• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Nas Suresini Okumak

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Rüyada Nas suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek, rüya sahibinin arzu ve isteklerinin gerçekleşmesine, düşmana galibiyete, şeytanın kötülüklerinden emin olmaya işarettir.

Nas suresini Rüyasında okuyan veya dinleyen kimseyi Hak Teala (C.C.), hasetlerin ve kötülerin şerrinden emin kılar. İşleri yolunda gider.

Allah'ın kitabından, fayda temin etmek ve kötü şeyleri def etmek için okunan sûre ve âyetlerin rüyada görülmesi, bu sûre ve âyetlere muhtaç olunacak hayır veya şer bir hadisenin meydana gelmesine de delildir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
***
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]
 

sngl_sngl

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
28 Şubat 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
rüyada nas süresini okuyamamak

Merhaba.
Ben rüyamda bir dere gördüm. Kirli ve çok hızlı akan bir dereydi. Böyle tepelik vardı, abim, babam ve bir kaç kişi konuşuyorlardı. Bende yanlarına gittim. Abim ney apıyorsun sen burada dedi. Bende hiçbir şey dedim ve yanıma bir kız geldi. Beni alıp götürüyordu, nereye götürüyorsun, bırak beni dedim. Hayır bırakamam sen onların emanetisin dedi. Bende korkmaya başladım, onlar kim dedim. Kız da onlar diye vurguladı. Sonra yatağa yattık kızı gucağıma aldım. Korktuğum için 3 Ihlas suresi bir fatiha surasi okudum zorla. Sonra nas suresini okurken içimde bir titreme oluştu, nas suresinin son kısmını 'cinneti' kısmını okurken titreme daha da arttı, sanki içimden birşeyler çıkıyor gibiydi. Uyandığımda nas suresini okumaya calışıyordum, rüyamdaki gibi sanki birini Kucağıma almışım gibi kolum katlı bir şekildeydi. Biraz fazla etkilendim, yorumlarsanız sevinirim. Teşekürler...
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Nas süresini okumak;
okuyan veya dinleyen kimseyi Hak Teala (C.C.), hasetlerin ve kötülerin şerrinden emin kilar, O halkin, halk da onun şerrinden emin olur.
Rüyada Nas süresini veya ondan bir parçayi okudugunu veya Üzerine okundugunu görmek,
rüya sahibinin arzu ve isteklerinin gerçekleşmesine ,şeytanin kötülüklerinden emin olmaya işarettir.

Rüyada Nas Suresini okuyamamak Görmek;
karamsar bir kişiliğe korku, evham, vesvese ve endişelere yorulur...

Gördüğün rüyalar hep hayırlara işaret etmekte, manevi yönden Sizi rahatsız eden kişiler veya olaylarda uzak durman gerektiğini, zamanın kıymetini bilip, onu iyi değerlendirmen gerektiğini simgelerken aradığın manevi desteği Yüce Allah'ta bulacağını, ona sığınmaya devam etmen, ondan yardım istemen gerektiği ifade etmektedir.
Allah yar ve yardımcınız olsun..selametle..
 

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Ağustos 2013
Mesajlar
152
Tepkime puanı
1
Rüyada Nas Suresini Okumak
Selamun Aleykum Gonul Sizim hanim,

Size gecen gece gordugum bir ruyayi tabiriniz icin yazmak istiyorum.
Ruya boyle idi: Evimizin kapisinin onunde cinler vardi, annem kapinin ordaydi ve korkuyordu, hic bir sey yapamiyordu. Ben Nas suresini okudum ve gittiler.. Babam arayerin kapisini acti ve yuzu trasliydi (beyaz tras duruyordu). Baba kizarak: "sen dua okuyup cinleri mi gonderdin!" dedi. Ben de birsey demedim, diyemedim.. Ve sonra uyandim..

Bu ruyanin bir anlami var mi. Sayet gunluk hayatimda bazi sebeplerden dolayi Felak ve Nas suresini gunde belki 30 kez okurum. Ve ayrica babamin (Allah bilir tabii) ama teorik olarak son zamanlarini yasiyor...

Simdiden Allah razi olsun.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Rüyada Nas Suresini Okumak
Ve aleykümselam kardeşim Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Nas süresini okumak;
okuyan veya dinleyen kimseyi Hak Teala (C.C.), hasetlerin ve kötülerin şerrinden emin kilar, O halkin, halk da onun şerrinden emin olur.
Rüyada Nas süresini veya ondan bir parçayi okudugunu veya Üzerine okundugunu görmek,
rüya sahibinin arzu ve isteklerinin gerçekleşmesine ,şeytanin kötülüklerinden emin olmaya işarettir.

Cinler,İnsanların manevi ,duygusal olarak hassaslaştığı, sıkıntılı olduğu dönemlerde, ekseriyetle kalplerine ve beyinlerine hükmederek bilhassa vesvese yolu ile sıkıntı verirler, yanlış yollara sevk etmek için yönlendirirler.
İnsanları, imanlarından uzak tutabilmek için ellerinden ne geliyorsa yaparlar. Kimi insana vesvese ile, kimisine görünmek sureti ile kendilerini hissettirirler.

Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur: "Cinlerin ve insanların nazarından Allaha sığınırım." Cinler ekseriyette rahatsız ettiği insanların gözlerine bir takım hayali görüntüler verirler.

manevi boşlukta olan insanla şeytan ve cinler vesvese, evham ile uğraşır Ona Kapi aralar ve bu tip kabuslar görürüz..Cinler ve şeytanlar, insanların günahlarıyla açtıkları menfezlerden girer ve insanı çepeçevre kuşatabilirler..Bu menfezler kapanmalıdır ki, onlar içeri giremesinler ve insan da, onların şerrinden korunmuş olsun ..

Sizi rahatsız eden kişiler veya olaylarda uzak durman gerektiğini, zamanın kıymetini bilip, onu iyi değerlendirmen gerektiğini simgelerken aradığın manevi desteği Yüce Allah'ta bulacağını, ona sığınmaya devam etmen, ondan yardım istemen gerektiği ifade etmektedir.
Allah yar ve yardımcınız olsun..HER ŞEYİN HAYIRLISI…
selametle..
 

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Ocak 2015
Mesajlar
68
Tepkime puanı
2
Rüyada Nas Suresi Okumak
Selamın aleyküm nasılsınız arkadaşlar, gönül sızım özellikle sana kolay gelsin allah yar ve yardımcın olsun, allah senden razı olsun bunca insana yetişmeye çalışıyorsun uzun süredir işlerimin yoğunluğundan giremiyorum siteye çünkü sürekli arazide çalışıyorum kusura bakmayın... gönül sızım ben geçen hafta uykumda uyurken rüyamda eski bi bina içinde şekilleri insan gibi ama insandan başka herşey gibi yaratık gibi varlıklarla uğraştım, saçı başı dağınık suratları kaymış dişleri dökülü gözleri dönük falan. bi onlar beni kovaladı bi ben onları. üzerlerine dua okudum ama gerçektede okuduğumu hissettim ve üzerimde bi ağırlık hissettim, duaları okutmuyordu bana bir şey engel oluyordu 3 defa nas suresini okudum zorlanarak, bir defa elham okudum sonra uyandım ağırlık gitti üzerimden, uyanıkkende okudum tekrar uyudum... 2 gece öncede uykumda yine dua okumaya başladım rüya yok görüntü sıfır ama üstümde çok fazla ağarlık baskı var dilim dönmüyor dua okurken beynimden devam etmeye uğraşıyorum besmeleyi zoruna çekiyorum, kelime-i tevhid falan zoruna çekiyorum sonra birden dökülüyor dua ve ağarlık gidiyor üzerimden... Allah rızası için bana bir çare daha önceki rüyalarımı biliyorsun gönül sızım bunlar onlara devam olabilirmi acaba... Allah senden razı olsun allah gönlüne göre versin inşaallah sen olmasan ben naparım :) yardımların için tekrar allah razı olsun...kolay gelsin...
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Rüyada Nas Suresi Okumak
Ve aleykümselam ,Allah hayra çıkarsın inşalah.
Rüyalar kendi yaşantımıza ve ruhsal durumumuza göre çok kafamızın Karışık ,öfkeli, sinirli,çelişki içinde ise içindeki yetersizlik ve değersizlik duygusu varsa ,böyle karmaşık Karışık ve net olmayan rüyalar görebilir....

Dış dünyamızla iç dünyamız uyum sağlayamıyor...
Darmadağın oluşumuz!Ruh ile nefis ,kendimiz ile hep bir savaş halindeyiz..
kendimiz ile barış halinde olmazsak !kimseye huzur veremez barış halinde olamayiz...

Bu tip Rüyalar;
gerçek yaşamınızda önemli bir hayat dersi öğrenme içinde olduğunuzu gösterir, kendinizi geliştirmek için bir şeyler yaptığınızı ancak bunların yetersiz olduğunu ve daha fazla çaba sarf etmek gerektiğini gösterir.
kişisel gelişim simgeler. Kendiniz hakkında yeni bir şeyler öğrendiğini ifade eder...sadece öğrenmek yetmez bildiklerini uygulamak da gerekli....

HAYATINIZDAKİ FAZLALIKLARI ATIN GİTSİN!

Sabır ve namaz ile Allah(cc)’tan yardım isteyin ,Allahu alem yardıma ihtiyacınız var...

karabasan rüyası görmeniz tamamen iç dünyanızı anlatmaktadır.
Rüyada karabasan görmek ;stress, deprasyon yaşam kaygılarını, geçmişte yaşadığınız bir travmanın izlerini ifade eder.
Özellikle yüksek güvenlik ihtiyacınızın olduğu durumlarda düşük benlik saygısı ( kendine güven ) yaşadığınız dönemlerde bu rüyalar daha çok görülür.
Örneğin işini kaybetme korkusu veya işten çıkarılma, çocuk yada sevdiğinizi kaybetme, değer verdiği birinden darbe yemek gibi durumlarda daha çok görülür..

Bu açıklamaya göre siz içinde bulunduğunuz durumu kendiniz değerlendirip, size bu rüyayı görmenize sebep olan etkeni tespit edip ona göre davranmalısınız...

Allahım! Değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için bana cesaret, Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmem için sabır,Her ikisini birbirinden ayırt etmek için akıl,fikir,idrak ver..

yatmadan once temiz abdestli olarak her gece
E'ûzü Besmele ile Fâtiha Felak nas Âyetelkürsî okumayi da ihmal etmeyin..
Vesvese, evham, stress ile cinler alemine KAPI aralamayin
selametle..

.
 

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Ocak 2015
Mesajlar
68
Tepkime puanı
2
Rüyada Nas Suresini Okumak
Selamın aleyküm, Allah razı olsun ama 5 vakit namaz kılıyorum zaten. Her gecede 3 ihlas 3 felak 3 nas 3 ayetel kürsi ile yatarım yatağıma bu rüya bikaç kez tekrarladı. Gönül sızım dün ayrıca uykumda sahura kalkmadan önce iki yada üç evliya geldi rüyama ve bugünde uykumda anlayamadan 1.kat sema ve 2.kat semaya çıktım bana neler oluyor gönül sızım, diğer rüyalarımla bağlantısı varmı bunların... Allah yar ve yardımcımız olsun...
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Rüyada Nas Suresini Okumak
Ve aleykümselam kardeşim gördüğün rüyaniz hayr Olsun ve hayırlı...
Evliyaları çok sevmenizden ilgi, duymanızdan onları kendinize yakın hissetmenize binaen böyle rüya görebiliyor olabilirsiniz Allahu alem...
Manevi yüksek bir mevkiye erişebilme duanıza cevap olmasın...?

Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı. Emir, bunların arasında durmadan iner; sizin gerçekten Allah'ın herşeye güç yetirdiğini ve
gerçekten Allah'ın ilmiyle herşeyi kuşattığını bilmeniz, öğrenmeniz için. (Talak Suresi, 12)

Nefis mertebeleri yedidir
1-Nefs-i Emmâre: Kâfir, şeytan, münafık ,içkici ve fâsıkların,
Nefs-i Emmâre: Kötü his ve huyları, çirkin vasıfları barındırır. Şehvet düşkünü hayvanî nefsin hükmü altında olmakla, hayvanların yoluna girmiştir.
Kötü işleri güzel görür. Hesap ve ahiret derdi yoktur. Sadece keyfini düşünür.
Bu nefsin eserinden kibir benlik, hırs, şehvet, kıskançlık, cimrilik, kin, intikam, hiddet gibi huylar çıkar.

2-Nefs-i Levvâme: Günahkâr mü’minlerin,
Bu nefs sahibi, günah işlediğinde pişman olup tevbe eder, kendisini kınar, yapmamak için karar verir. Fakat günah önüne gelince duramaz, yine içine düşer.
Sonra pişman olur. İyilik ve kötülük arasında gider gelir.

3-Nefs-i Mülhime: Âlimlerin,
Nefs, tevbe, zikir, mücahedeyle günahların ağırlığından ve şehvet bağından kurtulunca, ilham ve feyiz almaya kabiliyet kazanır.
Bu mertebede hayvanî nefs tamamen ıslah olur. Haramdan kaçar, hayırlara koşar.

4-Nefs-i Mutmainne: İlmiyle âmel eden kişiler
5-Nefs-i Radiyye: Evliyâların
6-Nefs-i Mardiyye: Âriflerin
7- Nefsi Safiyye: Nebiler ve rasüllerin -aleyhimü’s-selâm- nefislerinin makamıdır. (Müminler bu makamın hallerine kavuşabilir.)

Bu yedi nefsin her birinin sıfatları – herkesin kendi nefsini kolayca tanıyabilmesi için – kendi dâiresinin etrafında gösterilmiştir.
Böylece her bir kimse hangi nefs dâiresinde olduğunu, hangisinin hangi nefs üzere gâlib veya mağlûb veya denk olduğunu açıkça bilir ve ona göre bir hâl çaresi bulur.
Bundan dolayı herkes, gücü nisbetinde ve münâsib bir şekilde gereği gibi gayret göstererek, ilâhî emirlere uyup, nehiylerden kaçınarak istikamette olmaya çalışmalıdır.

ruhun halleri hareket halindedir. Bazen birinci makama dahi iniş yapar. Önemli olan bu halin uyarıcısı geldiğinde dikkat edip halin düzelmesi için gayret gösterilmesidir.
Allah Teâlâ, cümlemizi nefs-i emmârenin şerrinden emîn eylesin. Âmin Ya Muîn

VE/S/VE/S'Eeeee,nereye kadar SİLK/EL-EN! Eminliğe doğru yol aç kendine,kendindEN!!!

"Kişi sevdiği ile beraberdir" selametle..
 
B

beyazbulut38

Kayıtsız
Misafir
Rüyada Nas Suresi Okumak
Hayırlı günler. Gerçek hayatta nişanlıma büyü yapıldı ve ayrılmamıza sebep oldular.Uzun zamandır dua ediyorum ve geçenlerde bu derdim ile ilgili bir işaret göstermesini diledim Yüce Allah'tan.Rüyamda eski nişanlımla bir yerde karşılaşıyoruz ve onu görünce içimden Ya Kebir dedim bir iki kere.Daha sonra yüzüne bakarak sesli şekilde 3 kere Nas Suresini okudum rüyamda.Büyüler bozulsun diye okudum.2. kere Nas Suresine başlarken o da bana bakarak Nas Suresini okumaya başladı.Ama o okurken çok hışımlı ve biraz da inatlaşır gibi okudu. Bu rüya ne demektir Allah rızası için yorumlarsanız çok sevirim. Derdim çok büyük ve bu rüyayı yorumlayacak kimsem yok.
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Rüyada Nas Suresi Okumak
Hayırlı günler. Gerçek hayatta nişanlıma büyü yapıldı ve ayrılmamıza sebep oldular.Uzun zamandır dua ediyorum ve geçenlerde bu derdim ile ilgili bir işaret göstermesini diledim Yüce Allah'tan.Rüyamda eski nişanlımla bir yerde karşılaşıyoruz ve onu görünce içimden Ya Kebir dedim bir iki kere.Daha sonra yüzüne bakarak sesli şekilde 3 kere Nas Suresini okudum rüyamda.Büyüler bozulsun diye okudum.2. kere Nas Suresine başlarken o da bana bakarak Nas Suresini okumaya başladı.Ama o okurken çok hışımlı ve biraz da inatlaşır gibi okudu. Bu rüya ne demektir Allah rızası için yorumlarsanız çok sevirim. Derdim çok büyük ve bu rüyayı yorumlayacak kimsem yok.
Rüyada nas suresi Allahın korumasına, kötülerin şerrinden emin olmaya işarettir.
Ya Kebir demek ne tür olursa olsun hayırlı olur.

Her halükarda hayırlı bir rüyadır kardeşim. Selametle.
 
Üst Alt