• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada papaz görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Günah işlemeye yahut dinde olmayan ve ona sonradan katılan şeylere rağbet etmeye, Papaz olduğunu görmek dindar kimse için iyi bir isimle anılmaya, diğerleri için durumun güçleşmesine, zillet ve korkuya yahut dar geçime delalet eder.
Rüyanızda herhangi bir kiliseye giderek bir papazla görüşüp konuştuğunuzu görmeniz; sizin günahlarınızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeniz gerektiğine bu rüyanın görülmesi bir ikaz olduğuna işaret eder.

myliferror

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada papaz/rahip görmek

Merhabalar arkadaşlar aklıma takılıyor 24 yaşındayım ve 1 haftadır aralıklarla rüyamda ilk olarak rahip gördüm. Pek fazla hatırlamıyorum onunla konuşmuştum sanırsam. Herneyse bu gece rüyamda papaz gördüm ve onu odaya kilitledim koşarak kaçtım ve peşime düştüler uyandım. Ondan sonra tekrar uykuya daldım rüyamda küçük alman kurtları tarafından ısırıldım 7-8 tanelerdi birisi ısırdı ve bildiğiniz yatağa vurarak uyandım.. Rüyalarımın çıktığına inanıyorum özellikle bu geceki gördüğüm o papazı odaya kitlememde çok etkilendim, bildiğim kadarıyla köpek ısırması falan düşmanı simgeliyor ama gerçekten papazı odaya kitlemem kaçmam sonra benim peşime düşmeleri nedir çok araştırdım ama birşey bulamadım lütfen anlayan kişiler yorumlarda bulunsunlar teşekkür ederim.

NOT: Kendimce dini vecibelerimi yerine getirmeyen çalışan bir kişiyim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar arkadaşim bunda anlamiyacak ne var
"papazı odaya kitlemem kaçmam sonra benim peşime düşmeleri nedir "
odaya kitlediğin nefsin ve bağimli olduğun alişkanliğin odaya kendi içine kitliyorsun ama yine orda tutamayip peşine düşmelerini sembolize eder..İçindeki Sen....
Yaşam senin aynandır....Seni sana gösterir....Etrafında rahatsızlık duyduğun her şey içinde halledilmesi
gerekenlerin yansımasıdır...Halledilmesi gerekenleri fark ettikçe derinleşir,çözdükçe dinginleşirsin..

Bir gün adamın biri zamanının Sufi üstadlarından birini ziyarete gelmiş ve ona şu soruyu sormuş:
“Nefsimden ve bağımlılıklarımdan nasıl kurtulabilirim?”

Üstad ona cevap vermek yerine ayağa kalkmış ve yakında bulunan bir sütuna kollarını dolayarak bağırmaya başlamış:
“Beni bu sütundan kurtarın!!! …
Adam şaşkınlıkla bakarak, Üstadın deli olduğunu düşünmüş ve ona şöyle demiş:
Neden böyle yapıyorsun?
Ben senin akıllı birisi olduğunu düşünerek ruhsal bir soru sormaya geldim. Ama görüyorum ki sen delinin tekisin, sütunu sen tutuyorsun, sütun seni tutmuyor! Bırak gitsin!”

Üstad sütunu bırakmış ve şöyle demiş: “Bu söylediğini gerçekten derinlemesine anlayabilirsen, kendi cevabını vermiş olacaksın. Bağımlılıkların seni tutmuyor, sen onları tutuyorsun! Bırak gitsin!”
Kendini değiştirmeli insan..Yaşananlara bakış açısını değiştirmeli..Özeleştiri yapabilmeli kendine..Önce kendini yargılayabilmeli..insan Önce Sen kendi nefsini bir güzel odaya kitle ve hiç açık bir kapı bırakma ki peşine düşemesin.. Sufizme göre değişim nefsimizi yok etmek yenmek beden odasina kitlemektir...

myliferror

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sağol yorumun için, demek istediklerini anladım ama öyle bir hayatım var ki herşeyim var hiçbir şeyim yok. Herkesim var hiç kimsem yok. Her neyse papaz'ın galiba nefs olduğunu ifade ettiniz veya odaya kitlememi, tam anlamadım ama bilmiyorum hiçbirşey olmuyor, hiçbir sorun çözülmüyor nefes almaya devam ediyorum tekrardan sağol hoşçakal.

Üst Alt