• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada saçın beyazladığını görmek

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
rüyada saçları beyazlamak islami, rüyada birinin saçını beyazlamış görmek, rüyada saçın beyazlaması, rüyada saçının beyazladığını görmek, rüyada saçlarının beyazladığını görmek

Rüyada saçın beyazladığını görmek iki şekilde tabir ediliyor.

Bir kadının saçının tamamıyla beyazlaması, kocasının doğru yoldan ayrılmasına işaret ederken, Genç bir adamın saçının beyazlaması, fakirlik alametidir.

Başka bir tabire görede Saçınızın beyazladığını görmek, şeref ve itibarınızın artacağını güzel tecrübeler kazanacağınızı gösterir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

ebru ecrin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada saçında beyazlar görmek

Selamün aleyküm. Rüyamda eşim beni yanına çağırdı kendisi oturuyordu ben onun önüne diz çöküp oturdum, eşim eliyle benim kaşlarımı gözlerimi okşadı gülümseyerek bana birşeyler söyledi. Sonra ben başımı önüme eğdim saçlarım gözümün önüne geldi baktım saçlarımda bir sürü beyazlar var, şaşırıyorum ne zaman beyazlamaya başlamış saçım diye. Teşekkür ederim hayırlı günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hayirdir insallah..
Rüyada saçın beyazladığını görmek iki şekilde tabir ediliyor.

Bir kadının saçının tamamıyla beyazlaması, kocasının doğru yoldan ayrılmasına işaret ederken, Genç bir insanın, saçının beyazlaması, elem,sıkıntı ,üzüntü alametidir...

İçinde bulunduğunuz durumu,değiştiremiyorsanız bulunduğunuz ortamı ya da kendinizi değiştirin!!
yoksa kendinizi YIPRATIRSINIZ!!!seklinde yorumlanir..

Eğer hayatınızda,size huzursuzluk ve sıkıntı veren şeyler varsa,üç seçeneğe sahipsiniz; Ya o durumdan uzaklaşın, ya onu değiştirin
ya da olduğu gibi kabullenin...ve her şeyi zamana birakin bunlar da gecer Ya hu..ve ins. gececektir...
Allah`a teslim olun...Teslimiyet zayıflık, ya da pasiflik değil..iman ,Sabir ve unutmayin burasi imtihan dünyasidir!!!

sıkıntı ,üzüntüler misafir gibidir gelip giderler...Bayram nedeni ile cok misafirlerim oldu.. onlara Hizmet etmekten biraz yoruldum..
ama, Allah-in misafiri diyerek hurmet ve hizmette kusur etmedim.. hepsi geldi ve gittiler arkada kalan icimdeki huzur
ve onlardaki güzel izlenim tek, tek tessekur etiler onlar benden RAZI ben de onlardan RAZIYIM....

Sevgi,şefkat iyileştiricidir, çünkü insanın içindeki tüm hastalıklar sevginin eksikliğinden kaynaklanır…

Allahım! Bana, Değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmem için sabır, Değiştirebileceğim şeyleri değiştirebilmem için cesaret ve Aradaki farkı anlayabilmem için de bilgelik ver...

Rabbim Ailelerimize Saglik,selamet huzur nasip eyle,eşler arasındaki muhabbetleri daim eyle,yuvalardaki huzursuzlukları gider,
aile saadetlerini koru ya Rabbim ya vedud ya cami hürmetine Amin Amin Amin
...

ebru ecrin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Amin ablacım çok güzel dua etmişsiniz Allah sizden razı olsun. Toplumun bozulması, ailenin bozulmasıyla gelir. Günümüzde aileyi sağlam tutabilmek zor. Dışarda yoldan çıkaracak tuzaklar çok. Rabbim nefislerimize sahip çıkabilmeyi, harama hayır diyebilmeyi nasip etsin inşallah. Ben eşimi çok seviyorum, şimdiye kadar olmadı ama her zaman içimde bir korku var. Allah cümlemizin yuvasını korusun, eşlerimize iradede kuvvet versin. Hayırlı akşamlar.

Üst Alt