• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada örümcek görülmesi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Dokumacıya, ibadete düşkün, takva ehli kimseye, Örümcekle karşılaşmak böyle biriyle karışılaşmaya; Örümcek bazen tenbel, hilekâr ve zayıf kimseye, sihir yapan kadına, yoldan çıkmış kimseye, Örümcek, kocasının yatağında yatmak istemeyen ahlâksız kadına, örümcek yakalamak böyle bir kadınla evlenmeye, Örümcek öldürmek yukarıdaki niteliklerden birini taşıyan kimseden kurtulmaya, Örümceği ördüğü ağla birlikte görmek zayıflık ve gevşekliğe, Örümceğin damdan düşmesi şiddetli kışa; Örümcek ağı hile ve düzene, fakirliğe, Evinde örümcek ağı görmek yoksulluğa, bunları süpürüp attığını görmek fakirlikten kurtulmaya delalet eder.

Rüyada örümcek gören kimse, hilekar, zayıf ve tembel bir kimseyi görür.

Bazı tabirciter, örümcek, ibadet ehli ve takva sahibi bir kimsedir, demişlerdir.

Bundan dolayı rüyada örümceğe rastgeldiğini gören kimse, abid ve takva sahibi kimse ile arkadaş olur.

Bir kimse rüyada Örümceği ve onun dokuduğu ağı görse, Cenab-ı Hakkın, "Halbuki evlerin çürüğü helhalde örümcek yuvasıdır." (Ankebut suresi a.41) mealindeki ayeti gereğince, o kimseye zayıflık ve gevşeklik arz olur.

Örümcek sihir yapan bir kadına da işarettir.

Bazen de örümcek dokumacılık sanatını bilmeye işarettir.

Bir kimse rüyada örümceğin tavandan indiğini görse, şiddetli bir kışa işarettir.

Rüyada örümcek görülmesi; yoldan sapmış, âsi, suçlu ve hileci bir kimseye işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında bir örümceği öldürdüğünü görmesi; o kimsenin evinden yukarıda sıfatları anlatılan kişiye benzeyen bir kimseyi kovacağına yorumlanır.

Kirmânî'nin yorumuna göre: Rüyada bir örümcek görülmesi dokumacıya delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında bir örümcek tuttuğunu görmesi; o kimsenin bir dokuma ustası ile dostluk kuracağına, kişinin rüyasında bir örümceğin kendisinden kaçtığını görmesi; o kişinin zayıf ve dinine bağlı bir kimseden ayrılacağına işaret eder.

Ebu Saîd el-Vâiz'in yorumuna göre: Rüyada örümcek görülmesi; kocasıyla geçinemeyen, evinden kaçan ve ahlâksız bir hanıma yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında bir örümcek tuttuğunu görmesi; o kimsenin tarifi yapılan böyle bir hanımla evleneceğine delalet eder.

tolgabey

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada tuvaletten yeşil örümcek çıktı

Selamın aleyküm.

Hayır olsun akşam rüyamda Recep Tayyip Erdoğan'la bir yere doğru yanyana koşturuyoruz ve bir anda pis umumi bir tuvaletin içine giriyoruz.Tuvalete girip çıkanlar falan var.Ben hangi kabine gireyim diye bakarken tuvaletin içinden yeşil renkte bir örümcek çıkıp ayağıma doğru geliyor.Ayağımla öldüreyim diyorum ama kurtarıyor kendini.
Örümcekten korkarım ve bir uyandım ki yorganı fırlattım sanki ayağımdaymış gibi.Allah hayır etsin.

Allah herkesten razı olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hayirdir insallah..
her hayırda bir şer,her şerde bir hayır vardır..
Önceleri basıma gelen talıhsizliklerde asırı derecede üzülür,neden olmadı diye kendi kendimi yer..gizli, gizli isyan ederdim!!
Olmayan olumsuz durumları zorla oldurmaya calısır,sinir krizlerine girerdim...
Çocuklugumdan beri asırı inatcı olusumun vermis oldugu hırs duygumu hiç yenemedim malesef.
Her sey olacak,olumsuzluk diye bir sey olmamalı benim hayatımda diye düsünürdüm.
Ben bu ise bas koymussam,azim gösterip,ugrasmıssam,karsılıgı da olmalı derdim.
Aslında bu konu o kadar ince bir mizan ki....Simdi durup düsünüyorum da olmasını istedigim bir konu olmuyorsa çok ta fazla üzerine gitmemek gerekiyormus oldugunu anladim..
insanin kaderi ile barişmasi kendisi ile barişik yasamasi huzurlu olmasi...bu iste de bir hayır vardir! Rabbimin her işinde bir sebep, hikmet vardir diyerek biraz da oluruna bırakmak lazımmiş...
Alın yazısına sonuna kadar inananlardanım.Her insanın bir alınyazısı vardır.
Ancak kadere gelince bu konu bir Muamma bir yanim farkli bakiyor bazen..
insan kendi kaderinin biraz da kendisi çizer.Ama fazla zorlamamalı..kadere karşi degil Kader ile beraber akmali.. yoluna cikan olay ve sebepler ile kaderin akişina gore davranmali...
Bilmeliyiz ki bir seyi ne kadar zorlarsak o kadar çok hüsrana ugrarız...
Yani her serde bir hayır,her hayır da da bir ser vardır diye düsünerek çıkmalıyız yola..

Rüyada yeşil renkli bir şey görmek ;kısmet, başarı, mutluluk Büyüme, gelişme ve sükunet olarak yorumlanır...

"yeşil renkte bir örümcek çıkıp ayağıma doğru geliyor.Ayağımla öldüreyim diyorum ama kurtarıyor kendini."
Korku ve ümit rahmet ile zahmet hayir ile ser sanki hersey ic ice...
mümin ömrü boyunca ümit ve korkunun dengesinde yaşamalıdır. Allah korkusu, onu günah ve her türlü kötülükten uzaklaştırıp
salih ameller yapması için bir kamçı görevi yaparken, bir yandan da Rabbinin sonsuz rahmet ve şefkatini bilmelidir.
Hayirli geceler..

tolgabey

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüya analizi bir yana çıkar çıkmaz hayırdır inşallah deriz ama ben sizin kadar beni okuyabilen!! bir insanla henüz karşılaşmadım sevgili gönül sızım.Sanki siz bunları yazmadan önce ben birisine anlatmışım da siz gelip burda yazıyorsunuz.Allah sizden ve sizin gibilerden razı olsun.

ebru ecrin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada örümcek görmek

Selamün aleyküm,uyanır uyanmaz rüyamı merak ettim.Ben rüyamda çok büyük bir örümcek gördüm kızımla birlikte beni hapsetmişti kaçamıyordum ve çok korkuyordum sonra tam olarak kim olduğunu hatırlayamadığım abla dediğim bir bayan gelip bizi kurtardı daha sonra bizim evimiz olan bir evin bahçesinde birkaç kişi vardık.Başında beyaz örtüsü olduğunu iyi hatırladığım güzel temiz yüzlü yaşlı bir teyze ekmek dağıtıyordu.Ben onun oğluna istemesi üzerine evden su getirip su ikram ettim.Yaşlı teyzede bana ekmek verdi ekmeğin ,dışı susamlı içi bembeyazdı,taze ve çok güzel tadı vardı.Çünkü ekmekten bir parça koparıp yedim.Her iki bölümü de yorumlarsanız çok sevinirim.Önce örümcekten korkup sonrada ekmeği alınca gülüyordum,hayır mıdır şer midir Allah bilir ama siz iyi anlıyorsunuz.Şimdiden teşekür ederim Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ve Aleykum selam Rabbim hayirlara cevirsin hayirdir insallah..
her hayırda bir şer,her şerde bir hayır vardır..
Rüyada örümcek görmek ;sıkıntılara, kıtlığa,imtihan sonrasinda da bereket ,hikmet ve zenginlige isarettir..
Korku ve ümit rahmet ile zahmet hayir ile ser sanki hersey ic ice...
mümin ömrü boyunca ümit ve korkunun dengesinde yaşamalıdır. Allah korkusu onu günah ve her türlü kötülükten uzaklaştırıp
salih ameller yapması için bir kamçı görevi yaparken bir yandan da Rabbinin sonsuz rahmet ve şefkatini bilmelidir.
Allah cumlemizden razı olsun.

hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Gizli açık çok sadaka verin ki, rızkınız bollaşsın, yardıma mazhar olun ve duanız kabul edilsin.) [İbni Mace]

(Hastalarınızı sadakayla tedavi edin. Sadaka, her hastalığı ve belayı defeder.) [Beyheki]
kızıniz icin Sadaka verin ki hastalığı ve belayı def edip Allah cc. Sizi korusun..
hayirli gunler..

Üst Alt