• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada salıncak görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada salıncakta olduğunu görmek ne yaptığını bilmemeye, inanç zayıflığına işaret eder.

Bir kimsenin rüyada kendisini salıncakta görmesi, o kimsenin sapkınlık içinde bulunduguna ve ne yaptığını bilmediğine işarettir.

Kendisinin salıncakta sallandığını gören kimsenin dini inancının sağlam olmadığına işaretle tabir olunur

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüya olacak olan şeyleri önceden idrak etmekten ibarettir.

Şeytani rüya, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için uyku halinde, şeytanın insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir. Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah 'tandır. Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise, bir şeyle fazla meşgul olma sonucunda etkilenerek gördüğü rüyadır...

Rüyalar bir çeşit ilham sayılır...
Rahman ve Rahim olan Allah vahiy ve ilham ile kullarına hitap edip onları onurlandırdığı ve mesajlarını ilettiği gibi rüya ile de kullarına olan yakınlığını onlarla ilgili rahmet ve inayetini onların kimsesiz olmadıklarını..
Rableri tarafından her zaman gözetilmekte olduğunu göstermesi rahmet ve inayetinin bir gereğidir.

- Rüyalar insanlara manevî alemlere pencereler açan birer realitedir...
Sürekli maddî hayatla meşgul olmaktan yorulan insanlar rüya ile manevî alemlere seyahat etmekle istirahat etmiş olur.

- Hadis-i şerifte -mealen-: “Salih rüya vahyin kırk altı parçasından bir parçadır... (Buharî Tabir 5)
denilmek suretiyle rüyanın Allah ile kulları arasında işleyen bir manevî telefon hattı mahiyetinde olduğunu gösterilmektedir.

- Muhyiddin ibn Arabî alem-i misale çıkmanın ilk basamağı rüyalardan geçer demektedir...

Demek ki doğru rüyalar görecek kadar hayatını istikametle geçirenler rüya yoluyla misal aleminden haber alabilirler. Nitekim buna Peygamber Efendimiz (asv) şöyle işaret buyurmuştur:

“Rüyası en doğru olarak çıkanlarınız en doğru sözlü olanınızdır.” (Müslim Rüya 6)

- Bir hadiste Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurdu: “Nübüvetten yalnız müjdeciler kalmıştır.
” Oradakiler “Ya Resulellah! Müjdeciler nelerdir?” diye sorduklarında “Salih rüyalardır.” buyurdu...
(Buhari Tabir 5; Muvatta Rüya 3)

Bu hadis-i şerifler de gösteriyor ki Allah ile kulları arasında iletişimi gerçekleştiren vahiy yolu kapandıktan sonra vahyin kırk altı parçasından bir parçası olan rüyalarla bu iletişim hattı devam edecektir.

- Rüyanın en güzel yönlerinden biri de, geçici de olsa ayrılıkları kaldırıp buluşmaları gerçekleştiren bir misyonunun olmasıdır. Yakın akrabasını yakın dostlarını kaybedenler rüyada onlarla görüşmekle bir mutluluk elde ederler.

Anlatılan bu hususlar rüyanın hikmeti konusunda yalnız bir ufuk açmak için birer misaldir…

'Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir...

Rüyalar ve ilhamlar birer ikazdır irşattır. Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz...

Ayni ruyayi farkli kisiler farkli mekan ve konumlarda gorduklerinde tabirleri de farklidir..

Rüyayı goren kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyetti, O An içinde bulundugu ruhsal, maddi ve manevi durumu da göz önüne alınmalıdır.

O yüzden her ruya ayni sekilde tabir edilemez..

Bazen aynı rüyayı değişik insanlar da görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi dünya anlayışı, yaşamı farklıdır.

Bundan dolayı da yorumu özünden bir şey kaybetmese bile yorumu ve yansıması farklı olur...

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Rüyaları yorumlarken tarafsız olmak duygulara kapılmamak karamsarlaşmamak gerekir...

Rüyada sadece bir şekil veya olayı değil her şeyi birlikte yorumlamalıdır...

Rüyadaki renkler ortam da büyük önem taşır.

Rüyada görülen bazı insanlar tanıdıksa adlarına da dikkat edilmelidir. Bu adların anlamları da yaklaşan bir durumu haber verebilir.

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm hocam,
Dün akşam rüyamda, lisede aynı sınıfta olduğum erkek arkadaşımızı gördüm. Böyle kocaman çok güzel bir salıncakta sallanıyordu. İki salıncaktı, birinde o diğerinde de tanımadığım bir bayan vardı, sallanıyordu. Salıncağın koltuğu, böyle geniş çok güzeldi. Sonra ben çok korkuyordum, çünkü salıncaklar suyun üdtünde çok yukarda yapılmıştı. Bende eğer salıncağın ipi koparsa aşağı düşecekler diye korkuyordum. Su berrak maviydi. Ne olabilir acaba hocam?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam, HAYIRLI Cumalar kardesim..
Hayirdir insallah..
Rüyada salıncak görmek; çok önemli bir konuda son kararı sizin vereceğinize işaret eder...
İnsanin korkulari olmasi normaldir.. Yanlizliktan, ihanetten tekrar kandirilmaktan, düşmekten korkmak gibi...
Herkesin aşağı yukarı bazı korkuları olabiliyor ama bu korkulardan biraz teşvik biraz iradeyle kurtulmak mümkün..
Yoksa hayatti hep korku ve istirap icinde yasamaya kendini mahkum edersiniz seklinde ruyaniz youmlanir...
Korku öyle bir şey, öyle bir engeldir ki, kisinin ve kendini gerçekleri görmesini engeler...
Allah cc. uyanık olmanızı, dikkatli olmanızı, tedbir ve temkini istemiştir ama hiçbir durumda korkmamanızı emretmiştir.
Sadece kendinden korkulmasını istemiştir.
Rüyada salıncağa binmek; kısa süreli aşk yaşamak, ne yaptığını bilmemeye, inanç zayıflığına işaret eder.
Salıncakta sallanmak evli veya bekar için önemli bir dönem içinde olduğunuza işarettir.
Hayirli Gunler...

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Hocam, arkadaşımla ilgili nasıl bir yorum olabilir? Kocaman bir salıncakta sallanıyordu ve aşağıda hep böyle baraj suyuydu masmavi düşerse boğulur diye korkuyordum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hocam arkadaşomla ilgili nasıl bir yorum olabilir kocaman bir salıncakta sallanıyordu ve aşağıda hep böyle baraj suyuydu masmavi düşerse boğulur diye korkuyrdum

Rüyada salıncağa binmek; kısa süreli aşk yaşamak, ne yaptığını bilmemeye, inanç zayıflığına işaret eder.

"ve aşağıda hep böyle baraj suyuydu masmavi düşerse boğulur diye korkuyrdum"
Hani insanlar vardir, kedi gibi düşse de 4 ayagi uzre duser derler ya, haa iste o arkadasiniz da oyle biri oldugunu dusunuyor...
Ama bilmiyor ki, çekirge bir zıplar iki zıplar üçüncüde yakalanır.. Rabbim ihmal değil imtihan icin bir sure verir..
Siz onun icin korkmayin, endiselenmeyin.. herkes Hak ettigini bir gun bulur..
Hayirli Cumalar...

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Hocam, arkadaşımı liseden beri tanıyorum. Çok iyi niyetli bir insan, inşallah hakkında hayırlısı olur. O yüzden sordum da.
ALLAH razı olsun hocam...

Duhan123

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada salıncak görmek

Merhaba,
Ruyamda birkac cocukla beraber salincakta sallaniyoruz,cok hizlaninca ben inmek istiyorum ama cocuklar sallamaya devam edince ben tekbir hamlede salincagi durdurup iniyorum.hatta duvarda bir delik goruyorum elimde birden sopa goruyorum bu sopayi delige sokarak salinagi tamamen durdurup eve geciyorum.ev daha cok anneannemin evine benziyor.biranda telefonumda bir fotograf goruyorum, ilk once anlayamiyorum ne oldugunu yakinlastirinca sanki ari larvasina benzetiyorum.binlerce bocek gorunumlu birbirine yapismis ari larvasi..bunlarin sacima bulastigini farkediyorum saclarimi tarayarak temizliyorum.sonra vefat etmis olan babami goruyorum,babam elleriyle saclarini islatiyor,ne yapiyorsun baba diyorum , saclarimi yikiyorum diyor,oyle olmaz ben sana su dokeyim diyorum babamla banyoya gidiyoruz.yerlerin cok islak oldugunu goruyorum,sonra babamin basina su dokuyorum ..gordugum en ayrintili ruyalardan biri, belki ruh halimi de yansitiyor olabilir,uzgun bir ruh hali icindeyim.simdiden tesekkur ederim Allah razi olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba evet Rüyalar kendi hayatımızın tamamıyla büyük bir bölümünü yansıtır.Psikologlar da insan ruh halini ve psikolojisini anlamak için
rüyalardan çokça faydalanmaktadır.
Mesela sizin bu Rüyaniz;küçük, gelip geçici endişeleri temsil eder. Bu endişeler gelip geçici olsa da yinede size bazı sıkıntılar vermektedir!
bu sıkıntı ruh halinizde üzüntü, korku yada gerilim olarak ortaya çıkmiş...

Rüyada sallandığını görmek;
genel olarak ;yaşamınızda bir boşluk içinde olduğunuzu,güvensizlik duygularını içinde bulunduğunuz bazı suçluluk duygusu yada korkularından kaçmak için çalıştığınızın simgesidir..
hayatınızın gelecek dönemlerini yakından etkileyecek bir karar arefesinde olduğunuzu, iyi karar vermek için bir süre mola verip dinlenmek gerektiğini ifade eder.
Bu bekarlar için evlilik kararı, evliler için aileyi yakından ilgilendiren bir önemli karar olabilir.
Bazen de Rüyada salıncağa binmek; kısa süreli aşk yaşamak, ne yaptığını bilmemeye, inanç zayıflığına işaret eder.
Salıncakta sallanmak evli veya bekar için önemli bir dönem içinde olduğunuza işarettir.

Rüyada salıncak görmek;
çok önemli bir konuda son kararı sizin vereceğinize işaret eder...
İnsanin korkulari olmasi normaldir.. Yanlizliktan, ihanetten tekrar kandirilmaktan, düşmekten korkmak gibi...
Herkesin aşağı yukarı bazı korkuları olabiliyor ama bu korkulardan biraz teşvik biraz iradeyle kurtulmak mümkün..
Yoksa hayatti hep korku ve istirap icinde yasamaya kendini mahkum edersiniz seklinde ruyaniz youmlanir...
Korku öyle bir şey, öyle bir engeldir ki, kisinin ve kendini gerçekleri görmesini engeler...

Allah cc. uyanık olmanızı, dikkatli olmanızı, tedbir ve temkini istemiştir ama hiçbir durumda korkmamanızı emretmiştir. Sadece kendinden korkulmasını istemiştir.
Rüyada Arı kovanı görmek;
Artan iş faaliyetlerini, sosyal uygunluk..

Rüyada rahmetli baba ile konuşmak,görmek;
gerçek hayatınızda içinde bulunduğunuz durum, sorunlar veya ilişki hakkında konuşmak, danışmak için birilerine ihtiyaç duyduğunuzu gösterir
ve bu durumda sevgili babanızın büyük eksikliğini hissettiğinizi işaret eder.

babanız yaşasaydı sizden ne beklerdi, ne yapmanızı veya yapmamanızı isterdi sorusunu kendine sormayı gösterir.
Babanizin kafasina,Yüreğine su serpecek bir karar verin olarak yorumlanir..Selametle..

acilangul1

asim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada salıncak görmek

Rüyada salıncakta sallanmak, rüyada salıncak görmek rüya tabiri
Merhaba arkadasım beni rüyasında görmüş o rüyayı yorumlamanızı istiyorum. Arkadasımın rüya mesajı: Birisi seni bir salincakta cilginlar gibi salliyordu bir bayan. Kahkahalar atiyordun. Daha sonra bir adam geldi salincagin onune durdu ve seni durdurup gitti.
Rüyada beni bu şekilde görmüş, salıncakta bir bayan tarafından sallanırken kahkahalar atıyormusum ve bir adam gelip salıncagı durdurmus ve konusmadan gitmiş . Bu adamın kim olduğunu bilmiyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada sallanmak, sallandığını görmek;
genel olarak güvensizlik duygularını ifade eder.yaşamınızda bir boşluk içinde olduğunuzu,güvensizlik duygularını içinde bulunduğunuz bazı suçluluk duygusu yada korkularından kaçmak için çalıştığınızın simgesidir..
hayatınızın gelecek dönemlerini yakından etkileyecek bir karar arefesinde olduğunuzu, iyi karar vermek için bir süre mola verip dinlenmek gerektiğini ifade eder.
Bu bekarlar için evlilik kararı, evliler için aileyi yakından ilgilendiren bir önemli karar olabilir.

Bazen de Rüyada salıncağa binmek;
kısa süreli aşk yaşamak, ne yaptığını bilmemeye, inanç zayıflığına işaret eder.

Sallanma rüyalarında hissedilen duygu çok önemlidir. Korku endişe varsa mesajda uyarı özelliği vardır, sevinç mutluluk varsa durum değerlemesi özelliği vardır.selametle..
.

Üst Alt