• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada Sekine Duasini okudugunu görmek

SEKİNE

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamın aleyküm.ben 1 hafta kadar önce uykumdan ferdün hayyun kayyumun hakemün adlün kuddüsün okuyarak uyandım ve sesli olarak söylüyordum.gözümü açtığımda bu duayı söylüyordum.yorumlarınızı bekliyorum.hoşçakalın

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Kardesim hos geldiniz..
Hayirdir insallah..
rüyada Sekine Duasini okudugunuzu görmek ;
hayır ve berekete,huzur, sukunette ,ahir zaman fitneleri karşısında manevi bir kalkan ile korundugunuza delaletir..
Bu Dua SIKINTI, murad muhabbet icin de okunur..
Lakin Asil ruyanin Manasi bu gunlerde sizi SIKAN..bir derten kurtulacaginiza veya cok olmasini istediginiz.. bir muradin Allah -in izni ile olacagi seklinde yorumlanir...

Bu dua Hazret -i Ali den (ra ) rivayet edilmiştir. Ferd , Hayy , Kayyum , Hakem, Adl ve Kuddus isimlerini işleyen on dokuz ayet cümlesinden ibarettir. Ayetler on dokuzar harfle alınmıştır. Sekine duası Üstad Bediüzzaman ın tavsiyesi ile On dokuz defa okunur. Üstad Hazretleri tarafından özellikle ahir zaman fitneleri karşısında manevi bir kalkan hükmünde görülmüş ve okunmuştur. Okuyan kimse manevi bir huzur ve sekinet hali bulur, Allah `ın izniyle korku, endişe ve tehlikelerden kurtulur.

Bu isimlerin mânâları kısaca şöyledir:

Ferd: Allah birdir tektir yegânedir biriciktir istiklal ve infirad Sahibidir.

Hayy: Allah sonsuz diridir ezelî ebedî ve ölümsüz hayat Sahibidir. Herşeye hayatı veren herşeyi dirilten O'dur.

Kayyûm: Allah dâimâ kâimdir tabir câizse dâimâ ayaktadır yarattığı herşeye hâkimdir varlıkları dilediği gibi idare eder sevk eder ve yönlendirir her şey O'nunla var olur O'nunla ayakta durur O'nunla devam eder. Allah'ı ne bir uyku ve ne bir gaflet hâli almaz. Göklerde ve yerde ne varsa O'nun irâdesiyle ve kayyûmiyetiyle varlığını sürdürür ve ayakta kalır.

Hakem: Allah hüküm Sahibidir hikmet Sahibidir yarattığı herşeyde bir hikmet ve bir fayda gözetmesi O'nun yüksek âdetindendir. Faydasız ve boşu boşuna bir şeyi yaratmaz. Yarattıklarını gözetler ve denetler. Kullarından haklıyı ve haksızı ayırır aralarında hak ve adâletle hükmeder.

Adl: Allah adâlet sahibidir her yarattığına hakkı olan herşeyi verir hiç kimseye hiçbir zaman haksızlık yapmaz mahşerde adâletle hükmeder cezası zulüm veya haksızlık değil adaletten ibarettir. Allah kendisi adaet sahibi olduğu gibi kullarına da her işlerinde adaleti emreder.

Kuddûs: Allah paktır temizdir noksanlıklardan kusurlardan âcizliklerden küfür ve dalâlet ehlinin düşündüğü her türlü eksik sıfatlardan münezzehtir.
Allah kemâl sıfatlar sahibidir. O'nun her sıfatı her ismi her işi her fiili mükemmeldir.
Varlıkları mükemmel kusursuz temiz ve pâk yaratır. Temizliği sever temizliği emreder işlediklerinden pişman olan ve tövbe eden kullarını günahlarından arındırır ve temiz kılar.

Kardesim Nikkiniz dikkatimi cekti ve eger munasip gorurseniz nikkinizi degistirip ruyaniza binaen isminizi SEKÎNE
sakin olmasukunethuzurGonul rahatligi olarak degistirebilirmisiniz ?
(Allahü teâlâ) îmânları üstüne îmân artırsınlar diye mü'minlerin kalblerine sekîne indirdi...
Gordugunuz Ruya da bunlara delalettir.. Hayirli Geceler...

SEKİNE

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamın aleyküm,gönül sızım.cevabınız beni sevindirdi.ben bir süredir sekine duasına devam ediyordum.nedeni adaletsiz bir olayla karşılaştık hem maddi hem manevi çok üzüldük bu sıkıntı halen devam ediyor bu arada bende devamlı bu duayı okuyorum bırakmadım.allahtan herşeyin hayırlısını diliyorum.ismide değiştirmeyi becerebilirsem sekine olarak değiştirecem.hoşçakaın sevgilerimle

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
e6919d9d94.jpg

Simdi oldu..Allah cc Kalbinize Hakli veya Haksiz butun olaylar karsisinda sükûnet, vakar, kalp ,gönül huzuru ve tevekkül versin insallah..
Siz SEKİNE nimettine erdiginizde goreceksiniz ki devamli okudugunuz bu Sekine duasini dilliniz degil kalbiniz zikr edecektir..

Adl: Allah adâlet sahibidir her yarattığına hakkı olan herşeyi verir hiç kimseye hiçbir zaman haksızlık yapmaz mahşerde adâletle hükmeder cezası
zulüm veya haksızlık değil adaletten ibarettir. Allah kendisi adalet sahibi olduğu gibi kullarına da her işlerinde adaleti emreder...

Er-rızku al’allah: Rızkı veren Allah’tır. Başkasının önünde eğilme
2- Tevekkeltü al’allah: Allah’a dayan
3- Ya Nasip: Canını sıkma eğer nasipse olur
4- Ya Sabır: Sabretmeyi bil, vaktinden önce bahar gelmez.
5- Bu da geçer ya hû: Unutma!
Zenginlik de fakirlik de, hastalık da sağlık da, mutluluk da, başarı da başarısızlık da..hepsi bir imtihan!!Hepsi geçicidir.
Hatta hayat bile…Bakî olan Allah’tır…

Bin kere de Zulme ugrasan bir kere dahi olsa ZULM etmeyin..
Cunku Allah cc. Mazlumun yanindadir...
Sekine kardesim ins. isminize layik olmaniz icin Size Dua edecegim..Hayirli, huzurlu gunler...

Üst Alt