilemiyorum sürekli böyle rüyalar görüyorum.. Anlamlandırmakta artık zorluk çekiyorum. Bugün herhangi bir konu için mesaj yazdım ona. Cevap vermedi, anladım ki olmayacak tekrar. Gece gündüz dua etmeme bir ışık olmalıydı kalbinde. O kadar dualar öbür tarafa kaldı belki de.
 

HummerHart

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
10 Mart 2013
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Rüyamı açıklayabilirmisiniz.

Öncellikle Selâmın Aleyküm, Hayırlı günler.
Ben bugün bir rüya gördüm ve merak ediyorum...
Eskiden baya çok sevdiğim bir kız (Şimdi az da olsa seviyorum) rüyamda ameliyat oluyordu, ben geçmiş olsun dedim, ardından muhabbete girdik, ondan sonrada kulağıma yaklaştı ve "Seni Seviyorum" dedi ve ondan sonra ona karşı duygularım tekrar canlandı. Lütfen açıklayabilir misiniz? Çok merak ediyorum...
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum selam kardesim hayirdir insallah
benim 6 yaslarinda akilli, duygusal, merhametli bir oglum var ama uykusu cok derin o yuzden bazen gece yatagini islatir!bu sabah yine islatmis ve yanima odama geldi ve dediki "
"Anne..beni halen seviyormusun.." oyle icten bir yetim gibi soylesi vardiki tabiki seviyorum dedim O da pijamasini gosterdi islakti..
olsun oglum dedim!!Kasdi beni uzmek icin yapmadin ki dedim..
iste ruyanizdaki mana O sevdiginiz ile arada biraz kizginliklar,kirginlar yasandiginda Kalpler birbirinden kendiliginden, tabii, fitri olarak uzaklasmislar..
ama arada olanlarin hic biri kasdi veya sevgisizlikten dolayi yapilmadigina isarettir..

"rüyamda ameliyat oluyordu"
bu kisinin sağlık sorunu ve ruhsal bir daralma yaşadigini ve bazen sizin ile yasadiklarini muhasebe edip sizi ozledigine isarettir..

"duygularım tekrar canlandı." ne oldu size kardesim aslinda sadece ona karsi degil hic kimseye karsi hic bir sey hissedemediginize isarettir..
yanlis anlamayin ama sanki icinizde bir sey ölmüs oldugunu simgeler..
Allah kalbinize tekrar muhabbet,sevgi duygu ve hissini versin..
bu insan ile halen bilincalti veya ic dunyanizda baginiz olduguna lakin yuzustune cikaramadiginiza, hic bir sey hissedemediginize isarettir..
Hayirli gunler..
 

isimyok

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
13 Şubat 2013
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Tekrar selamın aleyküm sevgili gönül sızım kardeşim.
Burada bahsettigim kız benim o rüyayı gördüğüm tarihlerde yeni bir ilişkiye başlamış. Sosyal iletişim sitesinde 22 şubat olarak ilişki başlangıç tarihi koymuş. 4 martta isteyerek görünmüştüm ona, sen konuş demiştin ama konuşmadım...O dikkat çekmek için sürekli baktı, yinede konuşmadım ve ilişkisi olduğu halde yapmış bunu.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum selam kardesim Nokta konmiyan kalpte ve akilda bitirilmiyen bir ilişkiyi arada bir de olsa ,bilincalti olarak böyle rüyalar da görüruz..
keske Onun ile son kez konuşup bu ilişkisi sozlu olarak da kalp KIRMADAN iki medeni insan gibi sonuclandirip hayattiniza devam etseydiniz..

"O dikkat çekmek için sürekli baktı yinede konuşmadım ve ilişkisi olduğu halde yapmış bunu... "

Belki O da olanlari konusup arada KIRGINLIK, kasdi bir sey olmadigini aciklama firsatti beklemis olabilir..
Bağışlama,gecmisi hal etmeden, cozmeden, barismadan gelecek olmaz...kardesim hep gecmisimize takilir gelecegi ,AN-i mutlu ve huzurlu yasiyamayiz....
Hafiflemek, özgürce hayata kaldığımız yerden başlamak için bağışlayıcı olmak gecmisi Mazi ye gomek zorundayiz!!!

Bunun için de kendimize acı vermeye son verip; kendimizi belki de yeniden keşfetmemiz gerekli.
Affederek…Affetmek, kendimize verdiğimiz en büyük ARMAĞAN aslında.
Acı, öfke, kin, nefret gibi olumsuz hislerden ÖZGÜRLEŞMEK demek. Geçmişe değil, hep belirttiğimiz gibi ŞİMDİNİN farkına vararak, GELECEĞE yatırım yapmak demek...
kendini yiyip bitirmek ya da kişiye bedel ödetmek yerine; var olan enerjimizi, kendimizi geliştirmek adına kullanmamızı sağlamak demek…

Peki ya affedemezsek ne olur?
Kendimizi güçsüz ve Mutsuz hissederiz. Ruhumuz o yüklerin baskısı altındayken hayattan hiç zevk alamayız.
Sürekli o negatif duyguların ,haddini bildirme, gurur, kıskançlık, pişmanlık, kendimizi haklı gösterme çabası, sevgisizlik, affedemeyeceğine inanma,
o kişinin mutluluğunu istememe gibi… ağırlığı altında ezilir dururuz.

her ne yaşanmış olursa olsun… ve her şeye inat yine de HAYATA TEBESSÜM,SEVGI ile SARILMAK lazim.. Hayirli gunler..
 

C.c.C.

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Mart 2013
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Rüyada sevdiğmi görmek

Rüyamda sevdiğim kızı gördüm onu sevdiğimi söyledim ve çıkma teklifi ettim kabul etti gezdik onla beraber bu neye işarettir açıklarsanız mutlu olurum saygılar...
 

H@K@N

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Ocak 2013
Mesajlar
102
Tepkime puanı
1
Selamun aleyküm.

Açıkcası bende geçenlerde gördüm 4 yıl aradan sona ilk defa. Evleniyorduk elinde bir resim nereye asayım diyip duruyordu. Bende yakında kendi evine asarsın demiştim.

Asıl beni düşündürende rüyayı gördüğümde sabah kalkdığımda rüyanın bana şeytan tarafından gösterildiği düşüncesinde, hatta onun tarafından gösterildiğinden emin olmamdır.

Şeytan insana rüya gösterebilir mi ?
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum selam Hakan kardesim.
Bir ruya yorumlanirken kisinin yaşi, ruh hali ve Hayal alemini etkiledigini de hesaba katarak yapildigini unutmayalim...
Bu kardesimiz 13 yasinda siz ise 22 sanirim.. ikinizin icinde bulundugu durum, ortam ve sartlar ayni mi? Siz belki artik yavas yavas ciddi,
hayirli bir sonuclanma ile birine yakinlik gösterirken bu kardesimiz cocukca masumlugunda ilkbahar tadinda bir sevda ruzgarina kapilmis guzel bir kucuk kardesimizdir...
Bu rüyaniz şeytani mi yoksa Rahmani mi, yoksa Bilinc alti gecmisin bir özlemi mi, muhasebe veya akil ve kalbinizde kalan bir soru isarettinin cevabi mi bunu anca Allah ve siz kendi icinizde vicdaninizda bilebilirsiniz...

Rüyada Kendinizin evlendiğini gördüyseniz, bunun iki yorumu iki farkli manasi vardir..
Birincisi; Bilinçaltı ve güçlü bir hayal..demek ki üstünü örtmemişsiniz, tamamen bu olayi kapatmamissiniz, belki kalbinizin derinliginin bir yerinde
Ya olsa, ya olsaydi gibi bir ince his olduguna...

İkincisi de ;uzakta yaşayan bir tanıdığınızdan kötü haberler alacağınız anlamına gelir.
Kişinin hayatının renkli ve neşeli olacağına, türlü ilginç olaylarla karşılaşacağına işaret eder.
Rüyasında çalgısız ve eğlencesiz yapılan bir düğün görmek, hayır, bereket, ferah ve sevinçtir,
içkili, gürültülü, patırtılı bir düğün görmek hayır değildir.
Hele düğünde oyun olursa musibete delalet eder...ve bir kisinin vefattina isarettir..
ins. Hakkinizda HAYIRLISI ........
Hayirli gunler..
 

H@K@N

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Ocak 2013
Mesajlar
102
Tepkime puanı
1
Aleykum selam Hakan kardesim
bir ruya yorumlanirken kisinin yaşi, ruh hali ve Hayal alemini etkiledigini de hesaba katarak yapildigini unutmayalim...
bu kardesimiz 13 yasinda Siz ise 22 sanirim.. ikinizin icinde bulundugu durum, ortam ve sartlar ayni mi? Siz belki artik yavas yavas Ciddi,
Hayirli bir sonuclanma ile birine Yakinlik gösterirken bu kardesimiz cocukca masumlugunda ilkbahar tadinda bir Sevda ruzgarina kapilmis guzel bir kucuk kardesimizdir...
bu rüyaniz Şeytani mi yoksa Rahmani mi yoksa Bilinc alti gecmisin bir özlemi mi ,muhasebe veya akil ve kalbinizde kalan bir
Soru isarettinin cevabimi bunu anca Allah ve siz kendi icinizde vicdaninizda bilebilirsiniz...

Rüyada Kendinizin evlendiğini gördüyseniz,bunun iki yorumu iki farkli mana vardir..
birincisi; Bilinçaltı ve güçlü bir hayal..demek ki üstünü örtmemişsin ,tamamen bu olayi kapatmamissiniz belki kalbinizin derinliginin bir yerinde
Ya olsa ya olsaydi gibi bir ince his olduguna...
ikincisi de ;uzakta yaşayan bir tanıdığınızdan kötü haberler alacağınız anlamına gelir.
Kişinin hayatının renkli ve neşeli olacağına, türlü ilginç olaylarla karşılaşacağına işaret eder.
Rüyasında çalgısız ve eğlencesiz yapılan bir düğün görmek, hayır, bereket, ferah ve sevinçtir,
içkili, gürültülü, patırtılı bir düğün görmek hayır değildir.
Hele düğünde oyun olursa musibete delalet eder...ve bir kisinin vefattina isarettir..
ins. Hakkinizda HAYIRLISI........
Hayirli gunler..

Hocam nedemek istediniz inanın anlamadımçook kommiik

Ben forum kirliliği yapmamak için kendimde benzer bir rüya gördüğüm için aynı konu altında size sormak istedim.Yani küçük kardeşimizin rüyasına bir yorumda bulunmadım.

Rüya yorumunuz için teşekkür ederim.Sİzin dualarınız kabul olur .. allah sizden razı olsun.duaa..
 

beyaz marti

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
31 Mayıs 2013
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Rüyada sevdiğin kişiyi görmek

Selamun Aleykum oncelikle,
Ben 21 yasinda, bekar, avusturyada yasayan bir bayanim. Ruyamin yorumlanmasini istiyorum.
Dun aksam sevdigim kisi ile buyuk bir tartisma yasadim, etkisinde mi kaldim bilmiyorum, gece ruyamda da kensisini gordum. Bir tren garindayiz, ikimiz de uzgunuz. Ben, bir kac adim atiyorum hemen arkamdan geliyor. Ruyamda da kus gibiyiz, ama ne giydigime bakiyor, ayagimdaki pantolona sinirleniyor gibi oluyor. Ruyam bundan ibaret. Allah rizasi icin yorumlarsiniz insaallah.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
cicek.gif


Aleykum selam hosgeldiniz Gurbetci kardesim..
Ruyanizi tabir etmeden once biraz muhabet edelim isterseniz
Bildiginiz gibi rüyalar üç türlüdür.
Biri şeytanîdir. Bu tür rüyalarda şeytanın telkiniyle korkutucu ürkütücü utandırıcı sahneler yaşanır...
Kâbuslar karabasanlar..gibi..insana vesvese..
SIKINTI verirler sanki...

İkincisi boş hayâllerden ibâret. Kurânımızın tâbiriyle “edgasü ahlâm” yani “hayâl demetleri.” Ciddi bir anlamları yok bunların .. İnsanın hayâl gücü türlü tasvirler yapar...
Mesela Tv de gordugumuz ucak kazalar, soygun gibi olaylardan etkilenip günlük olayları ve görüntüleri çeşitli biçimlerde bir araya getirir kurgular.
Bazen yıllar önce aynı vakitlerde yaşanmış hâdiseleri hatıra getirir sonraki olaylardan derlenmiş ayrıntılarla süsler...

Bazen de ruh dünyandaki dalgalanmalar rüyalarına yansır. Meselâ öfkeyle yatarsan uykun boyunca kavgalar edersin.
Düşmanlık duygularıyla doluysan rüyanda köpekler yılanlar kovalamacalar görürsün...
veya sevdigini Kirip kirildigimizda ruyamizda Onun ile baristigimizi ..vicdanimizin derinliklerinde soylemek isteyip soyliyemediklerimizi haykirir o sekilde davraniriz..
Mide hararetiyle yatmışsan rüyana dereler çaylar pınarlar akar.misali...

Kimi ruhbilimcilerin “bilinçaltının dışavurumu” diye tanımladıkları bu tur rüyalar bu türden olsa gerek.

Geldik üçüncü kısım rüyalara. Bunlara “sâdık rüya” denir...
yani hic dusunmeden akla hayale getirmedigimiz farkli guzel salih olan ruyalardir...
belkide Oun ile tartisma yasadiginiz icin icin boyle ruya gormus olabilirmisiniz ?Allahu Alem...
Rüyada sevgili görmek ; güler yüzlü ise o kişiden güzel bir haber alacağınıza , sinirli ve asık suratlı ise, bir dedikodu yüzünden ufak bir tartışma yaşayacağınıza yorumlanır.

Insanlara kendimizi zorla sevdirip kabul ettiremeyiz...
Eğer insanlara olmaları gerektiği gibi davranırsak onlara yapabileceklerini görmeleri için yardimci oluruz..
Onu seviyorsaniz sabirli ve anlayisli olmaya calisin..
Sizin kalbinizdeki murad istek oldugu gibi Rabbimin de sizin icin en guzeli olan bir plani kaderi Takdiri var..
Hakkinizda Hayirlisi olani icin dua edin..kardesim..
RABBİM HAKKINIZDA HAYIRLI OLANI NASİP ETSİN

Bazen dil söyler yürek dinler, bazen yürek haykırır dil susar..! Bazen de ne dilin yüreği vardır söylemeye ne de yüreğin dili vardır
"senin yerin başka" demeye
Hayat ayrıntılarda gizliy'miş'..Görünen şeylerle baş edebildikte..Ayrıntılar kaldı...
Her susuşun bir cevap olsun.Her susuşun,sabrın olsun.
Her susuşun,duan olsun.İçten yakarışının adı olsun...
Bekleyişinin.umut edişinin,inancının,sevdiğinin vurgusu olsun,susuşun…
Zaman ve SABIR en iyi iki yardimci.. hayirli gunler..
 

ilknurr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Haziran 2013
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Rüyada sevdiği kişiyi görmek

Selamun aleyküm.
Ben dün gece rüyamda sevdiğim adamı gördüm. Biz bundan 1 hafta önce konuşmayı kestik, sevgilim değildi ama konuşuyorduk ve seviyorum. Rüyamda anneannemlerin evinde oturuyoruz ben onu beklerken uyuya kalıyorum, uyandığımda gitmiş oluyor. Sonra elinde mavi bileklik, beyaz mavi havlu, pembe yastık kılıfı ile geliyor. Bana hediye almış bunları. Anneannemin komşusu anneanneme bak damadın çeyizinide dizmiş gibi laflar söylüyor. Sonra uyandım ve inanın merak içerisindeyim, yorumlarsanız minnettar kalırım. Allah'a emanet olun.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum Selam kardesim..
Hayirdir insallah..
"1 hafta önce konuşmayı kestik , sevgilim değildi ama konuşuyorduk ve seviyorum "neden kestiginizi bilmiyorum..
ama ruyaniza binaen;Sonra elinde mavi bileklik , beyaz mavi havlu , pembe yastık kılıfı ile geliyor "
iyi bir rüyadır, olumlu gelişmeleri, güzellikleri simgeler. Beyaz ,Mavi Havlu murada,
Rüyada pembe kılıf, görmek; gerçek dostluklar, sevgi ve sadakat ve Sizi Yaşiniza binaen korumaya calistigina isarettir..

Birinden hediye almak, hediye aldığını görmek bu, hem aşk hayatında hem de iş hayatında şanslı ve mutlu olacağınız anlamına gelir.
ama bu sevdiginiz insan icine kapanik ve kendini dille getiremiyen biri...herkes kendince haklı ama yaşananlar iki taraf için de
farklı...olduguna delaletir..

Rüyada sevdiği kişiyi görmek o kişiden güzel bir haber alacağınızın işaretidir .Allahu Alem..
Sabir edip olgunlasirsaniz inşallah. Kar kazanc ve kalp kapilarinin acilmasi seklinde yorumlanir...
Herşey gönlünüzce olsun RABBİM güzellikler ihsan eylesin ..

Sevmek Sevgiliyi bir beyaz güvercin gibi avuçlarına alıp nazikce okşamak ve yüreğine bastırıp korumaktır...
Ama sevgiliyi daha güzel ufuklar bekliyorsa onu salıverip o`nun mutlulugunu kendi sevginden one koymaktir..
Onun uçsuz bucaksız gökyüzünde kanat çırpışlarından sonsuz haz duyup Rabbine emanet ederken..o`nun icin mutlu olmaktir..
O`nu Goge salar iken.. Birakiyorum ama Seni Sevmek-ten vaz gecmiyorum diyebilmek-tir..
Onun kendisinden uzaklaşmasına üzülmek değil gerçeğe uçmasına hakikate yaklaşmasına sevinmektir...
"Beni bırakıp nereye gidiyorsun" demek değil "gittiğin yerlerde ins. mutlu olursun..
dualarımla seni koruyup hep seni yuregimde tasiyacagim diyebilmektir..
sevdigini kendi nefsinden once koyabilmektir...
 

sametkaya

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
10 Haziran 2013
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Rüyada sevdiğinin seni de sevmesi

SelamunAleyküm arkadaşlar.
Ben gerçekte sevdiğim kişiyle fazla konuşmuyordum, ama bir aralar sevglili olmuştuk, ayrıldık. Ama aramız iyi, ben hala seviyorum ve nerdeyse her gün rüyama giriyor. Her zaman da mutlu görüyorum, yani oda beni seviyomuş gibi, yani iyi bir şekilde mi olacak yoksa kötü bir şekilde mi cidden tekrar sevgili olabilecek miyiz? saskn..saskn..
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
cocuklukaski.jpg


Aleykum selam genc arkadasim.. Hayirdir insallah..
bu yaslarda hayal, hulya, ruya, kafaniza cok takmanizdan da bu tip bir ruya gormus olabilirsiniz..

çocukluk aşkı iste...ben de Sizin yasinizda iken mahallede bir çocuga aşıktim.. her gece ruyalarimi suslerdi.. sirf onu gorebilmem icin erkenden yatardim...
aradan yıllar gecti...yıllarca birileri girdi durdu hayatıma ama o hep vardı aslında bi nevi çocuklugumdaki muhacir kizinin masumlugunu hep onun sayesinde korudum!!!

uzun zaman geçti aradan hem de cook uzuun zaman... ama unutulmaz işte ilk aşklar!!helede beraber büyüdüyseniz..
her istanbulla gidisimde onu tekrar görürüm...
ama o beraber büyüdüğüm adam yok karşımda bambaşka biri artık...

Rüyada sevdiği kişiyi görmek o kişiden güzel bir haber alacağınızın işaretidir .Allahu Alem..
Sabir edip olgunlasirsaniz inşallah. Kar kazanc ve kalp kapilarinin acilmasi seklinde yorumlanir...
Herşey gönlünüzce olsun RABBİM güzellikler ihsan eylesin ..

Sevmek Sevgiliyi bir beyaz güvercin gibi avuçlarına alıp nazikce okşamak ve yüreğine bastırıp korumaktır...
Ama sevgiliyi daha güzel ufuklar bekliyorsa onu salıverip o`nun mutlulugunu kendi sevginden one koymaktir..
Onun uçsuz bucaksız gökyüzünde kanat çırpışlarından sonsuz haz duyup Rabbine emanet ederken..o`nun icin mutlu olmaktir..
O`nu Goge salar iken.. Birakiyorum ama Seni Sevmek-ten vaz gecmiyorum diyebilmek-tir..
Onun kendisinden uzaklaşmasına üzülmek değil gerçeğe uçmasına hakikate yaklaşmasına sevinmektir...
"Beni bırakıp nereye gidiyorsun" demek değil "gittiğin yerlerde ins. mutlu olursun..
dualarımla seni koruyup hep seni yuregimde tasiyacagim diyebilmektir..
sevdigini kendi nefsinden once koyabilmektir...
 
Üst Alt