• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada ocak görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada ocak görmek erkek için kadına ve kadın için de erkeğe yorulur.

Rüyada ocak görmek bazı durumlarda, mal-mülk olarak yorumlanır. Yanan bir ocak, kolay elde edilen rızka işarettir.

Ocağın önünde yalnız başına oturmak, bir işte zarara uğramaya işaretle tabir olunur.

Rüyada ocak yapmak veya yakmak, eşinizle mutlu olacağınıza işarettir.

Ocak bazen de ev ve aile halkı ile tabir olunur. Ocağını sönmüş gören bir aile içinde olumsuzluklar ve tersliklerle veya kötü olaylarla ile karşı karşıya gelebilir.

Ocağın yanık ve alevinin harlı olması aile mutluluğuna işaret olarak yorumlanır.

Sevdiğiniz kimseler ile beraber ocak başında oturduğunuzu görmek, hileli işlere bulaşmaya işarettir.

Rüyada ocak görmek, bazı durumlarda kişinin hayatını kazandığı dükkan veya işine, bekar için evlenmeye, kafirin müslüman olmasına, günahkarın tövbesine, evli kimse için hanımının hamile kalmasına işaret olarak yorumlanır. (Çok çeşitli ve farklı anlam ifade eden rüyalar, kişinin rüyasında gördüğü diğer unsurlarla bereber yorumlanır)

Rüyada ateşi yanan ocak görmek, ihtiyaçları gidermeye ve rızka, ateşsiz ocak üzüntü ve kedere,

Ocakta güzel alevlerle yanan ateş görmek evlada, Ocaktaki ateş kişinin midesine, orda görülen odun ise yediği şeylere,

Ocakta görülen çömlek kocaya, onun evin ihtiyaçlarını gidermek için çektiği sıkıntılara işaret eder.

Rüyanızda bir ocak başında bulunduğunuzu ve onu yakmaya çalıştığınızı görmeniz; başladığınız bir işi bitirmeye gayret gösterdiğinize,

rüyanızda ocağınızın sönmüş olduğunu görmeniz, işinizin bir çıkmaza girdiğine işaret eder.

Kirmani'ye göre; Rüyada ocak görülmesi EŞ Olarak tabir edilir. Rüyada görülen ocak kireçtense eşi kibirli bir ailenin kızıdır. Ağaçtan ise dedi-koducu bir ailedendir. Eğer altın ve gümüş gibi kıymetli bir madenden ise şerefli bir ailedendir. Eğer tuğla ve taştan ise, fakir ve ahlaklı bir ailenin kızıdır.

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamlar GönülSızım,

3 gece önce rüyamda babamı gördüm, mutfaktaki tezgah üstü ocaklarına benzer yerden yüksekçe -bir odada- 7,8 tane gaz ocağı varmış. Babam bir düzenek yapmış diyorki artık yaşlandım, tek serferdeçakmakla çakıyorum ve hepsi tek seferde yanıyor. Üstlerinde -tahmin ettiğim kadarı ile 15-20 lt.lik- tencerelerle su kaynatacakmış galiba. Bende ne güzel fikir iyi düşünmüş diye geçiriyorum içimden. Bu aralar babamla il gili bir şeyler kafamı çok kurcalıyor, bir karar vermem lazım. Bu rüyadan bir şey anlamam lazımmı acaba ?

Dün gecede hiç kondurmayacağım bir arkadaş cebinden kağıt para çıkarıp bir iş için yadım yapacak oluyor, onu görünce bende yardım yapmalıyım, sadaka vermeliyim falan diyordum.

Teşekkür ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Ah kara gözüm hacı cavcav hoş geldin .
Söyle bakim bana neden boş geldin. Ah hacıvatım ben sana hiç boş gelirmiyim .heybemde dolu bir çuval iman istersen sende içine gir bir güzel nurlan...

Hayirdir insallah
Rüyada ocak görmek; bir cok farkli yorumlari vardir..
Rüyada ocak görmek, mal ile tâbir olunur.
Yanan bir ocak, kolay elde edilen rızka işarettir.
Rüyada boş ocak görmek henüz hayata geçirmediğiniz plan halinde olan bir iştir.
kizginlik, kirginlik, öfke, hiddet, hastalik, miras taksimi ile de tabir edilir...

Rüyada kaynayan su gormek ise su anda sizin duygusal bir cokuntu icinde olduğunuzu gösterir,
aynı anda suur altındakı duygularınızın dışarı çıktığını yani etrafınizdaki kişilerin sizin ic dünyanızı simdi anlamaya basladiklarini ifade eder,
icinizdeki ofkeyi disarı atin ve rahatlayin seklinde de yorumlanir..iciniz fokur, fokur kayniyacagina Babaniz ile konussun!!

Dikkat ettiniz mi Nuh a.s., İbrahim a.s., Yakup a.s. hep ogullari ile imtihan edilmislerdir..
KİŞİ DAİMA EN ÇOK SEVDİĞİ İLE İMTİHAN EDİLİR... ama unutmayin bizler de Allah RIZASI ve anne, babamiz ile imtihana tabii tutuluruz..
Dikkat et!!Haci cavcav imtihan icinde imtihan ile imtihan edilebilecegimizi unutmayin...
Kazanma kusaginda kaybedenlerden olmamamiz dilegi ve Duasi ile...

"Mallarınız ve çocuklarınız ancak birer imtihandır; Allah katında ise büyük bir mükafat vardır."
Teğâbün, 15
Hayirli geceler..

Üst Alt