• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada pencereden bakmak

S

suna

Kayıtsız
Misafir
Selamun aleyküm gönül sızı ablacım. Ben 25 yaşında bekar istanbulda yaşıyorum. Muhasebeciyim. Dün gece bayram tatili dönüşünde otobüste gördüğüm bir rüyanın çok etkisinde kaldım sizden bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. şimdiden allah razı olsun..
Rüyamda deprem olduğuu görüyorum evdeyim ve heryer öyle sarsılıyorki insanlarda panik var ama ben çok sakin ve korkusuz bir şekildeyim. Pencereden dışarı bakıyorum sarsıntıya aldırmadan. Sonra bir ses duyuyorum bir erkek sesi heyecanla bağırarak allahın o anda bizi selamladığını bize nazar ile baktığını söylüyor. Pencereden bakıyorum gökyüzünü görüyorum allah cc gökyüzünde sanki bize selam ediyormuş gibiydi. Baktığımda o yerde bir sürü parlak yıldızlar gördüm bir araya toplanmış parlak yıldızlar ve aydınlık gökyüzü allah cc görmek için baktığımda onları gördüm orda. Ve orda uyandım allah rızası için yorumlarsanız çok sevinirim allaha emanet olun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hosgeldiniz Suna kardesim..Ve HAYIRLI Bayramlar..
Simdi yine Yoruma baslamadan biraz on bilgi vermek, muhabbet etmek istedigimde Ekrem adminimiz ohh burasi muhabet bolumu mu olmus diye takilacaktir...sırıtık.:,
ama Rüyalar alemi ayrı bir alemdir..hayat gibi cok kapsamlidir..Zahiri, batini ic ve dis Alem olarak katmanlari vardir..
simdi mesela rüyada Pencereden bakmayi görmek cumlesini google'ye koyun hemen yorumu cikar ve siz bu ruyanizin ne demek istedigini anlarsiniz...
haa iste oyle kolay degil...
"Pencereden dışarı bakıyorum "demissiniz..Bakmak ayrıdır, görmek ayrıdır. O bakımdan müminin, isabetli bir bakış melekesi kazanması lazımdır....
Pek çok insan, zahire yani görünüşe müpteladır. "Onlar sade bu dünya hayatından bir zahir (görünen yüzünü) bilirler.
(Bugün kim galip gelir, ne yüze çıkarsa ona bakar, onu bilirler.)Ahiretten ise, onlar tamamen gafildirler.
(Dünyanın sonunun nereye varacağını düşünmez, ilerisinin ne olacağının farkında olmazlar)[S. Rum, 7] ayet-i kerimesi oldukça düşündürücüdür.
Halbuki zahire takılan bir göz, hakikati-gerçeği göremez...

Bakan adam farkeder, gören adam farkı farkeder...Bakışta geçicilik, görüşte seçicilik vardır.
Bakmak en fazla tanımakla, görmek anlayıp kavramakla sonuçlanır...Bakınca yalnız seyrederiz, görünce bir hükme varırız.
Bakınca severiz, görünce hayran oluruz ......

Ruyaniza Hayırdır İnşaallah!deyip Allah-in izni ile yorumlamaya calisacagim..
Rüyada deprem görmek ;yaşamınızda bir takım sorunlar veya çevrenizde tartışmalar çatışmaları gösterir .
ama Siz masallah basiret Sahibi bu sarsinti ve degisiklikten pek etkilenmiyorsunuz.. daha Hayirlisi gelir seklinde olumlu baktiginiz icinde
hayattinizda yasanilacak bir SIKINTI dan sonra Allah-in izni ile daha guzeli ile nasipleneceksiniz...
ben hep derim ki..ÖNEMLİ OLAN OLUŞAN OLAYLAR VE HADİSELER DEĞİL !. OLAYLARA KARŞI BİZİM GÖSTERDİĞİMİZ TEPKİMİZ VE YAKLAŞIM ŞEKLİMİZDİR..
olaylara yaklasim seklimiz ile biz ilk once kendi dunya ahiret ve sevdiklerimizi kendi nefsimizden koruyabiliriz...
olumsuzluklar karsisinda delirmeye, cildirmaya kendimizi harap etmeye inanin hic gerek yok kimin icin? deger mi? her sey gecici degil mi?cddvb..
kendimizi hasta ettikten sonra hic bir seyin de degeri kalmaz..biraz bencilce mi konusuyorum inanin degil sadece yillarin tecrubesi ve gercekleri yaziyorum..
rüyada depremin oldugunu görmek bir uyari bir ikaz gorevini de yapmakta..Temkin Ya Hu...
UNUTMAYIN..Bakmak ayrıdır, görmek ayrıdır..sadece bakmak ile hukum verirseniz KUL HAKKINA girebilirsiniz....

veliler ve büyük alimler Allah’ı cc.bizim kavrayamayacağımız bir keyfiyetle rüyalarında görebiliyorlar.
Zaten rüya istemekle gösterilmez, insana gösterilir.
Bu itafen peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V):
- Sizden birinizin rüyasında gördüğü şeylerin en hayırlısı o kimsenin, Allah’ını, Peygamberini ya da Müslüman ana ve babasını görmesidir.
Sahabiler:
- Ey Allahın Resulu! Bir kimse rüyasında Rabbini görür mü?
Peygamberimiz (S.A.V) buyurur ve:
Sultanı görür, Sultan da Allah Teala’dır.

Allah Teala ile arasında bir perde olduğunu görmek büyük günah ile tabir olunur.
Bir kimsenin rüyada Allah’ın arşını görmesi, kendisi için hayırlara işaret eder.
Ve yine Rabbi ile konuştuğunu görmesi, çok çok Kur’an-ı Kerim okumaya işarettir. Çünkü Kur’an-ı Kerim Allah’ın sözüdür.
İbn-i Sirin demiştir ki:
- Rüyada Rabbini gören kimse cennetliktir.Her kim yüce Allah’ı görürse o kişi insanları Allah yoluna sevketmek ve davet için yaratılmıştır...
Suna kardesim bu ruyaniz beni yillar oncesine goturdu..
Bende 12 yaslarinda iken bir buhran ,bir arayis icinde iken Sema da cook guclu,kuvvetli bir isik gormustum ve ruyamda bunun Allah-in nuru oldugunu biliyordum baktim.. gormek istemistim ama gozlerim o cok parlak isiga bakamamistim.. gozlerimi kamastiriyordu...
ve Ben de Siz gibi merak edip o zamanin en buyuk Alim ve veli olan bir hocama gidip anlattigimda..bana aynen sunu soylemisti...
Allah cc. seni ozel bir hizmet ve davet icin yaratmis Rabbine cokca sukr et diye...ve yillar gecti ben bugun 40 yasindayim ve
okyonuslar otesinde kimsesiz cocuklara koruyucu annelik yapmakta ve bir de yetim ,kimsesiz yabanci asilli bir cocugu alip musliman olmasini ve musliman olarak
yetismesini ve ondan gelecek butun nesilerin ins. musliman olarak cogalmasina vesile olabilirsem bu Allah-in ne guzel bir rahmetti dir!
Selamet ile Hayra kalin..

mavimsi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
merhaba
geçenlerde gördüğüm bir rüyadan çok etkilendim. kendimce yorumlamaya çalıştım ama bir de daha iyi bilen birinin yorumlamasını istedim. rüyamda oturur vaziyette pencereden bakıyordum ağaçlar secdedeydi çok etkilenmiştim sonra bende secdeye gittim ama yüreğim gördüklerim karşısında biraz olsun korkmuştu secdeden kalkınca tanıdığım birine danışmaya gittiğimi gördüm sonra birinin deniz üzerine işaretler yaptığını gördüm bir anda bende denizin üzerindeydim batmıyor öylece duruyordum üzerimde beyaz bir giysi vardı etrafımda burakların yani atların üzerinde melekler beliriyordu melekler hilal şeklini almıştı en son ' yardım et ya Rab' dedim ve uyandım. sizce rüyamın manası nedir? yorumunuzu bekliyorum ve yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba mavimsi kardesim 'Ruyaniza Hayırdır İnşaallah!deyip Allah-in izni ile yorumlamaya calisacagim..
Ruyaniz cok manidar.. yorumlamaya kelimeler aciz kalmakta..

Pencereden dışarı bakıyorum "demissiniz..Bakmak ayrıdır, görmek ayrıdır. O bakımdan müminin, isabetli bir bakış melekesi kazanması lazımdır....
Pek çok insan, zahire yani görünüşe müpteladır. "Onlar sade bu dünya hayatından bir zahir (görünen yüzünü) bilirler.
(Bugün kim galip gelir, ne yüze çıkarsa ona bakar, onu bilirler.)Ahiretten ise, onlar tamamen gafildirler...
Rabbim herseyin en iyisini bilir..
ama Siz eşyanin,aslini gorup idrak edenlerden oldugunuza isaret eder..ve Manevi Beslenmeyi ,tefekurru simgeler.
Maneviyatınızın yüksek olduğu, değerlerinizi,temiz taşıdıgınız anlamına gelir
Halbuki zahire takılan bir göz, hakikati-gerçeği göremez...

Bakınca yalnız seyrederiz, görünce bir hükme varırız.
Bakınca severiz, görünce hayran olur secde ederiz...

Günahkâr bir insanın rüyada secde ettiğini görmesi, günahlarına tevbe etmeye ve maddi manevi yücelmesine işarettir.

"yardım et ya Rab' "
Ya Rab!Gazabından rızana azabından affına Senden dahi yine Sana sığınırız!
Seni hakkı ile övmekten aciziz!Yardım et Ya Rab!
Allah-in rahmet ve Hidayettine yorumlanir..

Şeytan bos eve girmez!Sizin ile uğraşıyor demekki.
La havle vela kuvvete illa billâh..ile
Kelimeyi şehadeti çok söyleyin..
La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah.
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..
hayirli gunler..

mavimsi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
yorumunuz için çok teşekkür ederim bir kere daha içim rahat etti ALLAH razı olsun

Üst Alt