Size de Hayırlı geceler ve Hayırlı Cumalar..bir sey degil kardesim..
Hayirdir insallah..Rabbim Hayra cevirsin...
Bu devirde islami yasamak, sabretmek kolay degil,nefsimiz her zaman dunya zevklerini istiyor,seytanda nefsimizi destekliyor.. Rabbim imtihaninizi kolay ve muzaffer eylesin..
Namaz kildigimizda dua ederken her zaman Allahtan bizi affetmesini ve guclu kilmasini isteyelim(bunuda O nun varligini hissederek Ona gercekten guvenerek).edelim..
Inaninki sabreden her isten karli cikar..
Rabbim elbet sıkınılarımızı unutturacaktır bize, gün elbet doğacaktır, rabbim gün doğana kadar usanmadan sabretmemizi nasip etsin, O Rauf’ tur o Latif’tir..
fakat o musibet başımızdan geçince ne olur rabbimizi unutmayalım, bolluktayken Allahı hatırlayalım ki dara düştüğümüzde de rabbim bizi hatırlasın, Allah yardımcımız olsun
"rüyamda annemin bi hocayi aradığını ve dua ıstedgni isitiyorum..."
Allahü teâlâ buyurdu ki:
Benim hükmüme razı olmayan ve verdiğim musibete sabretmeyen benden başka Rab arasın.
[Taberani]
"çok genç yaşta ölücek diye tekrarladgnı feryat ediyo kadinin ve uyaniyorum ama sesler okadar net kulagmdaki ürktüm ölümden falan degil tövbesiz ölmekten.."
İnsan nerede ölecek, hiç kimse ölümün zaman ve yerini bilemez sadece Allah bilir..
Ölümün gizli olmasında elbetki hikmetler vardır. İnsan ne zaman öleceğini bilemezse her an Allah'tan korkma ve ümit besleme noktasındaki halini muhafaza edebilir.
Körmüyüz gerçekleri görmüyoruz da vurdum duymaz halde tüketiyoruz ömür defterinin sayfalarını..
etrafimizda çiçekleri ,agaclar ölüyor, tekrar diriliyor ibret almiyoruz!!
Ya İbret alirsiniz ya da İbret olursunuz... diyordu bir Hak Dostu..
saydık mı kaç günümüz var... Elimizde senet mi var ölümsüzdür diye... Kendim de dahilim bu yazıya..Düştüm nefsin kuyusuna çıkarmaya iman ister..
Allah sevgisi ve RIZASI ister... Sabretmeye inanç ister!
bu ruyaniz Size kendinizi duzeltmeniz icin ilahi bir rahmet ve firsat olarak yorumlanir..Allahu alem..