• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Peygamber Efendimiz S.A.V 'i Kalben Hissetmek

GmzBrs

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba,

Öncelikle iki ayrı fakat benzer rüyalarımı anlatacağım ve yorumlarsanız çok memnun olurum.Şimdiden çok teşekkür ederim.

Bundan birkaç yıl önce evlenmeden önce anne ve babamın evinde büyük salona girdiğimi görüyorum.Oda zifiri karanlıktı. Sonra girdikten sonra kalbime Peygamber Efendimiz S.A.V 'in geldiği hissi uyanıyor.Sadece insan silüetinde baştan ayağa kadar elmas pırıltıları şeklinde nur içinde bir ışık görüyorum.Kalbim çok hızlı atmaya başlıyor.Ve ağzımdan heyecanla birlikte Efendimiz,siz ''O'' sunuz diyorum. Ve korku ile huzur arasında uyanıyorum.

Dün gece ise şu anda eşimle birlikte yaşadığımız evin oturma odasına gittiğimi odanın sarı bir ışıkla aydınlandığını görüyorum.Sanki her tarafta mumlar varmış onlarla aydınlatılmış yani öyle bir hisse kapılıyorum. Sonra yine aynı şekilde arkamı dönüyorum.Odanın kapısı büyük bir rüzgarla açılıyor.Yine Peygamber Efendimiz S.A.V'in geldiği hissi doğuyor kalbime.Ama somut olarak yine hiçbir şey göremiyorum. Yine siz efendimiz,siz ''O'' sunuz diyorum sadece.Yine içimde büyük bir korku,huzur karışık bir kalp çarpıntısıyla uyanıyorum.

Rüyalarımı yorumlarsanız çok ama çok memnun olurum.Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bu rüyalarımın anlamı nedir?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Mehaba Hayirdir insallah..
birinci rüyaniz ;Beden arziniz,mekaniniz,ic aleminiz zifiri karanlık icinde iken.......
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ruyasinda görmek bu da bir SIR ve hikmet yolu.. Ama ben kendi yasadigim hayat tecrubemden sunu ogrendim. O'nu (s.a.v.) gorenler O'nu (s.a.v.) cook hosnut edecek bir davranis ve hizmette bulunduklari;
mesela evladini kaybettiginde sabredenler... Yetime kimsesizlere sahip cikmak... Gariplere yardim eli uzatip sahiplenmek..
O'nun (s.a.v.) sunnetlerini yasamak... Yaymak.. Etrafina anlatmak...

Yoksa namaz kilmissin oruc tutmussun zekat vermissin bunlar ile zaten mukelefsin.. Sen Allah icin Resullulah Aşk-i icin gonullu olarak yukarida yazdiklarimi hic yaptiniz mi? İste butun mesele burada....
iste sizin de boyle Allah Resulunu sevindirici bir ameli yaptiginiza delalettir..

Ruyaniz cok derin ve manidar....
Berzah aleminde açan Hz. Muhammed (s.a.v.) ve ekberiyetinden Allah razı olsun.
Ruyaniza hayirdir ins. diyelim Rabbim hayra cikarsin..

ikinci Rüyanizin yorumu ; sarı ışık görmek sağlığa, sağlık sorunlarına ,gecici gam, keder ve huzursuzluga ve bu sorunlara hazirlanmaniz icin bir uyari ruyasidir Allahu alem..

Her sıkıntı için bir tesbih tanesi elinde...
Özenle sabırla tutmaya çalıştığın sabır tanelerini dağılmış toparlamaya çalışır yoluna koymaya uğraşırken...
bir bakmissin yine hepsi elinden dökülüyor... Onlari toplamadan kendini toparliyamiyorsun...
Şu yalan dünyada güvenini sarsan bazı beşer insanlari göz ucuyla izlersin yüreğin sızlayarak dağılır elindeki tesbih taneleri saçılır herbir yana. Naçar kalır gönlün tane tane dertlerin üstesinden gelebilmek için... Rahmanin KAPISINA gidersin...

Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) (ölen) çocuğu için ağlamakta olan bir kadına rastlamıştı:

"Allah'tan kork ve sabret!" buyurdu: Kadın (ızdırabından kendisine hitab edenin kim olduğuna bile bakmadan):

"Benim başıma gelenden sana ne?'' dedi. Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) uzaklaşınca kadına:

"Bu Resulullah idi!'' dendi. Bunun üzerine kadın çocuğun ölümü kadar da söylediği sözden dolayı (utanıp) üzüldü.
(Özür dilemek için) doğru aleyhissalâtu vesselâmın kapısına koştu: Ama kapıda bekleyen kapıcılar görmedi doğrudan huzuruna çıktı ve:

"Ey Allah'ın Resulü (o yakışıksız sözü) sizi tanımadan sarfettim (bağışlayın!)" dedi. Aleyhissalâtu vesselam:
"Makbul sabır musibetle karşılaştığın ilk andakidir" buyurdu.

menkibeden Hisse almaniz dilegi ve duasi ile Hayra kalin...

Düşüncelerine dikkat et Duyguların olur.
Duygularına dikkat et Davranışların olur.
Davranışlarına dikkat et Alışkanlığın olur..
Alışkanlıklarına dikkat et Kişiliğin olur.
Kişiliğine dikkat et Kaderin olur.
Gandi..

GmzBrs

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Önümü yolumu aydınlatmaya yardımcı oldunuz.Allah sizden razı olsun... Hayırlı günler...

sofiii

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada peygamberimizi hissetmek

Selamün aleyküm..
Geçenlerde bir rüya gördüm mutfakta meyve keserken peygamber efendimizin varlığını hissettim salonda oturuyormuş ve benim meyve kesmemi bekliyormuş. Gözümle görmedim sadece hissettim. Rüyada peygamberimizi hissetmek ve ona niyetle meyve kesmek neye delalet eder ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, Rüyanız hayr Olsun.
rüyada peygamberimizi hissetmek ;
hayırlara yorulur, bereketli bir dönemde olduğunuzu temsil ederken aynı zamanda sıhhat ve afiyette olduğunuzu işaret eder.

İnsanları çok iyi tanıyorsunuz..!hissleriniz, sezgileriniz ,duygularınız ,merhamettiniz çok güçlü ya da karşıdan gelen mesajı direkt alıyorsunuz...
ama sadece hissetmek yetmez amel, icraat, eylemde ibadet de gerekli....

her insan bir radar gibidir!kimisi daha duyarlı,hassas ve bu negatif ve pozitif enerjiyi hissedip miknatis gibi cekebiliyor ve olaylari daha ince ve görünmezi hissedip idrak edebiliyorlar..

Siz,Çok Hassas ,duyarli ,hisleriniz kuvvetli bir beni ademsiniz...sizin gibi insanlar, Ruhsal Gelişim, Meditasyon, Şifa, Korku, Kaygı,iman, sevgi, Aşk, Depresyonu;daha derinden yaşar ve hissederler..KENDİNİZE İYİ BAKIN..

İhtiyacım kadar istemeye bile haddim yokken, Şanınca lutfetmeni istesem..! Hadsizliğimi bağışlar mısın Allah'ım ?
selametle..

acilangul1

Burcu660

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada peygamber efendimizi hissetmek

Selamün Aleyküm.
Ben 1-2 ay önce bir tane film izlemiştim ve onun etkisinde kalmıştım, filmde bi tane adam peygamber efendimizi görmeyi çok istiyor ve onu nur şeklinde görüyor. Sonra bende efendimizi görmeyi çok istemeye başladım ve onu nur şeklinde gördüm ama yüzünü görmedim, onun olduğunu hissettim içim huzurla doldu. Sizce bu bilinçaltıyla görülen bi rüyamı yoksa efendimizi gerçekten görmüş olabilir miyim?
Şimdiden Allah razı olsun..

carsi6

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Rüyasında bir kapıda, kapıdan içeri girmeye çalışıyor, kafasını sürekli sağa sola sallayan konuşmayan bir insan görünümlü onu engelliyor. Kapı önündeki asaya benzer sopayı gösteriyor ve geçmemesi gerektiğini işaret ediyor. Sonra rüyayı gören kişi eşikte bekliyor, asaya benzer sopa eğik duruyor önünde, içeriden uzun boylu kısa saçlı, az kır sakallı genç bir insan gülümseyerek kapı önüne geliyor ve rüya sahibi ancak o zaman içeri giriyor. Rüya sahibi nedendir bilinmez kendisini içeri alan kişinin Peygamber efendimiz S.A.V. olduğunu düşünüyor o anda. İçeriye baktığında kendisini ilk engelleyen kişinin ileride safhına geçtiğini yine otutrur vaziyette başını sağa sola, öne arkaya salladığını görüyor. Kendisini içeri alan kişi, bir şeffaf poşet içerisinde parlak simli gibi ceviz büyüklüğünde kırmızı renkli parlak, küçük topların olduğu bir şey veriyor,(yenilebilir şeyler, şeker gibi), veren kişi, akşam iftarında yersin diyor, rüya sahibide o anda aslında oruçlu, dilime baksa anlar diye düşünüyor, fakat oruçlu olduğunu o poşeti veren kişiye söylemiyor, çıkarken güzel bir tını kulağında ve su şırıltısı sesi ve güzel bir havası olan nefes alırken farkediyor, elindeki poşete bakıp 21 lira diye düşünüyor.'' rica etsem bu rüyayı yorumlayabilirmisiniz.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Rüyamda hacdan gelen yaşlı bir akrabamız yanına gittim elini sıktım peygamber efendimizi sordum ve o anda gözlerim doldu.

Jam Jit

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm ben rüyada bi yerdeyim karşımda iki var ilâhi söylüyorlar ilahi sözlerini hatırlamıyorum ama muhammed ismi geçiyor yani peygamber efendimize hitaben bi ilahi idi tabi birini ise efendimiz sanıyorum ama sima olarak dursun ali erzincanlı kişiye benziyordu sonra uyanıyorum galiba.

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Selamün Aleyküm ben rüyada bi yerdeyim karşımda iki var ilâhi söylüyorlar ilahi sözlerini hatırlamıyorum ama muhammed ismi geçiyor yani peygamber efendimize hitaben bi ilahi idi tabi birini ise efendimiz sanıyorum ama sima olarak dursun ali erzincanlı kişiye benziyordu sonra uyanıyorum galiba.
Aleyküm selam. İlahi, Bol nimettir.
Hz.Muhammede benzeyen birisi hayırdır, mutluluktur, makamdır..

Üst Alt